Rīgas svētkos notiks koncerti dažādām gaumēm

Rīgas svētku plašajā pasākumu klāstā allaž nozīmīga loma piešķirta daudzveidīgajai koncertdzīvei, kuru iedzīvotāji aicināti baudīt arī šogad, apmeklējot dažādām gaumēm atbilstošus mūzikas koncertus. Būs gan senās mūzikas, bērnu un jauniešu simfoniskā orķestra, kā arī klasiskās mūzikas koncerti, varēs klausīties modernās mūzikas, pūtēju orķestru un dziesminieku sniegumu. Būs iespēja dzirdēt operu ārijas, pagājušā gadsimta populārās un retro melodijas, kā arī dejot līdzi labi zināmām ziņģēm un dīdžeju sarūpētai mūzikai.

Vērmanes dārzā svētku ieskaņas koncertā ''Rīgas vitrāžas'' Profesionālais pūtēju orķestris ''Rīga'' saspēlēsies ar maestro Raimondu Paulu, solistiem Aiju Vītoliņu un Daumantu Kalniņu. Iemīļotas un tautā populāras pagājušā gadsimta melodijas svētku dienās būs dzirdamas  arī koncertprogrammā ''Visi tilti ved uz Rīgu!'', kas notiks kultūras pilī ''Ziemeļblāzma'', un klausītāju aizvedīs 20., 30. un 60. gadu mūzikas pasaulē. Ļauties senāku un nedaudz piemirstu melodiju valdzinājumam, svētku dalībnieki aicināti arī ''Retro vakarā'' Vērmanes dārza estrādē.

Svētku laikā īsta mūzikas ''meka'' būs jūtama Rīgas Doma dārzā, kur ar Ērika Ešenvalda cikliskā opusa ''Latvijas putnu balsis'' pirmatskaņojumu uzstāsies Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris. Doma dārzā klausītāji varēs baudīt populārā kontrtenora Sergeja Jēgera izpildījumā skaistākās Georga Frīdriha Hendeļa un Antonio Vivaldi ārijas, kā arī klausīties Portugāles stīgu kvarteta ''Atlantc Quartet'' sniegumu. Koncertprogrammā ''Melnā stārķa lidojums'' būs dzirdams jaundarbs saksofonu kvartetam, balsīm, koklēm un dūdām, kā arī dudukam, ko uzrakstījuši trīs Latvijas komponisti- Uģis Prauliņš, Līga Celma un Valdis Muktupāvels. Savukārt koncertā ''Hercogienes Luīzes Šarlotes mūzikas stunda'' būs dzirdamas monodijas un galma dziesmas, kas bija populāras 17. gadsimta sākumā, bet senās mūzikas ansamblis ''Inégalité Mystique'' atskaņos 18. gadsimta franču deju mūziku. Šajā vieta paredzēts arī īsts notikums mūzikas gardēžiem- Franca Ādama Feihtnera operas ''Kīrs un Kasandana'' atskaņojums.

Baroka laika melodijas un senās mūzikas valdzinājums būs jūtams arī Sv. Pētera baznīcā, kur uzstāsies senās mūzikas atskaņotājmākslinieki. Krāsains akcents svētku pasākumu klāstā būs koncertprogrammā ''Dziesmu tilti'' uz ''Origo Summer Stage'' skatuves, kur trīs dienu garumā uzstāsies mazākumtautību vokālie, deju un tautas mūzikas ansambļi, orķestri, kā arī individuālie izpildītāji. Savukārt Arkādijas parkā klausītājus aicina folkfestivāls, kurā uzstāsies Latvijā zināmi un iemīļoti dziesminieki.

Svētkos ikviens būs laipni gaidīts Spīķeros, bet jo īpaši- jaunieši mūzikas festivālā ''Rīga Funk Fest'', kas vienuviet pulcinās funk stilā muzicējošas grupas. Klausītājiem būs iespēja izbaudīt koncertu ar soula, džeza, blūza motīviem. Uz aktīvu līdzdalību jauniešus aicinās pasākums ''Starp mašīnām, motoriem, meitenēm'', kurš fokusējas uz mūsdienu ielu kultūru un grafiti mākslu, ielu dejām, ekstrēmajiem sporta veidiem, hip-hop mūziku un citādām aktivitātēm. Par īpašu noskaņu pasākumā gādās RTU studentu vadītās tehniskās jaunrades darbnīcas, labākie jaunie Latvijas mūziķi un dīdžeji, būs hip-hop dejotāju paraugdemonstrējumi, RTU karsējmeiteņu uzstāšanās, fizikas un ķīmijas eksperimenti, skeitborda šovs.

Svētku apmeklētājiem par prieku Bastejkalnā, ''Berga bazārā'', ''Spīķeru kvartālā'', Kaņepes Kultūras centrā, Tirgoņu ielā, Torņa ielā, Kaļķu ielā, Vaļņu ielā, Audēju ielā, pie Zviedru vārtiem būs dzirdami ielu muzikantu priekšnesumi, bet pasākums ''Pilsētas ziņģe Citadelē'' būs kā zaļumballe lielpilsētā ar līdzi dziedāšanu un dejām.

Koncertuzvedumi bērniem un pieaugušajiem svētku laikā būs gan Vērmenes dārzā, gan pasākumā ''Pirms 100 gadiem Albert' ielā'', gan svētkos Ķengaraga promenādē, pie kultūras un atpūtas centra ''Imanta'', taču svētku kulminācijas koncertuzvedums ''Viss ir iespējams!'' notiks sestdien, 16. augustā, 11. novembra krastmalā pasākumā ''Rīgas tiltu gaisma''. Tas būs kā burvīgas, nedaudz maģiskas saspēles tilts starp izciliem Latvijas džeza, karstasinīgiem Brazīlijas un galvu reibinošiem Austrālijas māksliniekiem. Koncertuzvedumā piedalīsies orķestris ''City Jazz Big band'' Kārļa Vanaga vadībā un Rīgas kamerkoris ''Ave Sol'' Romāna Vanaga vadībā, kā arī īpašie viesi dziedātāja Denise Fontoura un perkusionists Tiago Loei no Brazīlijas. Vakara noslēgumā pulksten 23.00 notiks krāšņa svētku uguņošana.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv.

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs, kā arī interneta vietnē: www.kultura.riga.lv un sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvētki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem- uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: Uzziņu dienests 1188 un izdevniecība ''Rīgas Viļņi''.

Svētku dienās, 16. un 17. augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75753307sec.