Spīķeru kvartālā šo svētdien norisināsies pasākumu programma «ŪDENS NĀKOTNE»

Šo svētdien, 14. septembrī, no pulksten 12:00 līdz 19:00, Spīķeru kvartālā norisināsies pasākumu programma "Ūdens nākotne". Ūdens tēmai veltītie pasākumi Spīķeros notiek Rīga 2014 laikmetīgās mākslas festivāla „Survival kit 6” ietvaros un ir daļa no Rīgas radošo kvartālu aktivitātēm par festivāla šī gada tēmu "Utopiskā pilsēta".

Ūdens nākotnes tēmu un atbildes uz jautājumiem, kāda ir ūdens nākotne, kā mēs varam šo nākotni padarīt gaišāku, lai mūsu dzīvošana uz Zemes būtu nodrošināta arī vēl tālā nākotnē, kādas inovācijas un pieejas var mums palīdzēt iegūt jaunus ūdens avotus un saglabāt esošos, Spīķeros centīsies atspoguļot Sinfonietta Rīga stīgu kvartets, skatoties no mūzikas skatu punkta, RIXC Jauno mediju centrs jautājumus aplūkos no zinātniskās puses, savukārt kim? Laikmetīgās mākslas centrs ūdens tēmu risinās vairāk metaforiski un konceptuāli.

Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta programma "Ūdens utopija" Spīķeru koncertzālē pievērsīs uzmanību ūdens metafiziskajām īpašībām un aicinās klausītāju apzināties katra indivīda ietekmi sabiedrības emocionālā klimata veidošanā. Dzirkstošā klasicisma un mierpilnā jaunā garīguma stila dzīvās mūzikas, kā arī pašu klausītāju pozitīvo domu enerģijas ietekmē ūdens molekulas mainīs struktūru, kļūstot līdzīgas skaistiem kristāliem. Programmā A. Perta, F. Glāsa, V. A. Mocarta un F. Šūberta mūzika; J. Pļaviņa stāstījums koncerta ievadā.

RIXC Jauno mediju centrs piedāvās aplūkot mākslas un zinātnes izstādi "Ūdens nākotne", kuras ietvaors apmeklētāji varēs apskatīt instalāciju "Baktēriju baterijas", zinātnieku izgatavoto "ūdens tornādo" un mākslinieka Pētera Riekstiņa "bio-elektro-ķīmiskais komponists". Apmeklētājiem būs pieejamas arī atvērtās mākslas un zinātnes darbnīcas "Ūdens nākotne: atjaunojamā enerģija". Tajās RIXC mākslinieki un Ūdeņraža laboratorijas zinātnieki iepazīstinās ar ūdens materialitāti un interesantākajām fizikālajām īpašībām, ūdens un viļņu atjaunojamo enerģiju, kā arī ar ūdeņraža un citu bio-tehnoloģiju nākotnes potenciālu.

kim? Laikmetīgās mākslas centrs ūdens tēmu risinās vairāk metaforiski un konceptuāli, pats pārtopot par kuģi – laikmetīgās konceptuālās mākslas bāzi, kurā norisināsies gan izstāde, gan radošā darbnīca bērniem, gan ekskursijas izstādes Aspena – Ķemeri ietvaros, atspoguļojot ūdens daudzveidīgās īpašības kā sabiedrības metaforu – ūdens (un arī sabiedrības) spēju būt gan mierīgi plūstošam, gan agresīvi dekonstruktīvam, gan sastingušam kā ledus, gan slēpjot nezināmus un provocējošus dziļumus kā aisbergs.

Pasākumu programma norisināsies 14.septembrī, Spīķeru kvartālā, no plkst. 12:00 līdz pat nākamās dienas rītam. Ieeja visos pasākumos bezmaksas. Plašāka informācija www.spikeri.lv.




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40289998sec.