Lielās intereses dēļ tiek pārdotas biļetes uz koncerta «Dzimuši Rīgā» ģenerālmēģinājumu

Lielās intereses dēļ tiek pārdotas biļetes uz vienu no krāšņākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertiem - ''Dzimuši Rīgā'' ģenerālmēģinājumu. Koncerta ģenerālmēģinājums notiks šo sestdien, 5. jūlijā, pulksten 22.00 pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves. Biļešu cena koncerta ''Dzimuši Rīgā'' ģenerālmēģinājumam ir no 10 līdz 30 eiro. Biļetes ir nopērkamas ''Biļešu Serviss'' kasēs, Rīga 2014 kultūras vasarnīcā ''Esplanāde 2014'', internetā www.bilesuserviss.lv un īpaši izveidotā koncerta kasē pie operas skvēra (no Brīvības pieminekļa puses). Kases darba laiks 4.,5.,6. jūlijā no pulksten 11.00 līdz pulksten 23.00. Koncerts ''Dzimuši Rīgā'' būs vienā daļā, ilgums - divas stundas.    

Abos koncerta vakaros gaidāmi saulaini un silti laikapstākļi, jo sākot ar piektdienu, gaisa temperatūra strauji paaugstināsies un nokrišņi pakāpeniski mitēsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes. Nedēļas nogalē dienas laikā gaiss iesils līdz +23...+28°, un arī naktīs temperatūra nebūs zemāka par +13...+18°. Organizatori atgādina, ka pasākuma teritorijā ienest lietussargus nevar.

Koncertā uzstāsies - Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidarova,  Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris ''Latvija'' un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris ''Kremerata Baltica'' un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta ''Dzimuši Rīgā'' idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.    

Koncerta ''Dzimuši Rīgā'' programma aptver plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus - folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un mūsu izcilās operzvaigznes. Koncertā skanēs R. Vāgnera, P. Čaikovska, Dž. Verdi, Dž. Pučinī, A. Maskata, G. Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi.

Koncerts ''Dzimuši Rīgā'', kas norisināsies 6. jūlijā,  tiešraidē būs skatāms kultūras portālā www.riga2014.org.  

Oficiālais Rīga 2014 saldējums Ekselence - mūsdienu Latvijas virtuves vērtību un Rīgas gardēžu kultūras vārda nesējs - aicina iepazīt latviešu skatuves izcilības koncertā ''Dzimuši Rīgā''. Visus šī notikuma apmeklētājus Ekselence lutinās ar ekselentiem saldējuma desertiem.

Saldumu fabrika Laima ir notikuma atbalstītājs, lai atvērtajā pasaulē skanošās, mirdzošās Latvijas nacionālās kultūras vērtības varētu skatīt Rīga 2014 ietvaros. Notikums ļaus tā dalībniekiem izjust dzimto valsti, bet mums visiem - apzināties, cik kultūrbagāti esam.

Savukārt ERGO kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu oficiālais apdrošinātājs ''Dzimuši Rīgā'' koncertam dāvā pasākumu nepārtrauktības apdrošināšanu. Tā ir Latvijā unikāla polise, kas bez bažām, piemēram, par nepiemērotiem laika apstākļiem vai jebkādiem citiem nejaušiem iemesliem apmeklētājiem, dalībniekiem un organizatoriem ļauj justies droši par ieguldīto, lai pilnvērtīgi izbaudītu šo grandiozo notikumu.

Mūziķu pārvadāšanu nodrošinās auto Rīga 2014 oficiālie auto Audi un Volkswagen.

Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas nodrošina pasākumu tehnoloģisko atbalstu, tajā skaitā bezmaksas WiFi. Tehnoloģijas palīdz iepazīstināt plašu publiku ar kultūras vērtībām, kā arī veicina ikviena interesenta iesaisti unikālos kultūras dzīves notikumos. Rīgā lietotājiem ir pieejami gandrīz 1000 bezmaksas WiFi punkti, un, pateicoties tam, Rīga ir kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija.

Informācija ir pieejama arī kultūras portālā www.riga2014.org/borninriga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48609209sec.