Bezmaksas seansā rādīs nopelniem bagāto filmu «Almanya – esiet sveicināti Vācijā!»

Lai atspoguļotu un radītu izpratni par sociālekonomiskām pārmaiņām, kas  ietekmē cilvēku personības un dzīves ceļus, Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) otrdien, 1.jūlijā Kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 rīko Dažādības kino nakti. Pasākuma ietvaros pulksten 22.45 tiks demonstrēta nopelniem bagātā filma Almanya – esiet sveicināti Vācijā! (Almanya - Willkommen in Deutschland).

2011. gadā filma saņēmusi Vācijas Filmu Zelta balvu par labāko scenāriju un Sudraba balvu kā labākā spēlfilma, kā arī izpelnījusies Vācijas filmu kritiķu asociācijas balvu par labāko scenāriju un labāko režisora debiju.

Filmas centrā ir kādas dzimtas vēsture un vectēva dzīves stāsts, kas ar burvīgu humoru tiek atklāts ģimenes jaunākajai atvasei – sešgadīgam puikam. Aizkustinošā manierē filma veicina izpratni par to, kā cilvēka personību un ģimenes dzīvi ietekmē tādas radikālas pārmaiņas, kā dzīves vietas un apstākļu maiņa.

Pirms kino seansa skatītājiem būs iespēja dzirdēt kinokritiķa Viktora Freiberga un starpkultūru komunikācijas ekspertes Ineses Lazdas-Mazulas priekšvārdu par filmu un tās nozīmi. Ikvienu kino seansa apmeklētāju priecēs gards pārsteigums, un seansa laikā darbosies Esplanāde 2014 kafejnīca.

Pirms bezmaksas kino seansa 1. jūlijā no pulksten 17.00 līdz 20.00 Esplanādē notiks Sabiedrības dažādības diena ar interaktīvām aktivitātēm lieliem un maziem. Darbosies gleznošanas darbnīca, kurā cilvēkus aicinās izveidot gleznu kopumu Latvijas dažādība, ikviens varēs iejusties cilvēku ar kustību traucējumiem lomā, izmēģinot invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons šķēršļu joslu. Tāpat apmeklētāji tiks aicināti izbaudīt rakstnieces Ilzes Jansones prozas lasījumus un doties "audioceļojumā", izmēģinot instalāciju Audiodušas.

Dažādības kino nakts tiek organizēta Sabiedrības integrācijas fonda PROGRESS projekta Dažādi cilvēki, atšķirīga pieredze viena Latvija informatīvās kampaņas Šodien Tu. Rīt Tevi. Stop diskriminācijai ietvaros. Bezmaksas kino seanss tapis sadarbībā ar kinoteātri Kino Bize un Gētes institūtu Rīgā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66280913sec.