Koncertu «Dzimuši Rīgā» redzēs un dzirdēs miljoni visā Eiropā

Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertu ''Dzimuši Rīgā'', kas norisināsies jau šo svētdien, 6. jūlijā, pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves, Eiropā redzēs un dzirdēs daudzi miljoni televīziju skatītāji un radio klausītāji.

Vienu no spožākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas muzikālajiem notikumiem – koncertu ''Dzimuši Rīgā'' savos televizoru ekrānos varēs redzēt Šveices (RSI Switzerland), Spānijas (RTVE Spain), Andoras (RTVA Andorra), Slovēnijas (RTVSLO Slovenia), Ukrainas (NTCU Ukraine), Bulgārijas (BNT Bulgaria), Somijas (YLE Finland), Lietuvas (LRT Lithuania) un Igaunijas (ERR Estonia) iedzīvotāji.

Sadarbībā ar Latvijas Televīziju koncertu pārraidīs prestižais kultūras kanāls ARTE (Francija, Vācija, Austrija, Šveice), savukārt koncertu tiešraidē internetā varēs skatīties ikviens mūzikas cienītājs ARTE Live.

Ņemot vērā koncerta ''Dzimuši Rīgā'' ierakstam nepieciešamo augsto māksliniecisko kvalitāti, kā televīzijas daudzkameru režisors ir uzaicināts Pīters Maniura no Lielbritānijas raidorganizācijas BBC.

Latvijas Televīzija 6. jūlija koncertu ''Dzimuši Rīgā'' pulkstens 22.00 pārraidīs tiešraidē, bet pirms koncerta pulkstens 21.15 tiešraidē notiks īpašs ievadraidījums.

Koncerts tiks pārraidīts arī Eiroradio dalībvalstīs Čehijā, Spānijā, Grieķijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā un citviet. Savukārt Latvijā koncerta ''Dzimuši Rīgā'' tiešraidi pulkstens 22.00 varēs klausieties arī Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3 – Klasika. Savukārt pirms koncerta pulkstens 21.35 izskanēs sarunas ar koncerta dalībniekiem un tā veidotājiem.

Biļetes uz 6. jūlija koncertu ir vēl iepriekšpārdošanā ''Biļešu Serviss'' kasēs un Rīga 2014 kultūras vasarnīcā ''Esplanāde 2014''.

Koncertā uzstāsies – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidarova,  Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris ''Latvija'' un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris ''Kremerata Baltica'' un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta ''Dzimuši Rīgā'' idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.    

Koncerta ''Dzimuši Rīgā'' programma aptver plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus - folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un mūsu izcilās operzvaigznes. Koncertā skanēs R. Vāgnera, P. Čaikovska, Dž. Verdi, Dž. Pučinī, A. Maskata, G. Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi.

Oficiālais Rīga 2014 saldējums Ekselence – mūsdienu Latvijas virtuves vērtību un Rīgas gardēžu kultūras vārda nesējs – aicina iepazīt latviešu skatuves izcilības koncertā ''Dzimuši Rīgā''. Visus šī notikuma apmeklētājus Ekselence lutinās ar ekselentiem saldējuma desertiem.

Saldumu fabrika Laima ir notikuma atbalstītājs, lai atvērtajā pasaulē skanošās, mirdzošās Latvijas nacionālās kultūras vērtības varētu skatīt Rīga 2014 ietvaros. Notikums ļaus tā dalībniekiem izjust dzimto valsti, bet mums visiem - apzināties, cik kultūrbagāti esam.

Savukārt ERGO kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu oficiālais apdrošinātājs ''Dzimuši Rīgā'' koncertam dāvā pasākumu nepārtrauktības apdrošināšanu. Tā ir Latvijā unikāla polise, kas bez bažām, piemēram, par nepiemērotiem laika apstākļiem vai jebkādiem citiem nejaušiem iemesliem apmeklētājiem, dalībniekiem un organizatoriem ļauj justies droši par ieguldīto, lai pilnvērtīgi izbaudītu šo grandiozo notikumu.

Mūziķu pārvadāšanu nodrošinās auto Rīga 2014 oficiālie auto Audi un Volkswagen.

Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas nodrošina pasākumu tehnoloģisko atbalstu, tajā skaitā bezmaksas WiFi. Tehnoloģijas palīdz iepazīstināt plašu publiku ar kultūras vērtībām, kā arī viecina ikviena interesenta iesaisti unikālos kultūras dzīves notikumos. Rīgā lietotājiem ir pieejami gandrīz 1000 bezmaksas WiFi punkti, un, pateicoties tam, Rīga ir kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija.

Informācija ir pieejama arī kultūras portālā: www.riga2014.org/borninriga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86504388sec.