Uzstādītas Rīgas kā Eiropas WiFi galvaspilsētas zīmes

Uz piecām Rīgas robežām uzstādītas ceļa zīmes, kas apliecina, ka Rīga ir kļuvusi Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu, kā arī informē pilsētas viesus un iedzīvotājus par brīvpieejas WiFi iespējām. Tās svinīgā pasākumā ''Lattelecom'' valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis pasniedza pilsētas mēram Nilam Ušakovam kā apliecinājumu kopīgajam sasniegumam.

Ceļa zīmes uzstādītas piecos Rīgas teritoriālo robežu punktos - Ziepniekkalna, Brīvības un Maskavas ielā, kā arī Vienības gatvē un Kārļa Ulmaņa gatvē.

Kā zināms, Rīga salīdzinājumā ar citām Eiropas pilsētām nodrošina trīs ''Lattelecom'' free-WiFi punktus uz vienu kvadrātkilometru un vienu WiFi punktu uz 750 iedzīvotājiem. Tikmēr Tallinā viens brīvpieejas punkts pieejams vidēji uz 1263 iedzīvotāju un divi - uz vienu kvadrātkilometru, aiz sevis atstājot tādas lielpilsētas kā Stokholmu, Vīni, Parīzi un Helsinkus.

''Esmu gandarīts par pašvaldības sadarbību ar Juri Gulbi un viņa vadīto ''Lattelecom'', kas vainagojusies ar lieliskiem panākumiem - Rīga ir izvirzījusies priekšā citām Eiropas pilsētām WiFi bezmaksas pārklājuma ziņā,'' sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

''Lattelecom'' valdes priekšsēdētājs J. Gulbis papildina, ka šis sasniegums ir pirmais posms ceļā uz Latvijas kā Eiropas WiFi lielvalsts titulu. ''Jau tagad visā valsts teritorijā ir teju 4000 bezmaksas WiFi punktu, kuru skaits ar katru dienu pieaug, tāpēc esam pārliecināti, ka tuvākajā laikā varēsim lepoties ar vēl vienu sasniegumu, kas nes Latvijas vārdu starptautiskajā arēnā. Latvija jau ir kļuvusi par valsti ar sesto ātrāko internetu pasaulē, bet esam pārliecināti, ka varam sasniegt jaunus rekordus,'' atzīst J. Gulbis.

Līdz šim ''Lattelecom'' atvēris vairāk nekā 3700 bezmaksas WiFi punktu visā Latvijā, tostarp 21 slimnīcās, 165 mācību iestādēs, Latvijas lielāko pilsētu laukumos, parkos un citās brīvdabas vietās. Tajos ietilpst publiskie ''Lattelecom-free'' bezvadu interneta punkti un tie, kas atklāti sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā ''Statoil'', SEB, DNB, ''Nordea'', ''Atlētika'' un daudziem citiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48817587sec.