Rīgā atvērts jauns koncepta projekts – veikals, bistro, vīna bārs Elkor Food & Wine

Vēsturiskajā Brīvības bulvāra  19 ēkā, pašā Rīgas sirdī ar lielisku skatu uz Basteja bulvāri un Brīvības pieminekli  kopš oktobra sākuma durvis vēris jauns unikāla koncepta apvienojuma restorāna, bistro un veikala projekts ELKOR FOOD&WINE.  

Ievērības cienīgs ir lieliskais risinājums apvienot trīs patstāvīgas  struktūras, kas noteikti ir  izaicinājums  arī pieredzējušiem nozares speciālistiem. ELKOR  FOOD&WINE  telpu interjeru veidojis vācu dizaina uzņēmums Aichinger, kas īpaši specializējas mūsdienīgu bistro, restorānu un bāru interjera izveidē, pārtikas produktu izkārtošanā, pārdomāta apgaismojuma un mājīgas vides radīšanā pārtikas veikaliem un kafejnīcām visā pasaulē, kas neapšaubāmi rada pievienoto vērtību spēt novērtēt īstu interjeru, dizainu, aprīkojuma funkcionalitāti un lakonismu.  Līdz ar to arī FOOD&WINE jūtama kvalitāte un pedantiskums, kas veiksmīgi integrējas šajā vidē,  rada mājīguma un vienlaikus pilsētas klātbūtnes sajūtu, kā arī  zināmā veidā uzliek atbildību būt par galvaspilsētas vizītkarti, jo noteikti apmeklētāju vidū būs arī ārzemju klienti.

Porciju lielums patīkami pārsteigs – jūtama Vācijas virtuves ietekme

Kas nozīmīgi pašmāju steidzīgajiem biznesa cilvēkiem un pieredzējušajiem,  prasīgajiem ēdienu, dzērienu pazinējiem?  Noteikti vajadzētu pievērst uzmanību plašajai brokastu piedāvājumu izvēlei, jo tieši rīts ir īstais laiks, kad stiprināt sevi un sagatavoties dienas skrējienam. Daudziem, iespējams, nav laika apsēsties un izbaudīt rītu, tādēļ, ja ir vēlme paņemt ēdienu, dzērienu līdzi, tad tieši šeit  katrs spēs atrast savai gaumei un garšu kārpiņām piemērotāko.  FOOD&WINE pārdomāto ēdienkarti konsultējis Vācijas gastronomijas konsultants Helmuts Šullers (Helmut Schüller) – šefpavārs ar 15 gadu pieredzi Šveices labākajos restorānos un 10 gadu pieredzi konsultējot restorānus un kafejnīcas Vācijā, Austrijā, Šveicē un citur.  Patīkamas sajūtas un mierpilnu piepildījumu sniegs  lieliskā Austrijas Julius Meinl tradīcijām bagātā un izsmalcinātā kafija. Arī desertu un labas konditorejas cienītāji FOOD&WINE nepaliks vienaldzīgi, jo viss top uz vietas, ko apliecina arī gardā smarža visapkārt.  Būtībā pietiek ar kafiju un karstu kruasānu, lai sajustos tieši tāpat kā Francijā. Vai pagaršot maigo tiramisu un aizdomāties par saulaino Itāliju.  

