Pirmo reizi Kalnciema kvartālā notiks Austrumu tirgus

28. jūnijā Kalnciema kvartālā pirmo reizi notiks karstasinīga tirgošanās īstā austrumnieku gaumē – no pulksten 10.00 līdz 16.00 norisināsies Austrumu tirgus, kurā šoreiz būs uzsvars uz Āzijas valstu kultūru daudzveidību, Austrumu garšām ēdienos un orientālām noskaņām amatnieku darinājumos.

Ņemot vērā pieaugošo  interesi par austrumu domāšanu un filozofiju, rietumnieku ikdienā arvien vairāk ienāk austrumu kultūru ietekmes. Lai atspoguļotu Latvijā pieejamo Āzijas kultūru vēstnešu darbu, Kalnciema kvartāls rīko pirmo Austrumu tirdziņu, kas apvienos spilgtākos pieturas punktus Āzijas kartē.

Diena tiks uzsākta ar jogas nodarbību, kas sniegs enerģiju un līdzsvaros domas, noskaņojoties pilnvērtīgai brīvdienu atpūtai. Pulksten 10:00 Vīnu veikala zālē jogas nodarbību vadīs Kundalini jogas pasniedzēja Jolanta Vasermane. Nodarbība ir atvērta ikvienam un piemērota arī iesācējiem, maksa – par paša izvēlētu ziedojuma summu.

Pulksten 12.00 uz skatuves iejusties saulainā Indijas atmosfērā palīdzēs  priekšnesums no indiešu deju studijas "Bharata" krāšņajām dejotājām.

Visas dienas garumā ikviens būs aicināts atpūsties buduārā indiešu stilā ābeļdārzā, kur starp spilvenu atzveltņiem, vīrakiem, ūdenspīpēm, tējām un austrumu kokteiļiem, varēs tikt arī pie sava orientālā hennas tetovējuma. Būs nobaudāmi indiešu ēdieni, iegādājamas indiešu rotas un tekstila izstrādājumi, ajūrvēdas preces un viss, kas nepieciešams jogai un mieram, tai skaitā, iespēja iepazīt t.s. "dziedošās bļodas".

Japānas kultūru visas dienas garumā pārstāvēs trīs dažādas atvērtās darbnīcas:

Pulksten 11:00 japāņu māksliniece Kaori Kato iepazīstinās dalībniekus ar pamatiem Origami locīšanas tehnikā un iedrošinās klātesošos atrast katram savu īpašo radošo izpausmi darbnīcā "Saloki savā veidā". Darbnīca norisināsies Papīra objektu festivāla ietvaros.

Pulksten 12:00 japāņu valodas skolotājs Tengyo Kura un Rīgas kultūru vidusskolas japāņu valodas klases skolēni aicinās iepazīt japāņu valodas pamatus un rakstību atvērtajā japāņu kaligrāfijas darbnīcā.

Pulksten 13.00 japāņu māksliniece Yasuko Watanabe darbnīcā kopā ar bērniem veidos papīra Sumo cīņu tēlus cilvēku, zvēru un monstru veidolos, kas vēlāk viens ar otru cīnīsies Sumo cīņu ringā darbnīcā "Papīra Sumo spēle". Darbnīca norisināsies Papīra objektu festivāla ietvaros.

Suši cienītājus iepriecēs ziņa, ka visas dienas garumā pirmo reizi būs iespēja uz vietas baudīt suši, kā arī iepazīties ar suši veidošanas noslēpumiem ar vietējā amatnieka darināto suši veidošanas komplektu.

Āzijas kultūru dažādību pārstāvēs daudzveidīgi tirgotāji – turku konditoreja, saldumi un olīvas, Āzijas garšvielas un mērcītes, kaukāza virtuve, Taivānas kosmētika, ķīniešu laternas, tējas, austrumu ēteriskās eļļas un daudzi citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64616418sec.