Svētdien Rīgā notiks Nīderlandes teātra viesizrādes un meistarklases bērniem

Bērnu kultūras mēneša noslēgumā svētdien, 26.oktobrī, Rīgas Skolēnu pilī (K.Barona iela 99) plkst.11.00 un 13.00 notiks Nīderlandes teātra „Tryater” izrāde „Fabelkrêft”. Pēc izrādes bērni ar vecākiem aicināti uz meistarklasi, kurā Nīderlandes pasniedzēji palīdzēs izkopt skatuves prasmes. Izrāde un meistarklases pieejamas bezmaksas.

Izrādē „Fabelkrêft” izraudzītā tēma - bērnu iztēle ir universāla. Būs aizraujoši uzzināt kā bērni uztvers „Tryater” teātra skatījumu par šo tēmu. Meistarklasēs „Tryater” pasniedzēji strādās ar bērniem, atklājot spējas, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi darbotos uz skatuves. Vai pietiek ar spēku un iztēli? Varbūt ir nepieciešamas citas prasmes, tādas kā - koncentrēšanās, uzmanība vai sadarbība ar grupas biedriem? „Tryater” teātris piedāvās bērniem atvērtu un nopietnu apmācību, kas atklāj viņu spējas izmantot šīs prasmes. Meistarklases būs atvērtas visiem – tajās varēs piedalīties gan bērni, gan viņu vecāki un vecvecāki.

Lai apmeklētu Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu un pārrunātu Bērnu kultūras mēneša norišu turpināšanu nākotnē, šonedēļ Rīgā viesosies arī Nīderlandes Drentes reģiona deputāts Ards van der Tīks (Ard van der Tuuk), Latvijas Republikas goda konsuls  Nīderlandes Groningenes, Frīslandes un Drentes provincēs Jakobs Emmelkamps (Jacob Emmelkamp), kultūras organizācijas „K&C” vadītājs Johans de Nords (Johan de Noord) un starptautisko projektu vadītāja Ellesa Buldere (Elles Bulder).

Savukārt sestdien, 25.oktobrī, interesenti aicināti uz noslēdzošajiem pasākumiem bērnu un jauniešu centros. BJC Rīgas Skolēnu pilī (Kr. Barona iela 99, plkst.12.00–19.00) viesus sagaidīs Sprīdītis un viņa draugi – Mazā raganiņa, Sīpoliņš, Pinokio un Brēmenes muzikanti, kas vedīs Vācijas un Itālijas kultūras ceļojumā. Visas dienas garumā darbosies Mazajā un Lielajā koncertzālē itāļu un vācu mūzikas un dejas pasaulē vedīs TDA „Uguntiņa”, koklētāju ansamblis „Austriņa”, akordeonistu ansamblis „Opus”, folkloras kopa „Kokle”, meiteņu kori „Rīga” un „Tonika”. No baroka lielmeistaru Baha un Vivaldi pērlēm līdz vācu ziņģēm un itāļu popmūzikas hitiem. Līdzās koncertiem viesi varēs noskatīties teātra „Zīļuks” izrādi „Sīpoliņš” pēc  Džanni Rodāri pasakas motīviem.

TJN „Anna 2” (Annas iela 2, plkst.12.00–17.00) bērni, konstruējot lidmašīnas, veidojot papīra tulpes un vējdzirnavas varēs iepazīt Dāniju un Nīderlandi. Savukārt BJC „Laimīte” (Sarkandaugavas iela 24, plkst.12.00–17.00) pasākumi būs veltīti Igaunijai un Latvijai. Sarkandaugavā notiks radošā darbnīca  „Saules akmens” – akmeņu un magnētu apgleznošana ar igauņu un latviešu saules motīviem, varēs pielaikot tautas tērpus un ar koncertu priecēs Latvijas Igauņu biedrības koris Leelo,  Igauņu pamatskolas kolektīvi, kā arī viesi no Valkas un Valgas. Tāpat 25.oktobrī  BJC „Laimīte” interesenti aicināti uz radošo darbnīcu „Mana metropole” - bērni un jaunieši varēs izgatavot no kartona pilsētas infrastruktūras objektu, kuru ar 3D skeneri ieskenēt un ievietot datorspēlē.

„Bērnu kultūras mēnesis” pasākumu programma arī citos muzejos un kultūras iestādēs pieejama: riga2014.org/oktobris. Bērnu kultūras notikumu pārskats pieejams arī „Garā pupa” kalendārā www.ascendum.lv.