Ir padomāts par pilsētas steidzīgākajiem klientiem, kam svarīgs ātrums un kvalitāte, kā arī iespēja izvēlēties savu produktu sastāvu uz vietas vai līdzi nešanai. Svaigos salātus katrs pats var aplūkot un izvēlēties sev atbilstošākajā kombinācijā no piedāvātajām sastāvdaļām – tomātiem, gurķiem, paprikas, burkāniem, redīsiem, sēnēm, ananāsiem, kāpostiem, rukolas, sīpoliem un kukurūzas. Turklāt salātus var vēl papildināt ar dažādām gardām mērcēm, zaļumiem un ko sātīgāku – piemēram, Parmezānu vai Fetas sieru, žāvētu vistas krūtiņu, apceptu šķiņķi, tunci un olīvām.  Vēl piedāvājumu klāstā ir dažādi sendviči, picas,  svaigas maizītes un, protams, kafija un citi dzērieni, kas Rīgā tāpat kā daudzviet pasaulē līdzi nešanai kļuvusi jau tik pašsaprotama. Viss top ātri un reizē domājot par to, lai maltīte būtu veselīga un kvalitatīva. Interesanti, ka atsevišķs pavārs gatavo tikai picas, vēl cits mīklu pastai, bet vēl divi salātus un desertus – pavisam reizē strādā četri pavāri, kā arī viņu palīgi. Par katru ēdienu baudītāju tiek rūpīgi gādāts, un porciju lielums patiešām patīkami pārsteigs. Te vēlreiz jāatgādina Vācijas gastronomijas konsultanta Helmuta Šullera loma ēdienkartes izstrādē, jo mēs visi zinām, ka Vācijā mīl labi paēst, tādēļ arī te padomāts, lai ir gan garšīgi, veselīgi, gan reizē sātīgi. Vitamīnu devu var papildināt ar dažādu augļu svaigi spiestām sulām, piemēram, arī kombinējot - apelsīnu un greipfrūtu utml. sulu.  

FOOD&WINE gatavotajām picām izvēlēts 30 centimetru diametrs, un ēdienkartē iekļautas astoņu veidu picas – Prosciutto, Salami, Margarita, Tonno Cipolla, Toscana, Americana, Vegeteriana un Quatrtro Formaggi. Īpaši priecīgi par šo piedāvājumu ir skolēni un studenti, kuri šeit jau ir bieži viesi.

Vēl viens ievērības cienīgs pamatēdiens ir pasta, kurām mīklu pavārs iejauc tūdaļ pēc klienta pasūtījuma, tad speciālā iekārtā top pastas forma, un tālāk bistro jau tās pēc izvēles attiecīgi sagatavo turpat acu priekšā. Pastas ēdienkartē iekļautas kā Toscana, Funghi, Carbonara, California Chicken, Puttanesca, Tuna, Piroscha, Arrabiata, Salmone.

Baudīt glāzi vīna un izvēlēties līdzi nešanai

Sēdvietu sev iespējams izvēlēties demokrātiskāk veidotajā un reizē dzīvākajā ELKOR FOOD&WINE bistro daļā, vai izvelēties klusāko, romantiskāko un izsmalcinātāko daļu, kur vīna cienītāji spēs iepazīt lielo un mazo vīna darītavu  vīnus un iegūt jaunu garšu pieredzi. Šeit izvietoto galdiņu priekšrocība vislabāk izbaudāma vakarā, jo tieši no šejienes vislabāk redzams Brīvības piemineklis, Basteja parks. Protams, īpašu noskaņu šeit varēs baudīt svētku laikā, kad Rīgas centrā notiek dažādi pasākumi. Tad FOOD&WINE noteikti būs jauki baudīt šejienes mājīgo gaisotni, svētku maltīti un reizē vērot rosību pie Brīvības pieminekļa, Basteja kalna burvīgo apgaismojumu tumšākajā laikā un, ja vēl aiz loga snieg ...     

Vīnu dažādība noteikti būs pa prātam pat izsmalcinātākajiem vīna pazinējiem. Elkor kompānija importē lielu daļu savos veikalos pieejamo alkoholisko dzērienu, līdz ar to FOOD&WINE bāra plauktos netrūkst visdažādāko vīnu izlase  un stiprāku dzērienu. Turklāt sortiments tiek īpaši rūpīgi atlasīts gan dažādās starptautiskās izstādēs, gan uz vietas vīna un citu alkoholisko dzērienu labākajās darītavās. Elkor kā tirgotāja priekšrocība ir neatkarība no lielajiem importētājiem, līdz ar to sortimentā ir iespēja iekļaut gan dzērienus par ļoti demokrātisku cenu, gan atvest nelielas partijas īpaši izsmalcinātu vīnus - kaut vai pārdesmit pudeles kāda dzēriena, lai dotu iespēju arī Latvijā izbaudīt to burvību, gūt jaunu garšas pieredzi. Reizēm tie ir dzērieni no pavisām mazām un nekomerciālām darītavām, kuru piedāvājumu nekur citur Latvijā jums neizdosies nogaršot. Priecē, ka nav aizmirsts arī par pašmāju vīndariem, kuru darinājumi ir jo īpaši vietējās produktu izcelsmes dēļ un arī pircēju iecienīti. Apmeklētāji labprāt pie pusdienām vai vakariņām izvēlas arī glāzi vīna. Īpaša FOOD&WINE priekšrocība ir, ja kāds no restorānā baudītajiem dzērieniem atstājis īpaši patīkamu pēcgaršu un ir vēlme to arī iegādāties, tad to var šeit arī izdarīt turpat ēkas 0. stāvā.

