Jau pēc 10 dienām Rīgā izskanēs izcils akadēmiskās mūzikas koncerts «Dzimuši Rīgā»

Svētdien, 6. jūlijā, Eiropas kultūras galvaspilsētas koncerts "Dzimuši Rīgā" pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves būs tikšanās vieta Rīgā dzimušām pasaules mūzikas zvaigznēm.

Koncertā "Dzimuši Rīgā" būs neticama mākslinieku buķete, tāda līmeņa zvaigznes sapulcināt vienuviet ir patiesi īpašs notikums, raksturo tenors Aleksandrs Antoņenko, aicinot visus mūzikas cienītājus 6. jūlija vakarā uz koncertu operas skvērā.

"Šis koncerts būs viens no spožākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas muzikālajiem notikumiem, ko klātienē redzēs skatītāji Rīgā, un pie televizoru ekrāniem mūzikas gardēži Šveicē, Spānijā, Francijā, Vācijā, Andorā, Slovēnijā, Ukrainā, Bulgārijā, Somijā, Lietuvā un Igaunijā. Kļūstot par Rīgas un visas Latvijas mūziķu vizītkarti pasaulē, sadarbībā ar Latvijas Televīziju koncertu tiešraidē translēs prestižais kultūras kanāls ARTE," pauž nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Koncertā uzstāsies – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidarova,  Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris "Kremerata Baltica" un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta "Dzimuši Rīgā" idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.   

Koncerta "Dzimuši Rīgā" programma aptver plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus - folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un mūsu izcilās operzvaigznes. Koncertā skanēs R.Vāgnera, P.Čaikovska, Dž.Verdi, Dž.Pučinī, A.Maskata, G.Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi.

Ņemot vērā koncerta "Dzimuši Rīgā" ierakstam nepieciešamo augsto māksliniecisko kvalitāti, Latvijas Televīzija nodrošina tiešraidi vairākās Eiropas valstīs, kā televīzijas daudzkameru režisoru uzaicināts Pīters Maniura no Lielbritānijas raidorganizācijas BBC.

Oficiālais Rīga 2014 saldējums Ekselence – mūsdienu Latvijas virtuves vērtību un Rīgas gardēžu kultūras vārda nesējs – aicina iepazīt latviešu skatuves izcilības koncertā "Dzimuši Rīgā". Visus šī notikuma apmeklētājus Ekselence lutinās ar ekselentiem saldējuma desertiem.

Biļešu cena uz 6. jūlija koncertu ir iepriekšpārdošanā – no 10 līdz 100 eiro, biļetes pieejamas "Biļešu Serviss" kasēs un Rīga 2014 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014".

Saldumu fabrika Laima ir notikuma atbalstītājs, lai atvērtajā pasaulē skanošās, mirdzošās Latvijas nacionālās kultūras vērtības varētu skatīt Rīga 2014 ietvaros. Notikums ļaus tā dalībniekiem izjust dzimto valsti, bet mums visiem - apzināties, cik kultūrbagāti esam.

Savukārt ERGO kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu oficiālais apdrošinātājs "Dzimuši Rīgā" koncertam dāvā pasākumu nepārtrauktības apdrošināšanu. Tā ir Latvijā unikāla polise, kas bez bažām, piemēram, par nepiemērotiem laika apstākļiem vai jebkādiem citiem nejaušiem iemesliem apmeklētājiem, dalībniekiem un organizatoriem ļauj justies droši par ieguldīto, lai pilnvērtīgi izbaudītu šo grandiozo notikumu.

Mūziķu pārvadāšanu nodrošinās auto Rīga 2014 oficiālie auto Audi un Volkswagen.

Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas nodrošina pasākumu tehnoloģisko atbalstu, tajā skaitā bezmaksas WiFi. Tehnoloģijas palīdz iepazīstināt plašu publiku ar kultūras vērtībām, kā arī viecina ikviena interesenta iesaisti unikālos kultūras dzīves notikumos. Rīgā lietotājiem ir pieejami gandrīz 1000 bezmaksas WiFi punkti, un, pateicoties tam, Rīga ir kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija.

Informācija ir pieejama arī kultūras portālā www.riga2014.org/borninriga

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66329598sec.