Rīgas bebrs kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» rīkos nebijušu lielo leļļu un talismanu deju

Svētdien, 17. augustā pulksten 13.00 kultūras vasarnīcā ''Esplanāde 2014'' būs vērojams līdz šim neredzēts priekšnesums - Rīgas Bebrs uz Esplanādi ir aicinājis visus Lielo leļļu un talismanu svētku dalībniekus, lai vienotos ar tiem kopīgā dejā. Rīgas Bebrs plāno, ka kopumā dejā varētu piedalīties vairāk nekā 50 lielās lelles un talismani no visas Latvijas.

''Lai arī kā tas būtu, es, nenoliedzami esmu talismans. Ņemot vērā, ka šie būs mani pirmie Lielo leļļu un talismanu svētki, es vēlos to atzīmēt, tāpēc kopā ar citiem talismaniem taisos dejot Esplanādē,'' skaidro Bebrs. ''Nekas tāds vēl nav redzēts un tādēļ man tas jāizdara,'' par savu motivāciju ir iepriecināts Bebrs. Līdz šim Rīgas Bebrs bijis aktīvs sociālo kontu lietotājs, rīkojis dažādus pasākumus Rīgā, meklējis garšīgāko koku un dejojis kopā ar ''Rīgas Ziemošanās'' apmeklētājiem, bet kopā ar citiem talismaniem Bebrs dejojis vēl nav nekad.

Video no Rīgas Bebra Ziemošanās dejas.

Jau ziņots, ka šī gada 17. augustā ''Rīgas svētku 2014'' programmas ietvaros Vērmanes dārzā, Esplanādē un Krastmalā norisināsies piektie Lielo leļļu un talismanu svētki, kuru noslēgumā tiks noskaidrots titula ''Latvijas gada talismans 2014'' ieguvējs. Tāpat kā citus gadus, arī šogad pasākuma centrālais notikums būs Lielo leļļu un talismanu svētku gājiens cauri visai pilsētai.

Lielie leļļu un talismanu svētki sāksies Vērmanes dārzā pulksten 12.00 ar lielo leļļu parādi uz Vērmanes dārza skatuves. Pēc parādes lielās lelles un talismani kopā ar bērniem dosies gājienā uz Esplanādi, kur Rīgas Bebra vadībā pulksten 13.00 norisināsies lielo leļļu un talismanu deja. Pēc kopīgās dejas lielās lelles un talismani turpinās krāšņo svētku gājienu, cauri Vecrīgai soļojot uz 11. novembra krastmalu, kur no pulksten 14.00 notiks fotografēšanās un balsošana par titula ''Latvijas gada talismans 2014'' ieguvēju. Pulksten 15.10 tiks paziņoti balsojuma rezultāti un noskaidrots titula ieguvējs.

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt tik daudz lielās lelles un talismanus. Dalībnieku daudzveidība aizvadīto gadu laikā pasākumā ir bijusi ļoti plaša, un daudziem apmeklētājiem tikšanās ar šiem tēliem Lielo leļļu un talismanu svētkos ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem. Kopš pirmā pasākuma norises 2010. gadā, ik gadu Lielo leļļu un talismanu svētki kopā pulcē vairāk kā 50 Latvijā mītošas lielās lelles un talismanus.

Visi interesenti, kas vēlas pieteikt savus talismanus un lelles dalībai šī gada pasākumā, tiek aicināti savu pieteikumu sūtīt uz e-pastu [email protected].

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija.

Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu. Rīgā lietotājiem ir pieejami gandrīz 1000 bezmaksas WiFi punkti, un, pateicoties tam, Rīga ir kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu. Rīgas svētku apmeklētāju ērtībai bezmaksas WiFi punkts izvietots arī pie iecienītas tikšanās vietas - Laimas pulksteņa. Savukārt kultūras vasarnīcā Esplanādē ir ierīkots Lattelecom optiskais internets, kā arī ir pieejams arī Lattelecom WiFi un datori, lai ikviens apmeklētājs varētu ērti strādāt un pavadīt brīvo laiku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45149684sec.