Dodoties lejup pa trepēm, apmeklētājs nonāk veikalā, kurā piedāvājumu klāstā ir atrodams viss izmeklētākais, ko piedāvā mūsu pašu Latvijas ēdienu, saldumu  un dzērienu ražotāji, kuru produktus nevarēsiet atrast tik pierastajos lielveikalos. Latvijas gan mazo, gan lielo pārtikas ražotāju produkcija te pieejama plašā klāstā un redzams, ka sortiments ir īpaši atlasīts, lai apmeklētāji varētu nopirkt pašu labāko, kas pie mums top. Savukārt vīnu dažādība spēs apmierināt visprasīgākos vīna cienītājus, kas meklē un vēlas sev atklāt jaunas garšu sajūtas, kā arī ne tik prasīgos. Piedāvājums ir sākot no demokrātiskākajiem un cenas ziņā pieejamākiem, līdz izsmalcinātiem, pasaulē atzītiem, tradīcijām bagāto valstu vīniem kā Itālija, Francija, Gruzija, Jaunzēlande, Austrālija u.c.

Latvijas izstrādājumi kā labas dāvanas un oriģināli suvenīri

Latvijai raksturīgie  suvenīri un amatnieku izstrādājumi neatstās nevienu vienaldzīgu, jo tos ir veidojuši daudzi Latvijas radošākie cilvēki, kam sentēvu tradīcijas ir cienītas vel šodienā. Veikals var lepoties ar Jura Tumulkāna, Laimoņa Radziņa, Valda Jaunskunga keramiku. Plauktos gozējas Lindas Kunsmanes gatavotie savdabīgie podi, krūzes no Pampāļiem, kam kā rokturi kalpo purva saknītes. Tāpat skaistas ir Janas Kovaļevskas gatavotās stikla vitrāžas, Janas Bičevskas oriģinālās rotas. Kur vēl dažādie lina izstrādājumi un citas oriģinālas lietas, kuras tirdzniecībai šeit tiek īpaši rūpīgi izvēlētas un atlasītas. Gaumīgi izkārtotais preču klāsts latviskās noskaņās noteikti piemērots ne tikai tiem, kuri ciemojas Rīgā un vēlas kaut ko aizvest sev līdzi par piemiņu no Latvijas, bet noteikti šeit arī mums vietējiem ir iespēja atrast kādu jauku dāvanu vai noderīgu lietu pašu mājām. Ārzemju tūristi tradicionāli šeit varēs iegādāties Rīgas Melno balzamu, šprotes un lielā izvēlē saldumus.

FOOD&WINE darbalaiks darba dienās ir no pulksten 7.30 līdz 22.00, bet piektdienās, sestdienās līdz pulksten 24.00. Tāpat gaidīti visi, kuriem plānotas kādas svinības vai jebkāda cita rakstura pasākumi ģimenes, draugu vai kolēģu, biznesa partneru lokā.

Kad izstaigāti restorāna – veikala abi stāvi, nobaudītas patiešām garšīgas šeit gatavotās nūdeles un pica, enerģijas papildinājumu devusi krūzīte stipras kafijas, atliek secināt – ELKOR FOOD&WINE ir iespēja piepildīt visdažādākās gastranomiskās vajadzības gan ikdienā, gan svētkos pat izsmalcinātākajiem gardēžiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45371509sec.