Rīgas bērnu un jauniešu centri oktobra sestdienās aicina iepazīt dažādas Eiropas valstis

Šajā un nākamajās oktobra sestdienās Rīgas bērnu un jauniešu centri (BJC) aicina uz vērienīgu „Bērnu kultūras mēnesis” pasākumu programmu, kas caur koncertiem, teātriem un radošajām nodarbībām ļaus iepazīt Eiropas valstu daudzveidību. Sestdien, 11. oktobrī, pasākumi notiks Rīgas Jauno tehniķu centrā (Bauskas iela 88), BJC „Altona” (Altonavas iela 6) un BJC „Kurzeme” (Rīgas 69. vidusskola, Imantas iela 11A). Visi pasākumi un aktivitātes centros bezmaksas.

Rīgas Jauno tehniķu centrā sestdien no pulksten 11.00 līdz15.00 varēs iepazīt Luksemburgu. Rīgas Jauno tehniķu centra pulciņu skolotāji apmeklētājiem būs sarūpējuši dažādas tematiskas viduslaiku nodarbes saistībā ar Luksemburgas vēsturi, paražām un simboliem.

BJC „Altona” no pulksten 12.00 līdz 17.00 apmeklētājus aicinās iepazīt Bulgāriju un Ungāriju, piedāvājot izstādi par abu šo valstu dabu, vēsturi un kultūru. Apmeklētāji varēs apgūt ungāru un bulgāru tautu deju soļus, radošajā darbnīcā izgatavot suvenīru, kas simbolizē šo zemju tautu daiļrades tradīcijas, piedalīties viktorīnā un nobaudīt nedaudz no abu šo valstu nacionālās virtuves.

Savukārt  BJC „Kurzeme” no pulksten 12.00 līdz 17.00 varēs iepazīt Austriju un Spāniju. Notiks flamenko deju un ģitārspēles koncerti, spāņu tērpu skate, dalību spāņu tautas deju un kulinārijas meistarklasēs, bērnu rotaļās. Radošajās darbnīcās būs iespēja veidot spāņu tautastērpu aksesuārus. Būs arī iespēja fotografēties spāņu tautastērpos, apmeklēt „Mazo Mocarta mūzikas kafejnīcu”, baudīt Austrijas nacionālos konditorejas izstrādājumus, kā arī klausīties austriešu tautas un klasisko mūziku klavieru un flautu pavadījumā. Mēneša garumā apmeklējot četrus pasākumus bērnu un jauniešu centros un sakrājot attiecīgus zīmogus, iespējams laimēt balvas.

Tāpat 11. oktobrī, BJC „Laimīte” (Sarkandaugavas ielā 24) no pulksten 13.00 līdz 16.00. notiks radošā darbnīcā „Mana Metropole”, kurā bērni un jaunieši varēs izgatavot no kartona pilsētas infrastruktūras objektu, kuru ar digitālo tehnoloģiju palīdzību ievietot datorspēlē. Datorspēlē „Mana metropole” pilsētu vienlaicīgi papildinās Berlīnes, Sansebastjanas un Asenas bērni.

Īpaša pasākumu programma ģimenes sagaida arī muzejos. Mencendorfa namā sestdien pulksten 12.00 notiks nodarbība „Viena diena rīdzinieka dzīvē”. Sākot no pulksten 12.00 ģimenes ar bērniem tiek gaidītas arī radošajā darbnīcā ar „Bikbuks” mākslinieci Aneti Melaci. Darbnīca notiks izstādē „KidsroomZOOM! Riga” Alberta ielā 12-7, ieeja no Strēlnieku ielas puses. Izstāde un darbnīca norisinās bezmaksas. Savukārt 11. oktobrī pulksten 16.00 pamatskolas vecuma jaunieši aicināti uz nodarbību Stūra mājā, kur Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja pārstāve Anita Gailīte pastāstīs, kā eksponāti nonāk muzejos.

