Lucavsalā notiks Piena svētki «Spēle»

Lucavsalā 3. augustā no pulksten 14.00 Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros norisināsies šī gada otrie Piena svētki jeb ''Piens Fest Spēle'', kas iepriekšējos gadus kuplā skaitā pulcējuši apmeklētājus kafejnīcas ''Piens'' pagalmā, bet šogad divos festivālos svētku ideju nes Rīgas apkaimēs.

''Piens Fest Spēle'' programma tapusi ciešā sadarbībā ar Latvijas Radio 5.kanālu jeb ''Pieci.lv''. Festivālā uzstāsies grupas ''Instrumenti'' un ''Pērkons'', elektro-pop dziesminieks Fryars no Lielbritānijas, igauņu dziedātāja Iiris, latviešu bundzinieka Riharda Fedotova projekts ''Rick Feds Society'' un dāņu komponists un mūziķis Anderss Matiasens (Anders Mathiasen). No pulksten 15.00 līdz pat svētku noslēgumam pulksten 1.00 naktī ''Pieci.lv''  nodrošinās svētku tiešraidi radio ēterā. Ieeja Piena svētkos jeb ''Piens Fest Spēle'' ir bez maksas.

Viens no galvenajiem festivāla notikumiem būs speciāli radīta spēle – burtu turnīrs trijos posmos, kur ar burtu krekliem būs jāveido vārdus pēc spēles vadītāja norādījumiem. Uzvarētājus subjektīvi izvēlēsies kritiska žūrija un 25 asprātīgākie vārdu autori balvā saņems kruīza braucienu uz privātu koncertu. Tādēļ aicinām visus apmeklētājus nākt ar krekliem, kurus nebūs žēl uz 10 minūtēm nodot apdrukai, lai pēc tam pilntiesīgi ieņemtu savu vietu alfabētā. Kreklus jau tagad iespējams apdrukāt kafejnīcā ''Piens'' Briāna ielā 9, Rīgā.

Paralēli darbosies vairākas radošās darbnīcas, Retrospectro tirdziņš, vīriešu frizētava un citas aktivitātes.

Video no Piena svētku notikuma ''Piens Fest Ziemeļblāzma'' šī gada 8. jūnijā apskatāms šeit.

ERGO dāvā apdrošināšanu Piena svētku veiksmīgai norisei, kā arī citiem lielākajiem Rīga 2014 svētku programmas pasākumiem. Atbalstot aktīvu un videi draudzīgu dzīvesveidu, ERGO aicina pasākuma apmeklētājus uz Piena svētkiem Lucavsalā ierasties ar velosipēdiem un piedāvā iespēju atstāt tos apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velo novietnē. ERGO Facebook profila sekotājiem no 28. jūlija būs iespēja jau iepriekš rezervēt vietu velo novietnē kādā no 400 paredzētajām vietām.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.61480999sec.