Izraēlas kino nedēļa K.Suns festivāla «Telavivas pludmale Rīgā» ietvaros

Nedēļā pirms vērienīgā festivāla "Telavivas pludmale Rīgā" ("Tel-Aviv Beach" Festival, Rīga, Ķīpsala beach) notiks festivāla ieskaņas pasākums – Izraēlas kino nedēļa kino galerijā "K.Suns" no piektdienas, 25. jūlija, līdz ceturtdienai, 31. jūlijam. Biļetes pieejamas kinoteātra kasēs.

Izraēlas kino nedēļas ietvaros tiks demonstrētas 14 populāras un skatītāju iemīļotas kino filmas, kuras ir guvušas augstu atzinību Izraēlas un Eiropas kino festivālos. Tās ataino Izraēlas kultūru, tradīcijas, vēsturi un sabiedrību.

Nedēļā pirms festivāla notiks arī citi ieskaņas pasākumi. 31. jūlijā – labdarības koncerts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, piedaloties labdarības organizācijai "Dr.Klauns" un māksliniekam Talam Kravicam (Tal Kravitz). Tāpat 31. jūlijā notiks slavena Telavivas šefpavāra un TV zvaigznes Jana Giceltera (Yan Gicelter) meistarklases restorānā "3 pavāri" demo virtuvē. Meistarklases būs iespējams vērot arī interneta tiešraidēs. No 18. jūlija līdz 4. augustam Daugavpilī, kinoteātra "Renesanse" foajē (Vienības iela 30), būs skatāma foto mākslinieka Ziva Korena (Ziv Koren) izstāde "Fotomirklis Telavivā". Izstādi būs iespējams aplūkot katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Festivāls "Telavivas pludmale Rīgā" notiks no 1. līdz 3. augustam Rīgā, Ķīpsalas pludmalē. Ieeja bez maksas.

Katra festivāla diena un tās programma ir veltīta noteiktai tēmai.

1. augusts, piektdien – tūrisma un biznesa diena;
2. augusts, sestdiena – modes un kulinārijas diena;
3. augusts, svētdien – ģimenes diena. Ģimenes dienas aktivitātes notiek visās festivāla teritorijas zonās arī 1. un 2. augustā – "Chill Expo", bērnu, sporta, "Business Lounge" un tirdzniecības zonā.

Piektdien un sestdien no plkst. 18.00 līdz pusnaktij uzstāsies tādas populāras grupas un mākslinieki no Izraēlas kā deju transa grupa "Tribal Dance", pasaulē iemīļotā folkgrupa "The Shuk", kuras repertuārā ir ne tikai etniskā un tautas, bet arī mūsdienu, garīgā un džeza mūzika, progresīvā metāla grupa "Orphaned Land", mūziķis, eksperimentators un atzīts videomākslinieks Kutimans (Kutiman) ar grupu, brīnišķīgas balss īpašniece, dziedātāja Juvala Dajana (Yuval Dayan) ar grupu, kas 2012. gada mūzikas šovā Izraēlā ieguva titulu "Izraēlas balss" u. c. Nakts deju mūzikas programmā spēlēs DJ Sapiens un DJ Mango no Izraēlas un DJ Monsta no Latvijas.

 Sekojiet līdzi jaunumiem un aktuālākajai informācijai festivāla mājas lapā www.telaviv2014riga.lv, kā arī www.facebook.com/Telaviv.Riga.  

Festivāls "Telavivas pludmale Rīgā" ir daļa no plašās kultūras programmas, kas notiek Rīgā – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētā. Projektu īsteno Izraēlas vēstniecība Latvijā un Lietuvā un Izraēlas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Izraēlas Tūrisma ministriju, Telavivas pilsētas domi un Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Rīgas domi, Rīgas Tūrisma Attīstības biroju "Live Riga", nodibinājumu Rīga 2014. Pasākumu producē kultūras biedrība “Make Art” sadarbībā ar "Hermaņa Brauna fonds", "Ramtai riti", "Randala".

Festivālu atbalsta: Rietumu Bankas labdarības fonds, Alfa Property Group, Belam-Rīga, Cēsu alus, airBaltic, Lattelecom, American Jewish Joint Distribution Committee, Dzintars, Rejwan Travel service, Teva Pharmaceuticals, IDW Esperanza resort, METROCLUB Tours & Vacations, RD Electronics, Latvijas Tirgotāju asociācija, ORT, Zilā lagūna, SANO, TechHub Riga, Novatours, u. c. Informatīvi atbalsta: EuroAwk, MarketMedia, TVNET, Rīga Radio, Zl.lv, TV24, The Baltic Times, Radisson Blu.

