Šonedēļ LU Botāniskajā dārzā skatāma daudzveidīgākā ziedu izstāde Baltijā

Šonedēļ no 10. līdz 13. jūlijam Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā gaidāmi vasaras svētki ''Rīgas Puķu Balle'', kuru laikā svētku viesus priecēs ziedu, mākslas un eksotisko dzīvnieku izstādes, radošas nodarbes, kā arī Pasaules koru olimpiādes draudzības koncerti.

Puķu balle ir vērienīgākā, daudzveidīgākā un plašāk apmeklētā ziedu un dekoratīvo augu izstāde Latvijā un Baltijas valstīs, kas šogad kļuvusi arī par vienu no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem. Projekta mērķis ir LU Botāniskajā dārzā īstenot pasākumu kompleksu, kas iepazīstinātu interesentus ar dārzu kultūru un augu klāstu, rosinātu izpratni par bioloģisko daudzveidību, kā arī  ļautu baudīt dārzu un dabas iedvesmotos mākslas darbus.

Paralēli unikālajiem ziedēšanas brīnumam katru dienu no 10. līdz 12. jūlijam  pulksten 14.00 Pasaules koru olimpiādes ietvaros norisināsies draudzības koncerti, kuri pulcēs gan ziedu un dārzu mīļotājus, gan korus no dažādām pasaules malām.

''Rīgas Puķu Ballē 2014'' notiks eksotisko dzīvnieku izstāde ''Laimes putns'', izjādes ar poniju, skaņu mākslas izstāde SKAN II, gleznotājas Anitras Bērziņas un Karinē Paronjanc gleznu izstāde ''Flora magica'', Ivetas Vecenānes gobelēnu un citu tekstildarbu izstāde ''Laiskums'', Okuda Minoru fotoizstāde ''Ziedošā sakura'', bonsai kociņu izstāde un to veidošanas meistarklases, Papīta objektu festivāla ietvaros skatāmi arī mākslinieces Kaori Kato papīra darbi, notiks japāņu valodas iepazīšana, ogles zīmējumu veidošana, floristu pulciņš un citas aktivitātes.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Svētki ''Rīgas Puķu Balle 2014'' atvērta apmeklētājiem no 10. līdz 13. jūlijam no pulksten 9.00 līdz 19.00, ieejas maksa: pieaugušajiem – 4.00 EUR, pensionāriem un studentiem – 3.00 EUR, skolēniem - 2.00 EUR, Latvijas Universitātes studentiem - 1.00 EUR, ieeja uz visām četrām ''Rīgas Puķu Balle 2014'' dienām – 8.00 EUR.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas nodrošina pasākumu tehnoloģisko atbalstu, tajā skaitā bezmaksas WiFi. Tehnoloģijas palīdz iepazīstināt plašu publiku ar kultūras vērtībām, kā arī veicina ikviena interesenta iesaisti unikālos kultūras dzīves notikumos. Rīgā lietotājiem ir pieejami gandrīz 1000 bezmaksas WiFi punkti, un, pateicoties tam, Rīga ir kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu.

Sniedzot ieguldījumu šī gada nozīmīgākajos Eiropas kultūras notikumos Latvijā, ERGO kā Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43106484sec.