Vēsturē vērienīgākā Pasaules koru olimpiāde nākamnedēļ notiks Rīgā

No 9. līdz 19. jūlijam Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros Rīgā notiks līdz šim vērienīgākā Pasaules koru olimpiāde. Rīga pulcēs 27 tūkstošus dziedātāju, kuri pārstāvēs 460 korus no 73 valstīm un pieciem kontinentiem.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais starptautiskais koru pasākums pasaulē un ne velti tiek dēvēts par kordziedāšanas olimpiskajām spēlēm. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Pasaules koru olimpiāde būs līdz šim pirmais kultūras pasākums, kas Rīgā pulcēs tik lielu ārvalstu dalībnieku skaitu, kļūstot arī par Rīga 2014 programmas lielāko notikumu dalībnieku skaita ziņā.

Pasaules koru olimpiādes norise Latvijā ir sens diriģenta Imanta Kokara sapnis, kura īstenošanai viņš lika pamatus, darbojoties Pasaules koru olimpiādes padomē. Tas ir arī apliecinājums izcilajām Latvijas kordziedāšanas tradīcijām un Latvijas koru panākumiem starptautiskos koru konkursos.

Desmit dienu garumā Rīgā un citviet Latvijā norisināsies vairāk nekā 100 dažādi kora mūzikas notikumi Rīgas koncertzālēs, uz brīvdabas skatuvēm parkos un laukumos. Ikviens  interesents aicināts apmeklēt koru konkursus 29 kategorijās 10 dažādās pasākumu norises vietās, kas būs skatāmi bezmaksas. Tāpat bez maksas apmeklējami arī draudzības koncerti, kas notiks Esplanādē, Vērmanes dārzā, uz Origo brīvdabas skatuves, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā.

Olimpiādes laikā notiks meistarklases slavenu mūziķu vadībā, divi Pasaules koru olimpiādes zvaigžņu koncerti Arēnā Rīga, vokālo grupu ''The Real Group'' un ''The King's Singers'' solokoncerti, bet vienā no konkursu kategorijām - arī aptuveni 20 pasaules komponistu skaņdarbu pirmatskaņojumi.

14. un 15. jūlijā Rīgā norisināsies arī Pasaules koru padomes sanāksme, kuru veido gandrīz simts pārstāvji no 80 valstīm. Padome apspriedīs svarīgākos nozares jautājumus un dalīsies pieredzē par koru kultūras attīstības tendencēm savās valstīs. Pirms 10 gadiem Pasaules koru olimpiādes padomē tika uzaicināts maestro Imants Kokars, kurš savas darbības laikā veltīja lielas pūles, lai šie dziedāšanas svētki notiktu Latvijā. Kopš 2008. gada viņa darbu padomē turpina diriģents Romāns Vanags, un padomes darbam pievienojies arī diriģents Mārtiņš Klišāns.

Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums ''Rīga 2014'' sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju ''Interkultur''.

ERGO kā Rīga 2014 oficiālais partneris Pasaules koru olimpiādes koncertiem dāvā pasākumu nepārtrauktības apdrošināšanu. Tā ir Latvijā unikāla polise, kas bez bažām, piemēram, par nepiemērotiem laika apstākļiem vai jebkādiem citiem nejaušiem iemesliem apmeklētājiem, dalībniekiem un organizatoriem ļauj justies droši par ieguldīto, lai pilnvērtīgi izbaudītu šos grandiozos notikumus.

Rīga 2014 programmas partneris Lattelecom nodrošina pasākumu tehnoloģisko atbalstu, tajā skaitā, bezmaksas WiFi. Tehnoloģijas palīdz iepazīstināt plašu publiku ar kultūras vērtībām, kā arī veicina ikviena interesenta iesaisti unikālos kultūras dzīves notikumos. Rīgā lietotājiem ir pieejami gandrīz 1000 bezmaksas WiFi punkti, un, pateicoties tam, Rīga ir kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu.  Rīga 2014 un Pasaules koru olimpiādes organizētāju mobilitāti nodrošina Audi un Volkswagen.

Informācija ir pieejama arī kultūras portālā www.riga2014.org un www.singriga.lv . Biļetes uz Pasaules koru olimpiādes maksas koncertiem nopērkamas ''Biļešu paradīzes'' kasēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59675598sec.