Dziesminieki un dzejnieki Rīgas svētkos aicina uz «Arkādijas dārza folkfestivālu»

Sestdien, 16. augustā Rīgas svētku ietvaros Pārdaugavā gaidāma sirsnīga satikšanās dziesmā un dzejā – Arkādijas dārza folkfestivāls, kad tiks celti mīlestības iedvesmoti tilti cauri laikmetiem no domām uz darbiem un no dzejas uz melodiju sirdī.

Pulksten 15.00 O. Vācieša memoriālajā muzejā, O. Vācieša ielā 19 festivālu ieskandinās dziesminieki  Dinārs Gulbis, Uldis Kākulis un Ģirts Rāviņš, kuri izpildīs dziesmas ar tautā iemīļotā dzejnieka vārdiem. ''Ojārs Vācietis bija mūsu sirdsapziņa'', tā par dzejnieku teicis Imants Ziedonis, un tas turpina izskanēt arī dziesmās.

Arkādijas parkā rosība sāksies pulksten 16.00, kad koncertā ''Paņem manu vieglo elpu...'' Mārupītes ielokā uz skatuves kāps dziesminieki Uldis Kākulis, Ģirts Rāviņš, Pēteris Draguns, Marta Kreituse, jaunā muzikālā apvienība ''Ornaments'' (Laura Dudare un Dzintars Šusts), Uldis Ozols, brāļi Ziemeļi, Andris Mičulis, Helēna Kozlova, Haralds Sīmanis, Anta Eņģele, Valdis Atāls, kā arī dzejnieki  Agita Draguna, Inta Riekstiņa, Amanda Aizpuriete, Arvīds Ulme un Māris Salējs. Programmu vadīs Valdis Atāls un Anta Teivāne.

Pulksten 20.00 leģendārā dziesminiece Austra Pumpure un austrasbērni, kas aicinās ieklausīties un arī līdzi dziedāt skaistākām Imanta Kalniņa un citu autoru dziesmām ar dzejnieka Vika vārdiem. Koncertā ''Vienprātība'' piedalīsies krietns pulks austrasbērnu – Anta Eņģele, Agita Kaužēna, Arnis Miltiņš, Silvija Silava, Kristīne Sudmale-Locika, Kristaps Sudmalis, Ēriks Pozemkovskis, Uldis Ozols, Andris Mičulis, Inese Sērdiene, Antra Prokofjeva, Ilze Kovere un Juris Bartkevičs. Dzeju lasīs pats autors Viks, - šī gada jubilārs.

Vakarpusē pulksten 21.30 saulrieta uguns rituālu veidos Nila Īles ritma grupa un Aleksejs Geiko jeb Alesh Walker ar krāšņu ugunsšovu.

Folkfestivāla laikā ikvienam būs iespēja aplūkot Rīgas tēlotājmākslas studiju dalībnieku darbus, pielaikot dažādu laikmetu cepures un tērpus, fotografēties, vizināties ar zirdziņu, kā arī baudīt gardumus un spirdzinājumus. Arkādijas dārza folkfestivālā tiks svinēti arī Imanta Kalniņa dziesmu burtnīcas otrās daļas atvēršanas svētki. Jaunajā dziesmu burtnīcā publicētas Austras Pumpures dziedātās Imanta Kalniņa dziesmas, tostarp ''Sveces dziesma'', ''Akāciju palags'', ''Balāde par viņu un viņu'', ''Mēness leitnants'', ''Šūpuļdziesma'', ''Viņi dejoja vienu vasaru'', ''Svētku diena'' un citas, kopā vairāk kā trīsdesmit dziesmas.

Lai atpūta būtu patīkamāka, līdzi ņemam sedziņas un spilventiņus sēdēšanai zālē. Rīgas svētku laikā pašvaldības sabiedriskais transports un autostāvvietas bez maksas.

Pasākumu rīko Austras biedrība, atbalsta Rīgas dome, Ojāra Vācieša memoriālais muzejs un ''Svētku aģentūra''. Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51856208sec.