„Bērnu kultūras mēnesis” ir Nīderlandes kultūras organizācijas „K&C” pirms 10 gadiem aizsākta iniciatīva. Kopš 2013.gada projektam pievienojušās arī citas Eiropas pilsētas - Rīga, Berlīne un Sansebastiana. Projekts paredz, ka oktobrī  muzeji, teātri, kinoteātri, koncertzāles un citas kultūras iestādes bērnu auditorijai piedāvā īpaši plašu pasākumu programmu. Šādā veidā organizatori sniedz bērniem iespēju kā arī aicina vecākus aktīvi pavadīt savu brīvo laiku ar bērniem. „Bērnu kultūras mēnesis” norisinās ar Eiropas Savienības programmas „Kultūra” atbalstu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Bērnu kultūras mēnesis pasākumu programma 24.-26.oktobris

Piektdiena, 24.oktobris     

Ekskursija Saules muzejā

Vieta: Vaļņu iela 30

Laiks: plkst.10:00–17:00

Gida stāstījums par vienu no tematiem: „Saule – dzeltenais  punduris” vai „Saules zīmes Latvijas etnogrāfijā”. Radošajā darbnīcā bērni ar akrila krāsām varēs izkrāsot sev baltu ģipša saulīti un paņemt to līdzi uz mājām. Iepriekšēja pieteikšanās: pa telefonu: (+371) 22029055

Sestdiena, 25.oktobris

Digitālā darbnīca „Mana metropole!”

Vieta: Bērnu un jauniešu centrs „Laimīte” (Sarkandaugavas iela 24, Rīga).

Laiks: plkst. 13.00–16.00

„Bērnu kultūras mēnesis” ietvaros notiks radošā darbnīca – pirmās digitālās pilsētas Eiropā būvēšana kopā ar citiem bērniem! Bērni no četrām Eiropas valstīm digitālajā darbnīcā varēs izveidot dzīvokli, pili, māju, rotaļu laukumu, tiltu vai kādu citu būvi un dot tam vietu šajā digitālajā pilsētā. Dalība bezmaksas. Digitālās pilsētas būvēšana oktobra nedēļas nogalēs paralēli notiks arī Berlīnē (Vācija), Asenā (Nīderlande) un Sansebastjanā (Spānija).

Izglītojoša programma „Viena diena rīdzinieku namā”

Vieta: Mencendorfa nams (Grēcinieku iela 18)

Laiks: plkst. 12:00

Atraktīva un izglītojoša programma dažāda vecuma bērniem un ģimenēm ar konkursiem, dejošanu, pankūku cepšanu. Iepriekšēja pieteikšanās: pa telefonu: (+371) 67212951, (+371) 67222636

Nodarbība bērniem izstādē „Dzintars – Baltijas jūras dārgakmens”

Vieta: Nacionālais vēstures muzejs (Brīvības bulvāris 32)

Laiks: 11., 12., plkst.14.00

Ekskursija, spēles un uzdevumu pildīšana.

Fotosalons „Iedzīvini vēsturi”

Bruņinieku zālē bērni varēs iejusties bruņinieku tēlā, pielaikot bruņinieku galvas segas, vairogus un fotografēties.

Bezmaksas radošā darbnīca bērniem izstādē „Kidsroomzoom”

Vieta: Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas), 7.dzīvoklī.

Laiks:  plkst.12.00 - 15.00

Izstāde, kuras uzmanība tiek pievērsta bērnu rotaļlietu un mēbeļu dizainam, kas attīsta bērna intelektu un ķermeni. Veidojot dizainu bērniem, ir būtiski saprast bērna un pieaugušā vides uztveres atšķirības.

BJC Rīgas Skolēnu pils. VĀCIJA, ITĀLIJA

Vieta: Kr. Barona iela 99

Laiks: plkst. 12.00–19.00

Rīgas Skolēnu pils viesus sagaidīs Sprīdītis un viņa draugi – Mazā raganiņa, Sīpoliņš, Pinokio un Brēmenes muzikanti, kas vedīs Vācijas un Itālijas kultūras ceļojumā. Visas dienas garumā darbosies Mazā un Lielā koncertzāle, kur itāļu un vācu mūzikas un dejas pasaulē vedīs TDA „Uguntiņa”, koklētāju ansamblis „Austriņa”, akordeonistu ansamblis „Opus”, folkloras kopa „Kokle”, meiteņu kori „Rīga” un „Tonika”. No baroka lielmeistaru Baha un Vivaldi pērlēm līdz vācu ziņģēm un itāļu popmūzikas hitiem. Līdzās koncertiem viesi varēs noskatīties teātra „Zīļuks” izrādi „Sīpoliņš” pēc  Džanni Rodāri  pasakas  motīviem.