„Bērnu kultūras mēnesis” pasākumu programma arī citos muzejos un kultūras iestādēs pieejama: riga2014.org/oktobris

„Bērnu kultūras mēnesis” ir Nīderlandes kultūras organizācijas „K&C” pirms 10 gadiem aizsākta iniciatīva. Kopš 2013.gada projektam pievienojušās arī citas Eiropas pilsētas - Rīga, Berlīne un Sansebastiana. Projekts paredz, ka oktobrī  muzeji, teātri, kinoteātri, koncertzāles un citas kultūras iestādes bērnu auditorijai piedāvā īpaši plašu pasākumu programmu. Šādā veidā organizatori sniedz bērniem iespēju kā arī aicina vecākus aktīvi pavadīt savu brīvo laiku ar bērniem. „Bērnu kultūras mēnesis” norisinās ar Eiropas Savienības programmas „Kultūra” atbalstu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Bērnu kultūras mēnesis programma nedēļas nogalei 11. - 12. oktobris

11. oktobris

Projekts „Rīga – Eiropas krustcelēs”. Luksemburga

Rīgas Jauno tehniķu centrā (Bauskas iela 88), no plkst. 11.00 līdz15.00

Bezmaksas

Rīgas Jauno tehniķu centrs ciklā „Rīga – Eiropas krustcelēs” piedāvā apmeklēt pasākumu „Luksemburgas iespaidi”. Pasākuma suvenīru ceļu kartē prezentēs Luksemburgas ģerbonī redzamais „Sarkanais lauva” ar dzeltenu mēli un kroni. Tematika – viduslaiki. Pasākums sāksies ar vizuāli plastiskās mākslas izstādes atklāšanu par Luksemburgu. Pēc izstādes atklāšanas apmeklētājiem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, kur katrs varēs atrast sev piemērotu nodarbi. Rīgas Jauno tehniķu centra pulciņu skolotāji apmeklētājiem būs sarūpējuši dažādas tematiskas viduslaiku nodarbes saistībā ar Luksemburgas vēsturi, paražām un simboliem.

Projekts „Rīga – Eiropas krustcelēs”. Bulgārija, Ungārija

BJC „Altona” (Altonavas iela 6), no plkst. 12.00 līdz 17.00

Bezmaksas

BJC „Altona” apmeklētājus aicinās iepazīt Bulgāriju un Ungāriju, piedāvājot izstādi par abu šo valstu dabu, vēsturi un kultūru. Apmeklētāji varēs apgūt ungāru un bulgāru tautu deju soļus, radošajā darbnīcā izgatavot suvenīru, kas simbolizē šo zemju tautu daiļrades tradīcijas, piedalīties viktorīnā un nobaudīt nedaudz no abu šo valstu nacionālās virtuves.

Projekts „Rīga – Eiropas krustcelēs”. Austrija, Spānija

BJC „Kurzeme” (Rīgas 69. vidusskola, Imantas iela 11A),

no pulksten 12.00 līdz 17.00

Bezmaksas

BJC „Kurzeme” pasākuma apmeklētājiem piedāvās flamenko deju un ģitārspēles koncertu, spāņu tērpu skati, dalību spāņu tautas deju un kulinārijas meistarklasēs, bērnu rotaļās. Radošajās darbnīcās būs iespēja veidot spāņu tautastērpu aksesuārus. Būs arī iespēja fotografēties spāņu tautastērpos, apmeklēt „Mazo Mocarta mūzikas kafejnīcu”, baudīt Austrijas nacionālos konditorejas izstrādājumus, kā arī klausīties austriešu tautas un klasisko mūziku klavieru un flautu pavadījumā.

Varēs uzzināt interesantus faktus par austriešu slavenāko cilvēku dzīvi, noskatīties mākslas filmas „Mūzikas skaņas” fragmentus. Meistarklasēs būs iespēja izdejot austriešu tautas deju “Landlers” un iemācīties tautasdziesmu „Edelweiss”.

Nodarbības ģimenēm „Par Zemi, Sauli un mums”

Dabas muzejā (Kr. Barona iela 4), plkst. 11.00; 12.00; 13.00; 14.00; 15.00

Ieejas maksa: muzeja ieejas biļete + nodarbības biļete – 2,85 eiro

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr.: 67356051 vai 67356039. Iespējams pieteikties uz nodarbībām latviešu un krievu valodā.

