Augusta pirmajās dienās Rīgā gaidāms vērienīgs festivāls [1]

No 2014. gada 1. līdz 3. augustam Rīgā, Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta, notiks vērienīgs un unikāls festivāls ''Telavivas pludmale Rīgā'' (''Tel-Aviv Beach'' Festival, Rīga, Ķīpsalas beach), ieeja bez maksas. Aicinām rīdziniekus un Rīgas pilsētas viesus, ģimenes ar bērniem, jauniešus, seniorus, uzņēmējus un ikvienu interesentu iepazīt, izzināt un baudīt daudzveidīgo Izraēlas kultūras programmu, daudzu pasaules līmeņa mūzikas grupu un DJ uzstāšanos, dejas līdz rītam, modes šovu, īpašu kulinārijas programmu un degustācijas, bērnu un sporta programmu, deju meistarklases un daudzas citas aktivitātes. Telaviva – tā ir pilsēta bez pauzes, kas nekad neapstājas.

Nedēļā pirms festivāla notiks ieskaņas pasākumi dažādās Rīgas vietās. Piemēram, Izraēlas filmu nedēļa kino galerijā ''K.Suns'', labdarības koncerts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, piedaloties labdarības organizācijai ''Dr.Klauns'' un māksliniekam Talam Kravicam (Tal Kravitz). Tāpat notiks slavena Telavivas šefpavāra un TV zvaigznes meistarklases. Festivāla ieskaņas pasākumu programma tiks papildināta, kā arī ir sagaidāmi flash mob pārsteigumi.

Katra festivāla diena tiks veltīta noteiktām tēmām. Piektdiena, 1. augusts ir veltīts tūrismam un biznesam. Lai veicinātu un stiprinātu tūrisma un biznesa sadarbību starp Rīgu un Telavivu, Latviju un Izraēlu, interesentiem būs iespēja piedalīties semināros, lekcijās, diskusijās, prezentācijās un citos pasākumos, kuru mērķis ir dalīties zināšanās un pieredzē par tūrisma un biznesa attīstības iespējām, jaunām pieejām un tehnoloģijām. Uzņēmējiem festivāla norises vietā būs iespēja tikties ar partneriem īpašā biznesa kafejnīcā.  

Sestdiena, 2. augusts – veltīts kulinārijai un modei. Dienas pirmajā daļā notiks īpašs kulinārijas šovs un meistarklases, kurās piedalīsies šefpavāri no Izraēlas un Baltijas valstīm. Vakarpusē, pirms mūzikas un deju programmas, būs iespēja vērot unikālu modes šovu. Tajā piedalīsies pazīstami apģērbu un rotaslietu dizaineri ar savām kolekcijām no Telavivas un Rīgas. Tāpat dienas laikā notiks lekcija un diskusija par Izraēlas dizainu, kā arī izstāde, prezentējot Šenkaras akadēmijas studentu darbus. Darbi ir īpaši radīti izstādīšanai festivālā, iedvesmojoties arī no Latvijas tradicionālo apģērbu un rotaslietu elementiem, kā arī arhitektūras.

Rīgu 1. un 2. augustā sagaida vērienīga vakara mūzikas programma un nakts dejas līdz saullēktam, piedaloties pasaulslavenām Izraēlas grupām, māksliniekiem un dīdžejiem. Piemēram, ''Idan Raichel Project'', ''Orphaned Land'', ''The Shuk'', ''Tribal Dance'', Juvala Dajana (Yuval Dayan) un grupa, Odeds Kafri (Oded Kafri), Tals Kravics (Tal Kravitz) un citi pārsteigumi.

Svētdiena, 3. augusts ir festivāla ģimenes diena, kad turpināsies plašā bērnu, sporta un kultūras programma, ēdienu un dzērienu degustācijas, kā arī citas izglītojošas un atpūtas aktivitātes ģimenēm. Piemēram, varēs aptaustīt īpašās kinētiskās smiltis, apgūt izraēliešu tradicionālās dejas, iemācīties izdarīt kādu labu darbu kopā ar klauniem no labdarības organizācijas ''Dream Doctors'' (Izraēla), ''Dr.Klauns'' (Latvija) un citām.

Vienlaikus visa festivāla laikā Bērnu un Sporta zonās pludmalē bērniem būs iespēja rotaļāties uz piepūšamajām atrakcijām, ģimenēm un draugiem sauļoties, peldēties un spēlēt vienu no populārākajām sporta spēlēm, kas spilgti raksturo Telavivas pludmales dzīvi – matkot. Tā ir spēle, kurā vienmēr uzvar draudzība. Tāpat festivāla viesi varēs vērot dažādu sporta veidu paraugdemonstrējumus, spēlēt mini futbolu, volejbolu, šahu, dambreti un citas spēles, kā arī piedalīties brīvo cīņu meistarklasēs.

Telavivas pludmales festivāla programma būs pieejama oficiālajā interneta mājas lapā www.telaviv2014riga.lv, kas līdz festivāla sākumam tiks papildināta. Ieeja festivālā ir bez maksas.

''Telavivas pludmales festivāls'' ir daļa no plašās Rīga 2014 Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas. Projektu īsteno Izraēlas vēstniecība Latvijā un Lietuvā un Izraēlas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Izraēlas Tūrisma ministriju, Telavivas pilsētas domi un Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Rīgas domi, Rīgas Tūrisma Attīstības biroju ''Live Riga'', nodibinājumu Rīga 2014. Pasākumu producē kultūras biedrība ''Make Art'' sadarbībā ar ''Hermaņa Brauna fonds'', ''Randala''.  

Festivālu atbalsta: Rietumu Bankas labdarības fonds, Alfa Property Group, Belam-Rīga, Cēsu alus, airBaltic, Lattelecom, American Jewish Joint Distribution Committee, Dzintars, Rejwan Travel service, Teva Pharmaceuticals, IDW Esperanza resort, METROCLUB Tours & Vacations, Ingman icecream, RD Electronics, Latvijas Tirgotāju asociācija, ORT, Zilā lagūna, SANO, TechHub Riga un citi. Informatīvi atbalsta: EuroAwk, Radisson Blu un citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 valdis 07/09/2014 19:45 Visi uz Festi Augustaa!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.1413641sec.