Laima aicina uz Šokolādes dienas svinībām kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014»

Piektdien, 11. jūlijā, saldumu ražotājs Laima aicina atzīmēt Vispasaules Šokolādes dienu, apmeklējot svinību pasākumus, kas visas dienas garumā būs skatāmi un baudāmi  Rīgā, kultūras vasarnīcā ''Esplanāde 2014''. Varēs iepazīt to valstu koru kultūru, kurās audzē šokolādes ražošanai tik nepieciešamās kakao pupas, jo dienas gaitā uzstāsies kori no Malaizijas, Trinidadas un Tobago, kā arī no Ekvadoras Republikas. Būs skatāma izstāde ''Mīlestības un Laimes zeme Latvija'', kuru  papildināt aicināts  ikviens apmeklētājs, un būs baudāma leģendārā Laimas šokolāde.  

Laima ir atbalstītājs vērienīgākajam Rīga 2014 programmas notikumam – Pasaules koru olimpiādei. Sadarbības rezultātā radies arī īpašais Šokolādes dienai veltītais pasākums – koru, kuru valstīs audzē kakao pupas, uzstāšanās, kas pulksten 12.00 sāksies ar Malaizijas kora priekšnesumu, pulksten 16.00 – kora no Trinidadas un Tobago, bet pulksten 0.00 – Ekvadoras kora sniegums. Katra kora sniegumu pavadīs saldi sveicieni no Laimas pasākuma apmeklētājiem.

Visas dienas garumā būs skatāma Laimas projekta ''Mīlestības un Laimes zeme Latvija'' fotoizstāde. Projekts tiek veidots ciešā sadarbībā ar iedzīvotājiem Latvijā, gan ārpus tās, jo tā mērķis ir apkopot foto mirkļos sajūtas, ko rada mūsu zeme Latvija. Jūnija mēnesī tika uzsākta projekta realizācija , šobrīd tapuši jau četri stendi, kas būs skatāmi Vispasaules Šokolādes dienā Rīgā un atainos to, kā uztveram Latvijas būtību caur skaņu, garšu, dabu, sajūtām, kas dara mūs lepnus par savu zemi. Saistošākais – izstāde būs ne tikai skatāma. Katram būs iespēja to papildināt, ierakstot stendos savas sajūtas par Latviju. Tāpat arī katrs interesents aicināts papildināt projekta ekspozīciju līdz 18. jūlijam, ievietojot savus foto mirkļus www.laima.lv/laimeszeme/gallery/love. Kopumā plānots izveidot deviņus stendus, kas vēlāk tiks eksponēti Laimas Šokolādes muzejā.

Dienas gaitā kultūras vasarnīcā ''Esplanāde 2014'' būs iespēja skatīt arī dokumentālus kino materiālus un dzirdēt stāstus par šokolādi.

Laima ir lielākais un atpazīstamākais šokolādes un saldumu ražotājs Baltijā, kurā šokolādi  ražo no kakao pupām, neizmantojot iepirktus pusfabrikātus. Šo ražošanas metodi 1870. gadā ieviesa fabrikas dibinātājs Teodors Rigerts un Laima to praktizē arī mūsdienās, tādējādi kļuvusi par unikālu šokolādes ražotāju ne tikai Baltijā, bet arī Austrumeiropā.  Laimas šokolāde tiek eksportēta uz vairāk kā 30 pasaules valstīm. Kopš 2014. gada sākuma Rīgā, Miera ielā 22, apmeklētājus sveic Laimas Šokolādes muzejs, lai interaktīvā ekspozīcijā ļautu iepazīt Laimas šokolādes leģendu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48184204sec.