TJN „Anna 2”. DĀNIJA, NĪDERLANDE

Vieta: Annas iela 2

Laiks: plkst. 12.00–17.00

Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas lidosta ir viena no lielākajām Eiropā, ik dienas uzņemot vairāku desmitu tonnu smagus lidaparātus, savukārt „Annas 2” lidmodelisma pulciņā varēs iemācīties pagatavot arī tādus lidmodeļus, kas sver tikai divus gramus.

Kā būtu izmērīt gaisa temperatūru, pielietojot pie mums neierasto nīderlandiešu fiziķa Fārenheita temperatūras noteikšanas skalu? Vai izgrebt holandiešu koka tupeli, izlocīt oranžu papīra tulpi, salīmēt spārnus vējdzirnavām, pie viena iemācoties, kāds ir to darbības princips. Apspēlēsim arī Hansa Kristiana Andersena pasakas.

BJC „Laimīte”. IGAUNIJA, LATVIJA

Vieta: Sarkandaugavas iela 24

Laiks: plkst. 12.00–17.00

•    vizuālās mākslas izstāde „Saules motīvs Igaunijas tautas rakstos”;

•    radošā darbnīca  „Saules akmens” – akmeņu un magnētu apgleznošana ar igauņu un latviešu saules motīviem;

•    pasākuma dalībnieku lielais kopdarbs – instalācijas „Saules meitas jostas auda” veidošana;

•    latviešu un igauņu tautas tērpu iepazīšana darbnīcā „Izkrāso pats!”;

•    tautas tērpu pielaikošana un fotosesija;

•    izstāde „Igaunija – Latvija, kas mūs vieno” – par abu valstu kultūras un izglītības sakariem;

•    igauņu un latviešu kolektīvu koncerts: piedalās Latvijas Igauņu biedrības koris Leelo,  Igauņu pamatskolas kolektīvi, viesi no Valkas un Valgas.

Svētdiena, 26.oktobris

Nīderlandes teātra Tryater viesizrādes un meistarklases bērniem. IZRĀDE FABELKRÊFT

Vieta: BJC Rīgas Skolēnu pils. (Kr. Barona iela 99)

Laiks: 26. oktobris, izrādes plkst. 11:00 un plkst. 13:00 (meistarklases uzreiz pēc izrādes visiem skatītājiem)

Izrādes Fabelkrêft  izraudzītā tēma – bērnu iztēle ir universāla. Būs aizraujoši uzzināt, kā bērni  uztvers Tryater teātra skatījumu par šo tēmu.

Meistarklasēs Tryater pasniedzēji strādās ar bērniem, atklājot spējas, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi darbotos uz skatuves. Vai pietiek ar spēku un iztēli? Varbūt ir nepieciešamas citas prasmes, tādas kā – koncentrēšanās, uzmanība vai sadarbība ar grupas biedriem? Tryater teātris piedāvās bērniem atvērtu un nopietnu apmācību, kas atklāj viņu spējas izmantot šīs prasmes. Meistarklases būs atvērtas visiem – tajās varēs piedalīties gan bērni, gan viņu vecāki un vecvecāki. Izrāde un meistarklases bezmaksas.

Nodarbība bērniem izstādē „Dzintars – Baltijas jūras dārgakmens”

Vieta: Nacionālais vēstures muzejs (Brīvības bulvāris 32)

Laiks: 11., 12., plkst.14.00

Ekskursija, spēles un uzdevumu pildīšana.

Fotosalons „Iedzīvini vēsturi”

Bruņinieku zālē bērni varēs iejusties bruņinieku tēlā, pielaikot bruņinieku galvas segas, vairogus un fotografēties.

„Leģendas, teikas un spoku stāsti par Rīgu”

Vieta: Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs (Palasta iela 4)

Laiks: plkst.11.00–17.00. Tematiskas ekskursijas 12.00–15.00. Radošā darbnīca bērniem.

Ģimenes dienas apmeklētājiem muzejs piedāvā īpaši draudzīgu Ģimenes dienas ieejas maksu: 1.42€; pensionāriem, skolēniem 0.71€.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74349999sec.