Pasaules koru olimpiāde: pēdējā konkursu un draudzības koncertu diena.

Šajā nedēļas nogalē noslēdzas astotā Pasaules koru olimpiāde. 18. un 19. jūlijā tiks nosaukti šīs olimpiādes otrās daļas čempioni un medaļu ieguvēji, notiks divi Čempionu koncerti, kā arī svinīga un krāšņa noslēguma ceremonija.

Piektdien, 18. jūlijā joprojām turpināsies Pasaules koru olimpiādes meistarklases, kurās interesenti varēs tikties gan ar vokālajiem meistariem no "The King’s Singers", gan diriģentu Robertu Sundu (Robert Sund – Zviedrija), diriģentu un komponistu Kristiāns Grasess (Cristian Grases – Venecuēla), kā arī Kirbiju Šovu (Kirby Shaw), kurš vēstīs par dziedāšanas spēku un muzicēšanu sava prieka pēc.

Tāpat piektdien vēl varēs izbaudīt pasaules kordziedāšanas svētku klātbūtni Rīgā sešos draudzības koncertos uz četrām brīvdabas skatuvēm kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014", Vērmanes dārzā, "Origo Summer Stage" un LU Botāniskajā dārzā. Rīgas klausītājus priecēs kori no Ķīnas, Krievijas, Armēnijas, Baltkrievijas, Rumānijas, Latvijas, Norvēģijas, ASV un citām valstīm. Vēl līdz 19. jūlijam darbosies arī gadatirgus "MADE IN RIGA" Vērmanes dārzā.

Savukārt pēdējos koru konkursos sestdien sacentīsies kori, kas dzied laikmetīgo mūziku, populāro kormūziku, tautas mūziku un folkloru, jauktie kamerkori un vīru kamerkori.

Piektdienas, 18. jūlija vakarā, plkst. 20.00 "Arēnā Rīga" sāksies Pasaules koru  olimpiādes viena no divām otrās daļas apbalvošanas ceremonijām, kurā tiks noskaidroti čempioni, kā arī medaļu un diplomu ieguvēji gan atklātajā, gan čempionu konkursā.

Otra apbalvošanas ceremonija notiks sestdien, 19. jūlijā plkst. 9.00 no rīta, un īsi pēc tās beigām būs zināms, kuri kori uzstāsies divos uzvaras prieka un triumfa pilnos Čempionu koncertos pl. 15.00 Rīgas Kongresu namā un LU Lielajā aulā.

Sestdienas vakara kulminācija būs Pasaules koru olimpiādes noslēguma ceremonija, kad atkal ieskanēsies īpašais Miera zvans, un svinīgā koncertā uzstāsies gan Latvijas, gan ārvalstu kori.

Svinīgo ceremoniju atklās Pasaules koru olimpiādes apvienotais jauniešu koris diriģenta Arvīda Platpera vadībā, kopā ar solistiem atskaņojot dažādu tautu mūziku. Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Pasaules koru olimpiādes apvienotais koris diriģenta un PKO mākslinieciskā vadītāja Romāna Vanaga vadībā mūzikā izdzīvos aizvadītās olimpiādes dienas visā to krāšņumā un muzikālajā daudzveidībā.

Atgādinām, ka Čempionu koncertu translāciju varēs vērot Latvijas Televīzijas 7. kanālā, bet noslēguma ceremonija tiešraidē tiks rādīta Latvijas Televīzijas 1. kanālā. Koncertiem līdzi varēs sekot arī Latvijas Radio 3 "Klasika".

Arī visu jau notikušo Pasaules koru olimpiādes pasākumu translācijas var atrast Latvijas Televīzijas mājaslapas www.ltv.lv arhīvā, tai skaitā, daudzveidīgās, informatīvās un emocionālās Pasaules koru olimpiādes 2014 dienasgrāmatas.

Atgādinām, ka Pasaules koru olimpiāde Rīgā norisinās līdz 19. jūlijam. Visu koncertu un meistarklašu programmu meklē www.singriga.lv

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27`000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju INTERKULTUR.


Rīga 2014 programmas partneris Lattelecom ir izveidojis interneta vietni www.mysong.lv, kur Pasaules koru olimpiādes dalībnieki var atstāt skanīgu sveicienu Rīgai un pasaulei. Savu digitālo sveicienu izveidojuši jau vairāk nekā 200 koristi no visas pasaules, iedziedot savu mīļāko dziesmu vai tautasdziesmu, jeb ierunājot iespaidus par Rīgu un olimpiādes pasākumiem. Mysong.lv ir pieejama arī mobilajā versijā, padarot vietnes lietošanu ērtu viedtālruņu un planšetdatoru īpašniekiem. Kā pirmā dziesma interneta vietnē nemainīgi paliks Pasaules koru olimpiādes himna "My Song" (Ē. Ešenvalds).  

Lattelecom nodrošina Pasaules koru Olimpiādes tehnoloģisko atbalstu, tajā skaitā, bezmaksas WiFi. Tehnoloģijas palīdz iepazīstināt plašu publiku ar kultūras vērtībām, kā arī veicina ikviena interesenta iesaisti unikālos kultūras dzīves notikumos. Rīgā lietotājiem ir pieejami gandrīz 1000 bezmaksas WiFi punkti, un, pateicoties tam, Rīga ir kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu. Pasaules koru Olimpiādes dalībnieku ērtībai izveidoti arī papildus WiFi punkti izveidoti koncertu norises vietās – Vērmaņdārza estrādē, Olimpiskajā sporta centrā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un "Lielās Ģildes" koncertzālē.

ERGO kā Rīga 2014 oficiālais partneris Pasaules koru olimpiādes koncertiem dāvā pasākumu nepārtrauktības apdrošināšanu. Tā ir Latvijā unikāla polise, kas bez bažām, piemēram, par nepiemērotiem laika apstākļiem vai jebkādiem citiem nejaušiem iemesliem apmeklētājiem, dalībniekiem un organizatoriem ļauj justies droši par ieguldīto, lai pilnvērtīgi izbaudītu šos grandiozos notikumus.

Rīga2014 un Pasaules koru olimpiādes organizētāju mobilitāti nodrošina AUDI un VOLKSWAGEN.

Vairāk informācijas: www.singriga.lv un www.interkultur.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95799804sec.