Eksperti: Rīgai veltītu publikāciju skaits ārvalstu medijos sasniedz rekordu

Rīgas vārds pasaulē izskan ar vēl nebijušu vērienu - ārvalstu plašsaziņas līdzekļi kopš šāgada sākuma publicējuši vai demonstrējuši vairāk nekā 900 dažādu Latvijas galvaspilsētai veltītu materiālu, liecina Latvijas Institūta (LI) un Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) jaunākie apkopotie dati.

Turklāt teju visas ziņas, kas piepildījušas ārzemju mediju telpu, ir ar pozitīvu skanējumu, cildinot Rīgas seno vēsturi, bagātīgo kultūras dzīvi un lielisko arhitektūru.

"Mēs varam būt gandarīti, ka Latvija šogad ir kļuvusi par vienu no iekārotākajiem tūrisma galamērķiem," komentē TAVA vadītājs Armands Slokenbergs.

Sadarbojoties TAVA, nodibinājumam ''Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs'', Latvijas Institūtam un nodibinājumam ''Rīga 2014'', Latvija un tās galvaspilsēta Rīga ir guvusi plašu publicitāti ārvalstu medijos, tūrisma izstādēs un informatīvos pasākumos tūrisma nozares pārstāvjiem.

LI pārstāvis Krišjānis Ozols secina, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls Rīgai un Latvijai kopumā ir nodrošinājis līdz šim neredzētu pozitīvās publicitātes pieaugumu.

"Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem publikāciju skaits ārvalstu medijos par Latvijas kultūru šogad ir pieaudzis gandrīz desmitkārtīgi. Vēl vairāk – arī kopējā Latvijas publicitāte šogad ir strauji kāpusi. Tas nozīmē, ka nereti uz Rīgu atbraukušie žurnālisti ieinteresējas un apraksta arī citas tēmas saistībā ar Latviju," prieku pauž Ozols.

Viņš pastāstīja, ka mūsu valsts galvaspilsētā šogad jau viesojušies aptuveni 360 ārzemju žurnālisti un reģistrēti vairāk nekā 900 raksti, televīzijas sižeti vai citas publikācijas par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.

"Jāuzsver, ka faktiski visas šīs publikācijas ir pozitīvas, arī Krievijas medijos. Tas ārkārtīgi iedarbīgi atbalsta Latvijas tēlu pašreizējā cīņā par informatīvo telpu saistībā ar pēdējā laika globālajiem notikumiem," gandarīts ir LI pārstāvis.

Savukārt Armands Slokenbergs atsaucas uz vairākiem ārvalstu medijiem, kas veltījuši cildinošus vārdus gan Rīgai, gan Latvijai kopumā.  .

Piemēram, Zviedrijas ceļojumu žurnāls "Vagabond" ir nodēvējis Rīgu par skaistāko metropoli Baltijas valstīs un ierindojis to starp Eiropas pilsētām, kur pavadīt brīnišķīgu nedēļas nogali. Arī Somijas ceļojumu žurnāls ''Mondo'' iesaka mūsu galvaspilsētu kā ideālu brīvdienu galamērķi.

ASV bāzētais portāls "travelandleisure.com" Rīgu atzinis par vienu no 28 pasaulē romantiskākajiem vasaras galamērķiem, slavējot pilsētas apburošo arhitektūru, Latvijas dizaineru unikālos darinājumus un izsmalcinātos restorānus.

Savukārt portāls "artweekenders.com" izceļ Rīgu ne tikai kā arhitektūras pērli, bet arī pauž sajūsmu par skaistajiem parkiem un plašajām zaļajām zonām, norādot, ka kopumā visa pilsēta ir "neticami tīra un sakopta".

Mūsu kaimiņzemes Igaunijas lielākā dienas laikraksta "Postimees" žurnālists atzīst, ka Latvija ir galamērķis, kur Igaunijas ceļotāji vienmēr ir laipni gaidīti.

"Kādēļ mums patīk Latvijā? Jo tā ir mums tuvākā metropole. Rīgā vienmēr notiek kaut kas interesants, pilsēta dzīvo, pulsē, ielas ir tūristu pilnas. Un galu galā Rīga šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta! Jo vairāk braucu uz Latviju, jo vairāk man šī zeme patīk, tā mainās, un šeit vienmēr ir kaut kas jauns," min publikācijas autors.

Varam lepoties, ka dažādi mērķtiecīgi tūrisma veicināšanas pasākumi ārvalstīs, tostarp Vācijā, Krievijā, Somijā, Zviedrijā un abās pārējās Baltijas valstīs, dod pozitīvas publicitātes augļus, ko jau apliecina statistikas dati par ārvalstu tūristu straujo pieplūdumu gan Rīgā, gan pārējā Latvijā, rezumē Slokenbergs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81058121sec.