Sestdien Kalnciema kvartālā Miķeļdienas alternatīva – ikgadējais «Itāļu tirgus»

Sestdien, 27. septembrī no pulksten 10:00 līdz 16:00 Kalnciema kvartālā norisināsies "Itāļu tirgus", kas jau ceturto gadu ir kārdinoša alternatīva Miķeļdienas svinībām. Itāļu tirgus ir kļuvis par Kalnciema kvartāla tradīciju, kas ik gadus apvieno un piesaista arvien vairāk Itālijas kultūras baudītājus.

Kā ierasts šajā dienā iespējams iegādāties plašu oriģinālo itāļu ēdienu un pārtikas produktu klāstu gan pašu itāļu, gan vietējo ražotāju izpildījumā. Restorānu pavāri un kafejnīcas lutinās ar plašu itāļu virtuves ēdienkarti, varēs baudīt brušetas, prošuto, fokačas, oriģinālo espresso un itāļu saldos ēdienus, tai skaitā cantucci cepumus, iegādāt olīvas, sierus, u.c. delikateses. Paralēli tirdziņam būs iespējams baudīt Itālijas kultūras pēcpusdienu, kurā padomāts gan par izklaidi pieaugušajiem, gan nodarbi bērniem.

Tirdziņa kultūras programma šoreiz būs veltīta Markes reģionam (oriģ. Le Marche) Itālijā. Tas ir reģions, no kura mazajām vīnu darītavām Kalnciema kvartāla Vīnu veikals iegūst savus vīnus. No pulksten 12:00 Vīnu veikals būs sarūpējis šo unikālo vīnu degustāciju.

No pulksten 12:00 Kalnciema kvartāla Vīnu veikala zālē norisināsies "Virtuves sarunas itāļu gaumē" sadarbībā ar itāļu klubu Latvijā L'ITALII. Pasniedzēja Valentina Coppola no Markes reģiona demonstrēs, kā pagatavot tradicionālo Pizza di formaggio, ko Itālijā cep svētku reizēs, bet latviešiem būs iespēja iegūt recepti Miķeļdienas svinību galdam. Vienlaikus ēdiena gatavošanai apmeklētāji iepazīsies ar Itālijas un Markes reģiona unikalitāti – aģentūra "RA travel" dalīsies ar ceļojumu foto un mini-stāstiņiem par šo valdzinošo zemi.

Tā kā reģionu raksturo saulespuķu pilnas ainavas, no pulksten 11:00 līdz 14:00 sadarbībā ar salonu "Simode" bērniem būs iespēja darināt saulespuķes, izmantojot audumu gabaliņus, kas atceļojuši no Itālijas ražotnēm.

Kalnciema kvartāla izstāžu galerijā no pulksten 11:00 norisināsies itāļu pedagoģes M. Montessori attīstības centra darbnīcas bērniem: centra pedagogi kopā ar bērniem taisīs zemeslodes maketu, gatavos kontinentu karti ar tajā mītošajiem dzīvniekiem un šķiros dabas materiālus.

Apmeklētājus priecēs arī īpaša itāļu mūzika, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Radio 3 – Klasika.

City Ride piedāvās īpašu izbraucienu īsteni itāliskās noskaņās – ar motorolleri uz Daugavgrīvas cietoksni gida pavadībā! Izbraukuma sākums Kalnciema kvartālā pulksten 13:00. Plānotais brauciena ilgums - 3 līdz 4 stundas. Līdzi jāņem kabatas lukturīši cietokšņa tumšāko nostūrīšu izgaismošanai (bumbu patversme un tuneļi). Braucienam ieteicams vēja necaurlaidīgs apģērbs. Lai nodrošinātu iespēju iekļūt ostas teritorijā, nepieciešams savlaicīgi pieteikties izbraucienam www.cityride.lv kontaktu sadaļā. Motorolleru skaits ir ierobežots. Dalības maksa: 20 eur.  Sīkāka info – 25522266.

Ieeja pasākumā bez maksas. Pasākums noris Kalnciema kvartālā, Kalnciema ielā 35.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79052806sec.