Rīgas Porcelāna muzejā notiks izstāde «MĪLU RĪGU!»

Ceturtdien, 17. jūlijā pulksten 17.00 Rīgas Porcelāna muzejā tiks atklāta mākslinieces Antoņinas Paškevičas personālizstāde MĪLU RĪGU! Izstāde apskatāma līdz 31. augustam.

Izstādē MĪLU RĪGU! ikvienam tās apmeklētājam būs iespēja iepazīt mākslinieces Antoņinas Paškevičas pēdējo divu gadu laikā tapušos darbus – apgleznotus porcelāna šķīvjus un vāzes. Māksliniecei raksturīgajā stilistikā uz traukiem risinātas tēmas un apspēlēti simboli, kas saistās ar Rīgu un Latviju, piederības sajūtu tām. Arhitektūra, mākslas un kultūras mantojums, tautiski un etnogrāfiski elementi, vēsture un laikmetīgums – tas viss saplūst mākslinieces darbos un atklāj viņas unikālo vīziju. Izstādes darbi ir kā dāvana šai pilsētai un zemei.

Māksliniece Antoņina Paškeviča apguvusi keramiku Abramcevas lietišķās mākslas vidusskolā, bet mazo formu tēlniecību – Maskavas Tehnoloģiskajā institūtā, taču viss radošais mūžs saistās ar Rīgu. Sākot ar 20. gs. 70. gadu beigām darbojusies kā māksliniece, veidojot formas bronzā, kokā, šamotā un porcelānā. Piedalījusies vairāk nekā piecdesmit vietējās un ārvalstu kopizstādēs, rīkojusi arī personālizstādes. Mākslas darbi glabājas kolekcijās Latvijā, Krievijā, Zviedrijā, ASV, Kanādā, Japānā un Kuveitā. Latvijas publikai mākslinieces radošās izpausmes bijušas vispieejamākās tieši Rīgas Porcelāna rūpnīcas izstrādājumos – 20. gs. 80. gados pēc viņas metiem dekorētas servīzes, kā arī ražošanā nonākušas sīkplastikas figūriņas.

Savukārt, 15. augustā pulksten 7.00 cikla MĀKSLINIEKS RUNĀ ietvaros ikviens interesents aicināts uz tikšanos ar mākslinieci Antoņinu Paškeviču Rīgas Porcelāna muzejā. Par Rīgas Porcelāna rūpnīcas laiku, tikumiem, notikumiem un cilvēkiem, kas piedalījušies to veidošanā, māksliniece stāstīs šīs tikšanās laikā.

Ieeja pasākumā bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29040909sec.