Ģimenes diena «Latvijas valsts sākotne» Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Svētdien, 9. novembrī, sagaidot Lāčplēša dienu, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu „Latvijas valsts sākotne”. Ekskursijās un aktivitātēs būs iespēja uzzināt par vēsturiskajiem Latvijas valsts tapšanas un dibināšanas notikumiem, par to, kāda bija situācija Latvijā pirms un pēc  valsts proklamēšanas 1918. gada 18. novembrī, par Bermontiādi, par to, kuras personības virzīja notikumu gaitu, kādas apstākļu sakritības ietekmēja laikmetu griežus, kādas liecības par šiem notikumiem ir atrodamas muzeja ekspozīcijā šodien un arī par to, kam par godu iededzam svecītes Lāčplēša dienā.                                                                   

Piedaloties ekskursijā „Tā tapa valsts - Latvija”, lieli un mazi apmeklētāji tiek aicināti uzzināt par mūsu valsts izveidošanās procesu, kā arī aplūkot un izpētīt vienīgo vizuālo liecību, leģendāro Latvijas vēstures relikviju, Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorēto oriģinālfotogrāfiju „Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18. novembrī”. Ekskursiju seansi latviešu un krievu valodā (pēc pieprasījuma) sāksies pulksten 12:00, 13:00, 14:00, 15:00. Pulcēšanās muzeja vestibilā.           

Radošajā darbnīcā ikvienam darboties gribošam dalībniekam tiks doti uzdevumi un iespējas zīmēt apsveikumu Latvijai dzimšanas dienā, kā arī, protams, brīvi izvēlētu tēmu, saistītu ar Latviju un tās lieliskajiem cilvēkiem.        

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42; skolēniem, studentiem, LR pensionāriem EUR 0,71. Plašāka informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tālr.: 67356676. www.rigamuz.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3887949sec.