Rīgā notiks Minskas dienas

Šonedēļ Rīgā norisināsies Minskas dienas. Lai pārrunātu Minskas un Rīgas līdzšinējās sadarbības rezultātus un apspriestu turpmākos partnerības plānus,  Rīgā ieradīsies Minskas delegācija. 9.oktobrī plkst.16.15 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tiksies ar Minskas pilsētas deputātu padomes priekšsēdētāju Vasiliju Panasjuku (Василий Панасюк). Delegācijā būs arī Minskas pilsētas deputātu padomes priekšsēdētāja vietniece Žanna Biriča (Жанна Бирич), Ekonomikas komitejas un Veselības aizsardzības komitejas priekšsēdētāji, kā arī vairāku Minskas pilsētas  pārvalžu vadītāji. Sarunu noslēgumā abu pilsētu vadītāji parakstīs vienošanos par Rīgas dienu Minskā norisi 2016.gadā.

Amatpersonu tikšanās notiks 220.kabinetā un pēc tās, ap plkst.17.00,  plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem būs iespēja uzdot jautājumus abu pilsētu vadītājiem.

Minskas dienas Rīgā tiks atklātas ar muzikālu dāvanu. Rīdzinieki tiek aicināti 9.septembrī plkst.19.00 Kultūras pilī „Ziemeļblāzama” uz koncertu „No baltkrievu mākslas dārgumu krātuvēm”. Tajā piedalīsies Baltkrievijas Valsts ansamblis „Pesņari”, Baltkrievijas Valsts Nopelniem bagātais horeogrāfiskais ansamblis „Haroški”, Baltkrievijas Republikas Nopelniem bagātais kolektīvs, starptautisko konkursu laureāts, vokālā grupa „Čistij golos”. Ieeja – ar ielūgumiem, kas saņemami Kultūras pils „Ziemeļblāzma” Informācijas centrā.

Savukārt, 10.oktobrī paredzēta Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča tikšanās ar Minskas delegāciju, kā arī abu pilsētu struktūrvienību pārstāvju un nozaru speciālistu apaļā galda sarunas par sadarbību un pieredzes apmaiņu veselības aprūpes, sociālās politikas, izglītības, jaunatnes lietu un sporta jomās. Tāpat 10.oktobrī Rīgas domē notiks biznesa forums „Latvija-Lietuva-Baltkrievija”.

Minskas delegācija plānojusi iepazīties arī ar pašvaldības uzņēmumu darbu, tāpēc 10.oktobrī viesi apmeklēs arī RP SIA”GETLIŅI EKO” un Rīgas Brīvostas pārvaldi.

Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” no 9. līdz 23.oktobrim būs apskatāma Anatolija Dribasa un Viktora Sugloba fotogrāfiju izstāde „Minska – pilsēta zem gadsimtu saules” un baltkrievu skatuves kostīmu izstāde „Cauri gadiem un gadsimtiem”.

Savukārt sporta līdzjutēji aicināti atbalstīt jaunos hokejistus – 10.oktobrī plkst.18.30 „Volvo” ledus hallē (Jūrmalas gatvē 78D) norisināsies draudzības hokejā starp hokeja skolu „Rīga” un „Junostj Minsk” («Юность-Минск») komandām. Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82342219sec.