Latvijā ražotās maizes kvalitāti varēs uzzināt pārtikas izstādē «Riga Food»

Jelgavā pēc gada pārtraukuma 28. un 29. augustā notiks maizes kvalitātes konkurss, kurā noteiks Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus. Konkursa rezultāti tiks paziņoti starptautiskās pārtikas izstādes ''Riga Food 2014'' atklāšanas dienā.

Maizes kvalitātes konkurss pārtikas izstādes ''Riga Food'' ietvaros notiks jau piekto reizi. Šis konkurss patērētājiem apliecina, ka Latvijas maiznieki ražo augstas kvalitātes produktus un arvien domā par jauniem maizes veidiem, ar ko pārsteigt gardēžus un savus pircējus. Katras maizes kvalitāte tiks izvērtēta pēc starptautiski atzītas vērtēšanas sistēmas, nesalīdzinot tās savā starpā.

''Latvijā ir senas un bagātas maizes cepšanas tradīcijas. Mēs vēlamies godināt šīs tradīcijas un palīdzēt ražotājiem sniegt patērētājiem informāciju par produkta īpašo kvalitāti un uzturvērtību. Tādēļ šogad konkursā vērtēsim rudzu maizi, kuras receptūrā ir ne mazāk par 90% rudzu miltu no kopējā miltu daudzuma,'' stāsta Latvijas Maiznieku biedrības (LMB) izpilddirektore Gunta Duka, "Maizes ražotāji Latvijā kļūst arvien inovatīvāki, piedāvā produktus ar paaugstinātu uzturvērtību, kas labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību, kā arī pārsteidz patērētājus ar dažādiem interesantiem produktiem. Tāpēc šogad komisija vērtēs maizi arī produktu grupā ''Jaunums'', trešajā produktu grupā tiks vērtēta rudzu-kviešu maize.''

Konkursā ar sensorās vērtēšanas metodēm tiks vērtēts maizes izskats, garoza, mīkstuma porainība un struktūra, kā arī maizes garša un smarža. Vērtētāji būs mācīti eksperti, kuri ir apguvuši maizes sensorās vērtēšanas pamatprincipus, ir beiguši praktiskās mācības kursu un kuriem ir vienota izpratne par maizes kvalitāti. Tie ir zinātnieki, kā arī maizes un miltu ražotāji ar pieredzi maizes ražošanā.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes asociētā profesore un Latvijas Maiznieku biedrības Goda biedre Daiga Kunkulberga atzīst, ka no ražotāju puses piedalīšanās maizes kvalitātes konkursā ir sava veida drosme, jo speciālisti vērtēs katra maizes parauga kvalitāti, nevis patikšanas pakāpi. ''No vienas puses, šis konkurss maizes cepējiem palīdz iegūt tik nozīmīgo speciālistu vērtējumu par ražotās maizes kvalitāti, no otras puses, informē patērētājus par to, kuriem maizes veidiem ir visaugstākā kvalitāte,'' skaidro D. Kunkulberga.

Dalībai konkursā var pieteikties līdz 4. augustam rakstiski Latvijas Maiznieku biedrībā (Lizuma ielā 5, Rīgā, LV-1006) vai elektroniski, rakstot uz [email protected] vai [email protected].

Konkursa uzvarētājiem tiks piešķirtas medaļas un diplomi, kas apstiprinās katra apbalvotā izstrādājuma kvalitāti. Konkursa rezultātu paziņošana un apbalvošana notiks izstādes ''Riga Food 2014'' atklāšanas dienā, 4. septembrī, ap pulksten 11.00.          

Kvalitātes konkursu rīko Latvijas Maiznieku biedrība (LMB) sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (LLU PTF), Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un Zemkopības ministrijas finansiālu atbalstu.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas izstāde ''Riga Food 2014'' notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi jau trešo gadu papildina Gastronomijas festivāls, kā arī plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi: www.rigafood.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73829317sec.