Stūra mājā 19. jūlijā notiks lekcija par Pirmā pasaules kara militārajām formām

Sestdien, 19. jūlijā, pulksten 16.00 Stūra mājas 1. stāva Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcijā notiks lekcija ''Militārās formas un to piederumi Pirmā pasaules kara laikā''. Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja lekcijā kolekcionāra Georga Kuklis-Rošmaņa stāstījumu papildinās Krievijas armijas mundieru un to piederumu demonstrējumi. Ieeja lekcijā bez maksas.

Lekcija notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekta ''Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014'' pasākumu programmas ietvaros. Stūra mājas ekspozīcija būs atvērta līdz 19. oktobrim, piedāvājot bez maksas apmeklēt Okupācijas muzeja iekārtoto izstādi pirmajā stāvā. Stūra mājas augšējos stāvos skatāmas piecas vērienīgas izstādes, kas no dažādiem skatpunktiem traktē cilvēka un varas attiecības pagātnē – ''Draudzības (re)konstrukcija'', ''Latvieša koferis'', ''Par spīti visam'', ''10 lietu stāsti par cilvēku un varu'' un ''Liktens lietu muzejs''. Stūra mājas ekspozīcija tapusi nodibinājumam Rīga 2014 sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju, biedrību ''Mākslas telpa'', Latvijas Trimdas muzeju, Latvijas Naivās mākslas muzeju, kultūras un mākslas biedrību ''NOASS'', Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju un SIA ''Kinolats''.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu. Iespēju bez raizēm uzņemt apmeklētājus un piedāvāt vērtīgo ekspozīciju apskatei Stūra mājā nodrošina Rīga 2014 oficiālais apdrošinātājs ERGO.

Plašāka informācija www.riga2014.org/kgb.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21318507sec.