Izraēlas kino nedēļa kino galerijā “K.Suns”

25.07.2014. (piektdiena) – 31.07.2014. (ceturtdiena)

Festivāla "Telavivas pludmale Rīgā" ("Tel-Aviv Beach" Festival, Rīga, Ķīpsala beach) ieskaņas pasākums

PROGRAMMA

Piektdiena, 25.07.2014.   

18.50. "Lielais rakums" ("The Big Dig"), rež. Efraims Kišons (Ephraim Kishon), 1969. g., 90 min.   

Komēdija, kas pasmaida par visuresošās birokrātijas absurdu, parādot, kā Telavivas pašvaldība reaģē uz kāda izbēguša psihiatriskās klīnikas pacienta centieniem uzrakt pilsētas galveno ielu un satiksmes artēriju – Alenbija ielu.

20.40. "Halfona" kalns neatbild" ("Hill "Halfon" doesn’t Answer"), rež. Asi Dajans (Assi Dayan), 1972. g., 92 min.

Blēdis un krāpnieks Serdžio Kostanca ir parādā Hasona kungam. Viņš laižas lapās un pievienojas pilnīgi trakai armijas rezervistu nodaļai, kuras seržants izrādās saderinājies ar vienu no Hasona meitām.

Sestdiena, 26.07.2014.

18.50. "Mīlestība kolumbiešu gaumē" ("Colombian Love"), rež. Šajs Kanots (Shay Kanot), 2004. g. 90 min.

Šis ir stāsts par trīs labākajiem draugiem, kas mēģina atrast zelta vidusceļu starp iekāri, mīlestību un laulību. Viņi ir dienējuši armijā un redzējuši visu… Viņi ir izskatīgi un vīrišķīgi, bet tajā pašā laikā tik nenobrieduši... Sarežģīti un ievainojami – trīs izraēlieši, kas cīnās ar un par mīlestību.


20.40. "Reiz biju Es" ("The Matchmaker"), rež. Avi Nešers (Avi Nesher), 2010. g., 118 min.

Ariks ir 60-o gadu tīnis no Haifas. Viņš atrod vasaras darbu pie Jankeles – savedēja, kas darbojas kāda kinoteātra paspārnē, kur rāda tikai mīlas stāstus. Ariks iepazīstas ar pilnīgi jaunu pasauli, kas uzbūvēta uz vecās drupām. Tajā pašā laikā arī viņš atrod savu mīlestību.

Svētdiena, 27.07.2014.

18.50. "Piecas stundas līdz Parīzei" ("Five Hours from Paris"), rež. Leonīds Prudovskis (Leonid Prudovsky), 2009. g., 88 min

Tikai piecu stundu lidojuma attālumā no Parīzes, Telavivas strādnieku rajonā, satiekas viņš un viņa. Viņš – dzimis un audzis izraēlietis. Viņa – emigrante no Krievijas. Viņš – taksists, viņa – mūzikas skolotāja. Viņam nav nekādu vēlmju. Viņai tās zudušas jau sen. Viņam ir bail lidot, bet viņa grasās to darīt tūlīt. Kāda ir iespēja, ka viņi paliks kopā?


20.40. "Personāldaļas vadītājs" ("The Human Resources Manager"), rež. Erans Riklis (Eran Riklis), 2010. g., 100 min.

Traģikomēdija, kur galvenā loma piešķirta personāldaļas vadītājam, kas strādā vienā no Izraēlas lielākajām ceptuvēm. Viņa uzdevums ir saglābt uzņēmuma reputāciju un nepieļaut nomelnojoša raksta publicēšanu.


Pirmdiena, 28.07.2014.

18.50. "Policists" ("The Policeman"), rež. Efraims Kišons (Ephraim Kishon), 1971. g., 87 min.

Satīriska filma par gados vecāka policista Azulaja nebūšanām, kas patiesībā saistītas ar viņa maigo dabu un mīksto sirdi. Priekšniecība Azulajam vēlas piedāvāt agrīnu pensionēšanos, bet nedz viņš pats, nedz vietējās kriminālās autoritātes nav par to sajūsmā.