„Par Zemi, Sauli un mums” ir vienīgā šāda tipa ekspozīcija Latvijā, kurā speciālistu vadībā, izmantojot dažādus palīglīdzekļus, spēlējot spēles un veicot uzdevumus, var izzināt Latvijas un pasaules dabas daudzveidību un likumsakarības. Piedāvājam izpētīt zemeslodi, augus un dzīvniekus dažādās dabas zonās, kā arī iepazīt tautas, kas mīt plašajā pasaulē.

Ģimenes diena „Senā skola”

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (Brīvības iela 32), pulksten 12.00

Ieejas maksa: pieaugušajiem – 2,85 eiro. skolēniem – 0,71 eiro. Gida pakalpojums – bez maksas.

Nacionālais vēstures muzejs aicinās bērnus iejusties vienaudžu dzīvē aptuveni pirms 100 gadiem. Lai bērni labāk iejustos attiecīgā laikmeta noskaņās, nodarbībā tiks izmantoti muzeja krājuma priekšmeti – grāmatas, penāļi, skolas lāde, tāfeles, grifeles un citas interesantas lietas.

„Viena diena rīdzinieku namā”

Mencendorfa namā, pulksten 12.00

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr.: 67212951, 67222636

Izglītojoša programma dažāda vecuma bērniem. Atraktīva programma ģimenēm ar konkursiem, dejošanu, pankūku cepšanu.

Radošā darbnīca izstādē „KidsroomZOOM! Riga”

Alberta ielā 12-7 (ieeja no Strēlnieku ielas) no plkst. 12.00 līdz 15.00

Bezmaksas.

Radošā darbnīca notiek “Rīga 2014” programmā iekļautajā, bērnu dizainam veltītajā izstādē „KidsroomZOOM! Riga. Šajā nodarbībā piedalīsies izdevniecība “Liels un mazs” piedāvājot darbnīcu “Ērmu dizains” ar dzejas bilžu grāmatu sērijas “Bikibuks” mākslinieci Aneti Meleci.

Radošā darbnīca „Mana metropole!”

BJC „Laimīte” (Sarkandaugavas iela 24), no pulksten 13.00 līdz 16.00

Bezmaksas

Radošā darbnīca „Mana metropole!” – pirmās digitālās pilsētas Eiropā būvēšana kopā ar citiem bērniem! Mediju mākslas darbs tiks radīts, sadarbojoties četrām Eiropas kultūras institūcijām: „WerkStadt Kulturverein” (Berlīne, Vācija), „Rīga 2014” (Rīga, Latvija), „Ikertze” (Sansebastjana, Spānija) un „K&C” (Asena, Nīderlande). Bērni no četrām Eiropas valstīm digitālajā darbnīcā varēs izveidot dzīvokli, pili, māju, rotaļu laukumu, tiltu vai kādu citu būvi un dot tam vietu šajā digitālajā pilsētā.

Ekskursija operā

Latvijas Nacionālajā operā (LNO), pulksten 14.00

Ieejas maksas 8 eiro. Biļetes – LNO kasē

LNO piedāvā iespēju aplūkot unikālo 19. gadsimta arhitektūras pieminekli – LNO ēku ar tās neatkārtojamo un krāšņo interjeru. Gida vadībā iespējams izstaigāt Operas namu un izzināt teātra vēsturi, kā arī iepazīt tā ikdienu un aizkulises. Ekskursijas ilgums: 45 minūtes.

Nodarbība izstādē „Dzintars – Baltijas jūras dārgakmens”

Nacionālajā vēstures muzejā (Brīvības bulvārī 32), pulksten 14.00

Ieejas maksa: pieaugušajiem – 2,85 eiro; skolēniem – 0,71 eiro

Ekskursija, spēles un uzdevumu pildīšana.

