Hotel Roma ir viesnīca, kur klasikas valdzinājums apvienots ar mūsdienīgu komfortu

Iespējams, reti kurš Latvijas iedzīvotājs nav dzirdējis par leģendāro Rīgas viesnīcu Hotel Roma, kas agrāk zināma kā Hotel De Rome. Nesen viesnīcā veikta rekonstrukcija un mainoties īpašniekiem, tika mainīts arī viesnīcas nosaukums. Kāda ir viesnīcas vēsture un kas šobrīd viesnīcā tiek piedāvāts viesiem, jautājām Hotel Roma e-mārketinga menedžerei Marijai Barovskai.

Viesnīcas ēkas vēsture sniedzas līdz pat 1926. gadam un glabā faktu – pirmā pieczvaigžņu viesnīca Rīgā. Kā stāsta Marija Barovska, viesnīcas ēka piedzīvojusi labus un ne tik labus laikus. "Hotel Roma vēsture ir sākusies pagājušajā gadsimtā. 1926. gadā latvietis vārdā Jurgenson («Ch. Jürgenson – Otto Schwarz» impērijas īpašnieks) nopirka māju Kaļķu ielā un atvēra slaveno Café de l’Opera. Otrā Pasaules kara laikā šī ēka tika iznīcināta, un 1987. gadā slavens arhitekts Vecumnieks izveidoja jaunu projektu, kurš bija pabeigts tikai 1992. gadā kā pirmā pieczvaigžņu viesnīca Rīgā. Tās nosaukums bija Hotel De Rome, par piemiņu pilsētas visgreznākajai viesnīcai, kura kādreiz piederēja «Ch. Jürgenson – Otto Schwarz» impērijai."

Agrāk viesnīcā Hotel De Rome atradies leģendārais restorāns Otto Schwarz. Rīgas iedzīvotāji, diplomāti un pilsētas viesi atzina to par populārāko vietu ne tikai biznesa tikšanām, bet arī izsmalcinātām vakariņām ar dzīvo mūziku un neatkārtojamo atmosfēru. Šobrīd viesnīcas augšējā stāvā atrodas cits restorāns, bet Otto vārdu turpina nest 1. stāva grilbārs Mazais Otto. "Leģendārais bijušais Otto Schwarz restorāns Vecrīgā ar panorāmas skatu uz pilsētu ir ideāli piemērots banketiem, svinībām, privātiem vakariem un konferencēm. Satriecošs skats uz pilsētu, elegants dizains un garšīgie ēdieni padarīs jebkuru pasākumu par neaizmirstamu. Restorāns ir piemērots 100 cilvēkiem. Katru rītu 7. stāva restorānā viesiem tiek pasniegtas brokastis. Jaunie pāri un kāzu viesi ir iecienījuši  arī svētku vakariņas.  Mūsu šefpavāra ēdienkartē var atrast gan plašu Eiropas, gan tradicionālās latviešu virtuves ēdienu klāstu. No restorāna paveras ekskluzīvs panorāmas skats uz pilsētas centru. Restorāna telpas iekārtotas tā, lai mājīgi un ērti justos banketa viesi 20 līdz 90 cilvēku sastāvā."

Foto: viesnīcas 7. stāva restorāns

Savukārt  pavisam nesen tika atvērts viesnīcas grilbārs Mazais Otto, kura vasaras terase atrodas Kaļķu ielā un ļauj izjust gan pilsētas agro rītu darbīgo atmosfēru, gan vakara burvību – īpaši gada siltajos mēnešos. Viesnīcas pārstāve turpina: "Grilbārs ir lieliska vieta vecpuišu vai vecmeitu ballīšu rīkošanai – jūsu rīcībā gan mūsu piedāvātās uzkodas, gan viss plašais Rīgas izklaižu piedāvājums. Apmeklētājus nebiedē Latvijas mainīgie laika apstākļi – viesnīcas terase ir aprīkota ar saulessargiem un infrasarkanajiem sildītājiem. Terase ir atvērta no maija līdz oktobrim. Nedēļas nogalēs saviem klientiem piedāvājam dzīvo mūziku. Grilbāra ēdienkartē ir gan grilēti ēdieni, gan salāti un uzkodas, kā arī plašs dzērienu klāsts. Šī ir ideāla vieta, lai tiktos ar draugiem, ieturētu nesteidzīgas brokastis, lietišķas pusdienas vai baudītu lielisku vakaru dzīvespriecīgajā pilsētas atmosfērā."

Foto: grilbārs Mazais Otto

Kā norāda Hotel Roma e-mārketinga menedžere, viesi visvairāk uzteic viesnīcas atrašanās vietu, kas ir Vecrīgā pie Brīvības pieminekļa, Latvijas Nacionālās operas un Rīgas pils. Turklāt viesnīcas centrālā atrašanās vieta, kas to atšķir no citām četrzvaigžņu viesnīcām Rīgā, ir ideāli piemērota kā biznesa ceļotājiem, tā arī tūristiem. Kā otru Hotel Roma priekšrocību klienti min komfortu un nemainīgi augsto servisu.

Foto: grilbārs Mazais Otto

Viens no būtiskajiem un svarīgajiem mērķiem bija saglabāt viesnīcas identitāti. Saņemot vārdu Hotel Roma, mantojumā tika iegūti veiksmes stāsti un notikumi, kas saistās ar pirmās viesnīcas laiku, tai skaitā slavenā restorāna Otto Schwarz labo starptautisko slavu. Tā pārmantojusi prestižu, šarmu un kvalitātes zīmi. Šeit greznie interjeri un augstais apkalpošanas līmenis iet roku rokā ar demokrātiskajām cenām, kas rada attiecīgu labvēlības gaisotni.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.hotelroma.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44499779sec.