Noslēgusies LIAA un Biznesa augstskolas Turība īstenotā mentoringa programma

24. oktobrī Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatorā norisinājās mentoringa programmas noslēguma pasākums. Šī bija jau otrā mentoringa programma, kas tika īstenota LIAA realizētās „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas” ietvaros sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība un to līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Programma tika atklāta 30. jūlijā. Tajā piedalījās pieredzes pārņēmēji – jaunie uzņēmēji, kuru uzņēmums nav vecāks par 5 gadiem, un mentori – pieredzējušie uzņēmēji, kuriem ir vismaz 5 gadu pieredze uzņēmējdarbībā.

LIAA mentoringa programmas mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, nodrošinot kvalitatīvus un individuāli pielāgotus mentoringa pakalpojumus jaunajiem uzņēmējdarbības uzsācējiem. Noslēguma pasākumā programmas dalībnieki īsumā prezentēja savas biznesa idejas un stāstīja par ieguvumiem no sadarbības ar mentoru.

Mentoringa programmā piedalījās 21 dalībnieks, piedāvājot visdažādākos produktus un pakalpojumus: informatīvās plāksnes, kas pielāgotas cilvēkiem ar redzes invaliditāti, pilsētvides mēbeles, individuālā dizaina kreklus, bērnu rotaļlietas, konsultācijas par eksportu, auto nomas pakalpojumi u.c.

Topošajiem un jaunajiem uzņēmējiem šī programma sniedza iespēju saņemt pieredzējušu uzņēmēju padomu un atbalstu, savukārt, mentori uzsvēra, ka izvēlējās piedalīties programmā, jo tādejādi var sniegt savu ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā kopumā.

Liela daļa no mentoringa programmas pāriem (mentors un pieredzes pārņēmējs) uzsvēra, ka turpinās sadarbību arī pēc programmas noslēguma. Šāda prakse vērojama arī pirmās mentoringa programmas dalībnieku vidū.

Ieva Melbārde, mentoringa programmas projekta vadītāja: „Noslēguma pasākums apliecināja, ka šāda programma ir nozīmīga biznesa uzsācējiem, jo darbā ar pieredzes bagātu uzņēmēju var iegūt būtisku informāciju un idejas, kā pēc iespējas labāk attīstīt savu biznesu. Ik viens dalībnieks atzina, ka mentoringa programmas laikā ir piedzīvojis izmaiņas – daudzi noticējuši savām spējām un saskatījuši jaunas iespējas, kur vēl izpausties. Vairāki nonākuši līdz secinājumam, ka idejai ir nepieciešamas kardinālas pārmaiņas un ir skaidri paņēmieni, kā tās īstenot.  Īpašs nopelns jauno uzņēmēju attīstībā pienākas tieši mentoriem – pieredzes bagātiem uzņēmējiem, kas dalījās ar savu pieredzi un zināšanām, lai kopīgā darbā  attīstītu pieredzes pārņēmēju ieceres."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44323182sec.