Turība paraksta sadarbības līgumu ar ChaulaTV

Šī gada 6. augustā Biznesa augstskolā Turība tika noslēgts augstskolas un biedrības ChaulaTV sadarbības līgums, kas paredz, ka no pirmās studiju dienas Turības Komunikācijas fakultātes studenti interneta sociālajā televīzijā ChaulaTV varēs darboties kā ziņu reportieri, moderatori vai producenti un saņemt ikmēneša stipendiju.

Viens no sadarbības līguma galvenajiem mērķiem ir dot iespēju studentiem iegūt praktiskas zināšanas interneta televīzijas darbā. Gūtās iemaņas studiju laikā topošajiem profesionāļiem palīdzēs labāk sagatavoties darba tirgum, savukārt centīgākajiem, kuri būs izturējuši viena mēneša pārbaudes laiku un spējuši iejusties visdažādākajās pozīcijās, saņems ikmēneša stipendiju līdz 500.00 EUR un iespēju pastāvīgi darboties arī turpmāk.

Piesakoties studijām kādā no Komunikācijas fakultātes īstenotajām bakalaura studiju programmām, students pēc paša brīvas gribas no pirmās studiju dienas biedrībā ChaulaTV varēs praktizēties par ziņu moderatoru, TV operatoru, reportieri, reklāmas pārdevēju, redaktoru vai kādā citā vakantā amatā.

Biedrības ChaulaTV valdes loceklis Jānis Vaišļa: ''Mēs uzsākam sadarbību ar Turību nolūkā savā komandā uzņemt jaunus ētera cilvēkus un topošo speciālistu iegūtās zināšanas pielietot ChaulaTV studijā, savukārt studenti paralēli studijām gūs iespēju stiprināt praktiskās iemaņas un sniegt pienesumu studijas darbam, saņemot par to atlīdzību stipendijas izteiksmē. Finansiālais atbalsts studiju laikā ļaus studentiem gūt iespēju strādāt jau nozarē, nemeklējot darba alternatīvas ar izvēlēto profesiju nesaistītās jomās.''

Izklaides medijam jaunajā studiju gadā būs iespēja uzņemt aptuveni 30 studentus, kuri būs interesēti darboties. Viņi varēs iejusties visdažādākajās pozīcijās, vēlāk izvēloties sev piemērotāko un darbojoties patstāvīgi jau kā profesionāļiem.

Komentējot žurnālistikas attīstības tendences, J. Vaišļa skaidro, ka mediju uztvere strauji mainās un tas jāņem vērā arī topošajiem profesionāļiem. ''Tagad sabiedrība arvien vairāk ieklausās nevis mediju koncernos, bet cilvēkos, kuri paši kļuvuši par mediju. Spēja ar morāli un sociālu pieeju pasniegt produktu, manā skatījumā, ir šī gadsimta žurnālistikas lielākais izaicinājums. Šodien žurnālistam jāspēj rast klausītājā vai lasītājā vēlmi attīstīties un meklēt - lūk, tas ir arī jauno žurnālistu panākums, ko no viņiem sagaidām!''

Topošie sabiedrisko attiecību speciālisti, žurnālisti un ārējo sakaru struktūrvienību vadītāji regulāri piedalās dažādās fakultātes un nozaru uzņēmumu rīkotās aktivitātēs un konkursos, lekcijās gūtās teorētiskās zināšanas pārbaudot praktiski. Arī paši studenti nāk ar savu iniciatīvu un saņem profesoru atbalstu.

ChaulaTV ir izklaides medijs, kas izglīto un rosina domāt. Televīzijas prioritāte ir satura pieejamība interneta vidē, interaktivitāte, kā arī HD kvalitātes attēls. Televīzijas platforma balstīta uz inovatīvām augstas kvalitātes tehnoloģijām, tā skaitā, arī mākoņtehnoloģijām.

Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas fakultāte piedāvā piecas studiju programmas- Starptautiskā komunikācijas vadība (profesionālā bakalaura studiju programma), Sabiedriskās attiecības (profesionālā bakalaura studiju programma), Žurnālistika un mediji (profesionālā bakalaura studiju programma), Sabiedriskās attiecības (profesionālā maģistra studiju programma) un Komunikācijas vadība (doktora studiju programma).

Kopumā Biznesa augstskola Turība piedāvā studēt akreditētās 25 koledžas, bakalaura, maģistra un doktora studiju programmās. Biznesa augstskola Turība ierindojas Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un karjeras portāla Prakse.lv veidotajā darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu topa augšgalā, šogad kļūstot par trešo pieprasītāko un novērtētāko augstskolu Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65397692sec.