Oktobrī Rīgā notiks starptautiska bērnu dizaina izstāde «KidsroomZOOM! Riga»

No 2. līdz 31.oktobrim Rīga 2014 programmas ietvaros norisināsies starptautiska bērnu mēbeļu un rotaļlietu dizaina izstāde KidsroomZOOM! Riga. Izstādes uzmanības centrā ir īpaši bērniem radīts dizains, un tā mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību intelekta un fiziski attīstošo bērnu rotaļlietu un mēbeļu dizainam. Izstāde aplūkojama Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas), 7.dzīvoklī. Darba laiks darbdienās: 12.00-18.00 un brīvdienās: 12.00–16.00. Pirmdienās, otrdienās izstāde būs slēgta. Izstāde un radošās darbnīcas pieejamas bezmaksas.

Izstādei veido Rīgas dizaina studija RIJADA, un šī izstāde ir daļa no Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta ”Bērnu kultūras mēnesis” pasākumiem, oktobra mēnesī bērnu auditorijai piedāvājot Rīgas kultūras iestādēs īpaši plašu pasākumu programmu.

Visu oktobri ik nedēļas nogali izstādē notiks radošās darbnīcas bērniem, ko vadīs dizaineri no Itālijas, Austrijas un Latvijas. Pirmā darbnīca notiks sestdien, 4.oktobrī, plkst.12.00-15.00 - Thomas Maitz darbnīca ar ONDU fotokamerām - unikālu koka fotoaparātu, kurš darbojas pēc Camera Obscura principa un Austrijas dizaina klasiku - konstruktoru Matador.

Izstādes vadmotīvs šim notikumam ir ”laboratorija”, kur bērni ir kā mazi pētnieki, kas iepazīst pasauli caur savu pieredzi ar visām maņām: redzi, tausti, dzirdi, smaržu un garšu. Ir būtiski, lai vidē, kurā bērns aug, būtu iespējas darboties, eksperimentēt  un attīstīties.

Izstāde ir veidota, lai izzinātu bērnu patiesās vajadzības un radītu jēgpilnu ikdienā lietojamu dizainu, tas apvieno lietišķās mākslas un produktu izstādi. Iepriekš KidsroomZOOM! izstādes notikušas Milānā, Vīnē, Florencē, Grācā un citur, katru reizi veidojot speciālu ekspozīciju.

Izstāžu cikls KidsroomZOOM! aizsākās kā mākslas kritiķes, žurnālistes un kuratores Paulas Noē (Paola Noé, Itālija) un bērnu mēbeļu dizainera Tomasa Maitza (Thomas Maitz, Austrija) iniciatīva. Visa pamatā bija ideja - radīt izstādes formāta platformu kā īpašu notikumu Milānas dizaina nedēļas laikā, kas pilnībā paredzēta mākslai, dizainam, pārtikai un citām ar bērniem saistītām jomām, par norises vietu izvēloties un iekārtojot īres dzīvokli pilsētas centrā.

Izstādē būs pārstāvēti tādi zīmoli un dizaina studijas kā Alburno /IT/, Alicucio /IT/, Bumoon /FR/, D van Dirk /NL/, Debesy /LT/, Hugu /LV/, IO Kids /UK/, Kalon /USA/, Kinkeliane /NO/, Krethaus /AR/, Kukuu /LV/, Litogami /FR/, Magis /IT/, Makedo /AU/, Matador /AT/, Moluk /CH/, Mon Petit Art /FR/, Nonah! /FR/, Ondu /SI/, Paade Mode /LV/, Perludi /AT/, Punch'n'Cuddle /UK/, Rijada /LV/, Stick-lets /USA/, Stocs /NL/, Studio delle Alpi /LUX/, Studio Roof /NL/, Toctoclab /IT/, Tukluk /AT/ uc.

Izstādē būs apsktāmas arī dizaina klasiķu radītās rotaļlietas DIC un Xcelsior kopīgi veidotā ekspozīcijā Master’s toy, kuras autori ir Gints Mālders un Mārtiņš Ratniks.

Izstādes atklāšana notiks trešdien, 1.oktobrī, plkst.18.00.

3.oktobrī plkst.15.00-17.00 notiks lekcijas dizaina profesionāļiem un interesentiem:

- Thomas Maitz (dizainers, Austrija, www.perludi.com) WORK HARD AND BE NICE TO PEOPLE. Lekcija par dizaina studijas vadīšanu.

- Alex Hochstrasser (dizainers, Moluk vadītājs, Šveice, www.moluk.com) PLAY ACCORDING TO MOLUK.  Lekcija par dizaina produktu attīstību.

- Rihards Funts (dizainers, Latvija, www.rijada.lv) PLAYGROUND. Spēles nozīme jaunradē

- Aija Priede-Sietiņa, bērnu mēbeļu zīmola KUKUU vadītāja (Latvija, www.kukuu.lv)

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46385503sec.