„Kā eksponāti ienāk muzejā un ko tie stāsta”

Stūra mājā, 1. stāva zālē (Brīvības iela 61), pulksten 16.00

Bezmaksas

!!! Pasākums vecākiem un bērniem, ne jaunākiem par 6.klasi

Pasākuma apmeklētāji Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Krājuma nodaļas vadītājas Anitas Gailišas stāstījumā varēs uzzint par to, kā lietas nonāk muzejā un kā veidojusies Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja kolekcija. Pēc stāstījuma - izstādes „Desmit lietu stāsti par cilvēku un varu” apmeklējums Stūra mājas 3. stāvā. Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja veidotajā izstādē galvenie „stāstnieki” ir muzeja priekšmeti, kas caur saviem likteņstāstiem emocionāli atklāj ne tikai konkrēta cilvēka, bet arī dzimtas un līdzcilvēku, pilsētas un valsts likteņus varu maiņās 20. gadsimtā.

Izrāde „Sarkangalvīte un vilks”

Latvijas Nacionālajā teātrī (Kronvalda bulvāris 2), pulksten 18.00

Ieejas maksa: 3–10 eiro. Biļetes nopērkamas Nacionālā teātra kasē

Jau skatītāju atzinību un bērnu mīlestību iemantojusī Latvijas Nacionālā teātra izrāde veidota pēc Rasas Bugavičutes dramatizējuma un tajā, līdzās jau zināmajiem tēliem, bērnus pārstiedz jauni varoņi no Meža parlamenta. Iestudējumu veidojis režisors Elmārs Seņkovs, scenogrāfs Reinis Dzudzillo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzillo, horeogrāfe Elīna Lutce. Oriģinālmūziku un dziesmu tekstus rakstījis Edgars Mākens („Gaujarts”, „Manta”).

Fotosalons „Iedzīvini vēsturi”

11. un 12. oktobris

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, (Brīvības bulvāris 32) darba laikā

Ieejas maksa: pieaugušajiem – 2,85 eiro; skolēniem – 0,71 eiro.

Bruņinieku zālē bērni varēs iejusties bruņinieku tēlā, pielaikot bruņinieku galvassegas, vairogus un fotografēties.

12. oktobris

Ģimenes diena „Meklējam dzīvnieku atveidus muzejā un Rīgas Doma krustejā”

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (Rīga, Palasta iela 4), no pulksten 11.00 līdz 17.00

Ieejas maksa: pieaugušajiem – 1,42 eiro; pensionāriem, skolēniem – 0,71 eiro.

Oktobrī – „Bērnu kultūras mēnesī” – Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs piedāvā tematiskas ekskursijas un radošās darbnīcas bērniem. Šoreiz nodarbībā – pētniecība mazajiem. Kur paslēpti dažādu dzīvnieku atveidi muzejā un Rīgas Doma krustejā.

Koncertizrāde „Manas mājas zvēru dārzs”

Mazajā ģildē (Rīga, Amatu iela 5), pulksten 12.00

Ieejas maksa: 8 eiro

Koncertizrādē skanēs 14 Jāņa Lūsēna dziesmas ar Pētera Brūvera, Leona Brieža, Ineses Zanderes un Viļa Plūdoņa dzeju. Ralfs Eilands, kurš izrādē ir ne vien dziedātājs, bet arī aktieris, koncertizrādes skatītājus iesaistīs aizraujošā stāstā par piedzīvoto un novēroto, pavadot vasaras brīvdienas laukos pie vecmāmiņas.

Nodarbība izstādē „Dzintars – Baltijas jūras dārgakmens”

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (Brīvības bulvāris 32), pulksten 14.00

Ieejas maksa: pieaugušajiem – 2,85 eiro; skolēniem – 0,71 eiro. Gida pakalpojums – bez maksas.

Ekskursija, spēles un uzdevumu pildīšana.

Izrāde „Baltā kamielēna sapnītis”

Mūzikas namā „Daile”, pulksten 17.00

Ieejas maksa: 5 eiro

Valmieras teātra aktieru Ineses Ramutes un Mārtiņa Meiera veidotā izrāde „Baltā kamielēna sapnītis” tapusi pēc mongoļu tautas pasakām. Mongolijā cilvēku ikdienas ritms un dzīves uztvere ir pavisam citāda nekā Eiropā. Bērni agri kļūst drosmīgi un patstāvīgi un jau sešgadīgi puikas sāk mēroties spēkiem un piedalīties zirgu jāšanas sacensībās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82739997sec.