«Doms bērniem» 2014 pulcēs bērnus senajā Doma baznīcā

Sestdien, 9. augustā, sabiedriskā kustība ''Mans Doms'' aicina svinēt Rīgas Doma jubileju ar izglītojošu un izklaidējošu pasākumu ''Doms bērniem'', kurā mazajiem apmeklētājiem un viņu vecākiem būs iespēja piedalīties 20 dažādās aizraujošās darbnīcās, izzināt senās celtnes noslēpumus īpašā ekskursijā, kā arī Doma dārzā noskatīties režisores Ingas Tropas iestudēto izrādi bērniem ''Baltā grāmata''.

Svētki, kas 2011. gadā aizsākās kā Doma 800 gadu jubilejas svinību sastāvdaļa, kļuvuši par tradīciju, kas pulcina kuplu bērnu un viņu vecāku pulku no Rīgas un visas Latvijas. Šogad tie notiks jau ceturto reizi. Tā ir diena, kad Rīgas Doma durvis visas dienas garumā ir atvērtas bērniem, ļaujot iepazīt seno celtni, tās noslēpumus un īpašo gaisotni. Te katrs varēs atrast sev interesantu nodarbošanos daudzajās darbnīcās, piedzīvojumu takās un īpašā izrādē.

Rīgas Doms un tā draugi ir sarūpējuši teju 20 darbnīcas, tādas kā, piemēram, seno mūku rakstības apgūšana, Doma lielo ērģeļu iepazīšana un papīra liešana. Būs iespēja iet ''Satori.lv audiodušā'', lai dzirdētu sapņus un pasakas, kā arī kopā ar dažādiem dzīvniekiem iekāpt Noasa šķirstā. Drosmīgie varēs atklāt vecās baznīcas noslēpumus Piedzīvojumu takās, kurās sastopami lauvas, eņģeļi un pat skeleti! Mazākajiem būs vieta, kur no klucīšiem uzcelt pašiem savu Domu vai Nacionālo bibliotēku, bet lielie varēs doties izzinošā ekskursijā. Piedzīvojumu radīto izsalkumu varēs remdēt ar gardu zupu.

Doma dekāns Elijs Godiņš bērnus pulcēs uz īsu muzikālu svētbrīdi, kam sekos izrāde Doma dārzā. Tie, kas piedalījās iepriekšējos svētkos, atceras gan īpaši šim pasākumam radīto dzejnieces Ineses Zanderes lugu ''Pūķa ceļojums'' un tās spilgtos varoņus, gan Renāra Kaupera un draugu dziesmas pagājušā gada koncertā ''Sasauc smieklus izklīdušus''. Šogad Doma dārzā viesosies režisores Ingas Tropas iestudētā izrāde bērniem ''Baltā grāmata''. ''Baltā grāmata'' ir kopīgs ceļojums no mūsdienām uz 19. gadsimta laukiem. Tur ceļiniekus sagaida Jančuks- zinātkārs un aizrautīgs puika, ar kuru kopīgi atklāt un piedzīvot apkārt esošo pasauli. Izrāde ''Baltā grāmata'' ir kopīga darbošanās, palīgā ņemot Jāņa Jaunsudrabiņa ''Baltās grāmatas'' tekstu, visu pasākuma dalībnieku iztēli, divus aktierus un dažus teatrālus brīnumus.

Pasākuma norises laiks 9. augustā no pulksten 11.00 līdz 16.00, ieeja bez maksas.

''Doms bērniem 2014'' organizē Rīgas Doma draudze un biedrība ''Ascendum'', atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54700112sec.