Turības ideju kokursa finālā - dzīvotspējīgākie projekti

Gleznu reprodukciju darbnīca, ūdens automāti skrējējiem, vēja ģenerators ventilācijas šahtā, - tās ir tikai dažas biznesa idejas, kas iekļuvušas konkursa "20 000 EUR Turības studentam" finālā.

Tikai 15 idejas, kuras savākušas visvairāk balsu publiskajā balsojumā, nokļuvušas līdz konkursa finālam. Jaunieši aptvēruši ļoti plašu biznesa sfēru loku, taču balsojuma rezultāti liecina, ka tālāk tikušas pašas oriģinālākās un dzīvotspējīgākās idejas.

Vislielāko balsu skaitu – 1151 –  saņēmusi Biznesa augstskolas Turība 2. studiju gada studenta Daiņa Caunozola starptautiski sociālā e - komercijas platforma  virtuosofineart.com. Tā ir virtuāla mākslas telpa, kas sniedz iespēju māksliniekiem veiksmīgāk pārstāvēt sevi tirgū un padarīt savus darbu pieejamākus cilvēkiem. "Esam apzinājuši sākotnēji pārstāvāmo vietējo un ārvalstu mākslinieku loku. Piedāvāsim viņu gleznu oriģinālus un muzeja kvalitātes reprodukcijas - no digitāla formāta līdz drukai uz audekla.  Projekts ir unikāls ar to, ka līdz šim Austrumeiropā neviens nav šādā formā strādājis ar māksliniekiem, dodot viņiem iespēju izpausties, tādejādi nodrošinot abpusēju atgriezenisko saiti," uzsver Dainis Caunozols. Atšķirībā no lielākās daļas konkursa ideju, virtuosofineart.com. jau ir reāls projekts ar konkrētām iestrādnēm - ir radīta tehniskā platforma un tuvākajā laikā tiks atvērta mājas lapa. Pilnam ražošanas ciklam pietrūkst vien specifiska muzeja drukas kvalitātes 12 krāsu tintes printera, kura iegādei uzvaras gadījumā tiktu izlietots konkursā iegūtais grants."Ideja dzima mācoties Turībā. Tas ir organisks turpinājums manai pirmajai mākslinieka izglītībai, pieredzei foto un reklāmas jomā, kas apvienojumā ar biznesa studijām realizējies sastrukturētā zīmolā, vīzijā un mērķī." Dainis Caunozols neslēpj savas ambīcijas, uzsverot, ka virtuosofineart.com ir starptautisks eksporta zīmols un latiņa ir uzlikta ļoti augstu.

Trešo lielāko balsu skaitu – 517 – saņēmusi Biznesa augstskolas Turība studenta Roberta Krieķa "Disku darbnīcas" ideja. Šis ir jau reāli strādājošs automašīnu disku restaurēšanas bizness, kuram līdzekļi ir nepieciešami darbības paplašināšanai – jaunu iekārtu iegādei un filiāles atvēršanai Anglijā. 

Finālā iekļuvušas arī vairākas oriģinālas mājas lapu idejas. Gardumnīca.lv ir vietne, kur  no sociālo tīklu lietotājiem tiek savāktas un apkopotas dažādas ēdienu receptes un bildes, kuras vēlāk plānots izdot grāmatā.  Nodarbības.lv ir izglītības portāls/katalogs, kurā apkopota informācija par ārpusskolas nodarbībām, bet vietne zbest.lv piedāvā visaptverošu informāciju par skaistumkopšana, tūrismu, iepirkšanos, izklaidi un veselību. Finālā iekļuvusi arī "Street Cooler" ideja, kas paredz izvietot ūdens automātus Rīgas iedzīvotāju populārākajos skriešanas un velo maršrutos. Balsotājiem iepatikusies arī aktīvās atpūtas kompleksa izveide Cesvaines pils parkā, kūku restorāns "Siena guba", kļavu sulu un augļu medus vīnu, kā arī veselīgo dzērienu Smoothie4you ražošana un citas biznesa idejas. 

Vērtējot balsojumu, Biznesa augstskolas Turība valdes priekšsēdētājs Aldis Baumanis uzver: "Sabiedrība ar savu līdzdalību ir devusi atbalstu reālām iecerēm, un veiksmes gadījumā vienam no konkursa dalībniekiem savu ideju būs iespējams realizēt. Patiess prieks un gandarījums, ka zināšanas un praktiskās kompetences, kas gūtas studiju laikā, studentus iedrošina izmantot dzīves piedāvātās iespējas!"

Kopumā publiskajā balsojumā nobalsots 5786 reizes un uz augstskolas ideju konkursa "20 000 EUR Turības studentam" finālu izvirzītas 15 konkursantu idejas.

Konkursa finālā, kas norisināsies trešdien, 2. jūlijā, pulksten 14.00 – 19.00 Biznesa augstskolā Turība, Graudu ielā 68, Rīgā, 15 finālistu idejas vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs deviņi dažādu nozaru profesionāļi: Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, uzņēmēja un Skaistumkopšanas institūta vadītāja Marika Ģederte, jaunās reklāmistu paaudzes pārstāvis Gatis Mūrnieks, Veselības centrs 4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, zvērināts advokāts Aldis Gobzems, žurnāla Ir galvenā redaktore Nellija Ločmele, ZGI Capital Investīciju direktors Rūdolfs Krese, BalticTravelnews.com vadītājs Aivars Mackevičs, žurnāliste un Dienas žurnāli redaktore Inga Gorbunova.

Jau iepriekš ziņots, ka Biznesa augstskola Turība 2013./2014. studiju gada sākumā izsludināja ideju konkursu "20 000 EUR Turības studentam". Konkursā tika aicināts piedalīties ikviens 2013./2014. studiju gada students, kurš vēlas savā īpašumā iegūt 20 000 euro sava sapņa piepildīšanai, secīgi apguvis noteiktu studiju programmu un izpildījis līguma par izglītības iegūšanu nosacījumus. Konkursa galveno naudas balvu saņems viens 2013./2014. studiju gada students, kura ideja tika atzīta kā labākā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05069995sec.