20.40. "PSRS bērni" ("The Children of the USSR"), rež. Fēliks Gerčikovs (Felix Gerchikov), 2007. g., 96 min.

Slava ar saviem draugiem ir nonācis skarbos apstākļos kādā pilsētiņā Izraēlas dienvidos. Viņi ir samulsuši un vientuļi. Šis ir stāsts par imigrantu paaudzi imigrantu zemē, kur par viņu mājām kļūst futbola laukums. Tā ir vieta, kur viņi sev notic, apliecina sevi un savu vērtību gan paši sev, gan citiem un pats galvenais – jaunajai pasaulei, kur viņiem jāatrod sava vieta.


Otrdiena, 29.07.2014.

18.50. "Orķestra vizīte" ("The Band’s Visit"), rež. Erans Kolirins (Eran Kolirin), 2007. g., 87 min.

Ēģiptes policijas orķestris dodas uz Izraēlu, lai piedalītos Arābu mākslas centra atklāšanas ceremonijā. Brauciens būtu izdevies, tikai vienā mirklī orķestris saprot, ka nav nokļuvis īstajā pilsētā.


20.40. "Atjaunošana" ("Restoration"), Rež. Josi Madmoni (Yossi Madmony), 2011. g., 105 min

Pēc ilggadējā biznesa partnera nāves Jakovs Fidelmans saprot, ka viņa antīko mēbeļu restaurācijas bodīte ir tuvu bankrotam. Viņa dēls, kas ar tēvu īsti nesatiek, vēlas to pārdot. Vai Fidelmans sakārtos attiecības ar savu ģimeni un salīgs mieru ar sevi?


Trešdiena, 30.07.2014.

18.50. "Divi un nakts" ("2 Night"), rež. Rojs Verners (Roi Werner), 2012. g., 87 min.

Pilsētā, kur viss iespējams, puisis bārā satiek meiteni. Uzvirmo kaislība un viņi nolemj pavadīt nakti kopā. Viss notiek,– tikai nevar atrast vietu, kur novietot automašīnu. Filma ir maģisks situāciju, jūtu, baiļu un mīlestības ceļojums.


20.40. "Rūtenbergs" ("Rutenberg"), rež. Eli Koens (Eli Cohen), 2003. g., 90 min.

Stāsts par Pinhasu (Pīteru) Rūtenbergu – fascinējošu personību, kas 20. gadsimta sākumā elektrificēja Izraēla zemi, uzbūvējot hidroelektrostaciju pie Naharaimas. Filmas raksturu nosaka viņa mītiem apvītā pagātne Krievijā un Anglijā un konfliktu plosītā personība.


Ceturtdiena, 31.07.2014.

18.50. "Medūza" ("Jellyfish"), rež. Šira Gefena, Etgars Kerets (Shira Geffen, Etgar Keret), 2007. g., 78 min.

Filma par trīs ļoti dažādām izraēlietēm, kuras dzīvo Telavivā. Viņu dzīves ceļi krustojas, veidojot pilnīgi neticamu stāstu par moderno Izraēlu un dzīvi tajā.


20.40. "Labdien mesjē Šlomi" ("Bonjour Monsieur Shlomi"), rež. Šemi Zarhins (Shemi Zarhin), 2003. g., 94 min.

Šlomi ir septiņpadsmitgadīgs jaunietis, pasaules lāpītājs un neveiksminieks. Pēkšņi zēna matemātikas skolotājs atklāj viņa neparasto talantu veikt galvā aprēķinus ar milzu skaitļiem un vēlas Šlomi pārcelt uz citu skolu, kur varētu šo talantu attīstīt. Tas viss izrādās nepatīkams pārsteigums zēna ģimenei.

Tāpat jaunumiem var sekot līdzi festivāla sociālo mediju profilu kontos:
- Facebook.comwww.facebook.com/Telaviv.Riga un notikuma lapā www.facebook.com/events

- Twitter.comwww.twitter.com/Telaviv2014Riga

- Draugiem.lvwww.draugiem.lv/telaviv2014riga

- vKontaktehttp://vk.com/telaviv.riga

- LinkedIn lv.linkedin.com/pub/festival-"tel-aviv-beach"/93/60/232

- Foursquare http://4sq.com/1jswo6H , kā arī

- Riga 2014www.riga2014.org/telaviv2014riga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50746799sec.