Rīgas svētkos - porcelāna darbnīca «Mīlu Rīgu!», projekts «Rīgas kino» un latviešu mūzikas, dzejas pērles

Sestdien, 16. augustā aicinām uz Rīgas svētku norisēm Rīgas Porcelāna muzejā un brīvdabas pasākumos pie kultūras un atpūtas centra ''Imanta'' un kultūras pils ''Ziemeļblāzma'' parkā.

Porcelāna veidošanas un apgleznošanas darbnīca ''Mīlu Rīgu!'' Rīgas Porcelāna muzejā (Kalēju iela 9/11) no pulksten 11.00. Ikvienam tās apmeklētājam būs iespēja izveidot savu suvenīru vai rotaslietu no porcelāna masas, izmantojot ģipša formiņas ar dažādiem simboliskiem tēliem, kā arī apgleznot porcelāna trauciņu, atzīstoties Rīgai mīlestībā.

Pasākumā ''Imanta – vieta ar vārdu'' no pulksten 12.00 ikviens aicināts pirmoreiz tik vērienīgi svinēt Rīgas svētkus tās kreisajā krastā- Pārdaugavas apdzīvotākajā apkaimē Imantā brīvdabas pasākumā pie kultūras un atpūtas centra ''Imanta'' (Anniņmuižas bulvāris 29). Pavisam neparasts priekšnesums būs programmā ''Kreisais viadukts'', kad uz skatuves kāps improvizācijas teātris, ''Mojubá Capoeira Riga'' kopā ar perkusionistiem, demonstrējot cīņas dejas. Uzstāsies arī ansamblis ''Manta''. Svētku noslēguma daļā koncertprogramma ''Zvaigžņu tilts'', piedaloties jauniešu pūtēju orķestrim ''Auseklītis'' un ''Rīgas Zelta korim'', kā arī grupai ''Autobuss debesīs''. Visas dienas garumā notiks dažādas videi veltītas radošās darbnīcas sadarbībā ar biedrību ''Homo Ecos:'' un ''Zaļā josta'', kā arī brīvdabas izstāde, plenērs un mākslas darbnīca. Bet kultūras un atpūtas centra ''Imanta'' kinozālē tiks demonstrētas Nacionālā kino centra projekta ''Rīgas kino'' ietvaros 2014. gadā tapušās jauniešu īsfilmas par Imantas apkaimi.

Savukārt, kultūras pils „Ziemeļblāzma'' parkā (Ziemeļblāzmas iela 36) pulksten 19.00 koncertprogramma ''Visi tilti ved uz Rīgu!''. Dalībnieku vidū Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvartets ''3+1'', izpildot pagājušā gadsimta sākuma latviešu mūzikas pērles un mūsdienīgas Eiropas melodijas. Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja arī ceļot laikā muzikāli teatrālā uzvedumā ''Rīga toreiz...'', kurā Mariss Vētra (Latvijas Nacionālā teātra aktieris Juris Jope) stāstīs un dziedās par šī laika daudznacionālo galvaspilsētu. Bet vakara noslēgumā programmā ''No sešdesmitajiem līdz mūsdienām'' uzstāsies solisti Uģis Roze, Ginta Krievkalna un Kristapa Krievkalna mūziķu grupa.

Svētdien, 17. augustā no pulksten 12.00 Rīgas svētku norises arī Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī – muzejā (Lāčplēša iela 48/50 – 14) pasākumā ''Iepazīsti Čaku!''. Bērniem būs iespēja līdzdarboties radošajā darbnīcā, zīmējot un krāsojot dzejnieka portretu, kā arī piedalīties spēlē ''Saskaiti Čaka mājdzīvniekus un bērnus''. Bet vecākiem tiks piedāvāts sarindot pareizā secībā slavenākos Aleksandra Čaka dzejoļus.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs, kā arī interneta vietnē www.kultura.riga.lv un sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: Uzziņu dienests 1188 un izdevniecība ''Rīgas Viļņi''.

Svētku dienās, 16. un 17. augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51143789sec.