«Bellaccord» un aktieris Juris Jope aicina apmeklēt aizraujošu koncertizrādi

«Bellaccord» orķestris un aktieris Juris Jope Valsts svētkos aicina apmeklēt aizraujošu koncertizrādi „Mariss Vētra. Rīga toreiz“. Koncertā skanēs divdesmito un trīsdesmito gadu izcilākā latviešu un pasaules vieglā mūzika. Slaveni valši, fokstroti, tango. Un stāsti – īsti, kā toreiz.

Koncertizrāde ir teatrāls ceļojums uz trauksmaino un pārmaiņu skarto 20. gadu Rīgu, kur savas dziedoņa gaitas uzsāk jaunais Morics Blumbergs (vēlāk - Mariss Vētra).  Kamerizrādes pamatā ir stāsti no izcilā latviešu tenora autobiogrāfiskās grāmatas “Rīga toreiz...”, kurā viņš spilgti, bez liekas pompozitātes un ārkārtīgi personīgi dalās savās atmiņās par sava laika spilgtākajiem notikumiem un personībām – Latvijas valsts proklamēšanu, Latvijas Universitātes dibināšanu, Raiņa un Aspazijas atgriešanos Rīgā, iepazīšanos ar Jāzepu Vītolu, Frici Bārdu, Edvartu Virzu. Neiztikt arī bez stāstiem par pirmo mīlestību un vilšanos, un kā nu bez brīnišķīgās mūzikas – valšiem, fokstrotiem, Oskara Stroka tango un pašām skaistākajām dziesmām no Marisa Vētras un slavenā Bellacord orķestra repertuāra.

Koncerti notiks:

16. novembrī plkst. 14.00 Alojas Kultūras namā

17. novembrī plkst. 18.00 Priekuļu Kultūras namā

18. novembrī plkst. 14.00 Gulbenes Kultūras centrā

18. novembrī plkst. 18.00 Limbažu kultūras namā

24. novembrī plkst 19.00 Vaiņodes Kultūras namā

6. decembrī plkst. 18.00 Siguldā, koncertzālē „Baltais flīģelis“

Par dalībniekiem:

Bellaccord Tanzorchester feb Bellaccord orķestris ir jauna muzikālā vienība, kurā apvienojušies vadošie latviešu mūziķi, daudzu starptautisku konkursu un Lielās Mūzikas balvas laureāti, kurus vieno vēlme atdzīvināt sen piemirstu tradīciju – spēlēt Zelta laikmenta populārās mūzikas repertuāru augstvērtīgā akustiskā sniegumā.

Jaunais Nacionālā teātra aktieris Juris Jope ir aizrautīgs stāstnieks ar brīnišķīgu tenora balsi, tādēļ viņš tik lieliski spēj iejusties Marisa Vētras tēlā. Juris regulāri piedalās mūziklos, kā arī koncertos ar Raimondu Paulu un citiem izciliem latviešu mūziķiem. Pašlaik Juris mācās arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Operdziedāšanas klasē, gluži kā savulaik Mariss Vētra.

M. Vētras stāstus sarindoja un iestudēja Dmitrijs Petrenko - viens no mūsu lieliskākajiem jaunajiem režisoriem, kurš nupat aizvadījis savu pirmo sezonu Valmieras teātrī. Viņš pazīstams arī kā kultūras raidījumu vadītājs un aktieris.

Orķestra ritma uzturētājs un arī brīnišķīgo dziesmu aranžējumu autors ir Emīls Zilberts. Emīls ir vīrs ar daudzām cepurēm – Valmieras teātra muzikālās daļas vadītājs, komponists, aranžētājs, arī grupas “Autobuss debesīs” sitaminstrumentālists.

Brīnumdaiļās dāmas - vijolniece Darja Smirnova un kontrabasa virtuoze Ginta Garūta no Bellacord orķestra brīvajā laikā ar savu šarmanto spēli apbur Nacionālā Simfoniskā orķestra un Nacionālās Operas koncertu un izrāžu apmeklētājus. Ginta savas darba dienas aizvada operas orķestra sastāvā, savukārt Darju nevar nepamanīt Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupā.

Pie klavierēm – vienmēr ieturētais un šarmantais Toms Ostrovskis. Viņš savas ikdienas gaitas pavada Mūzikas akadēmijā, apmācot jaunos pianistus, lasot lekcijas un pildot dažādus administratīvus pienākumus. Docenta amats jau nopelnīts, līdz profesoram, cerams, nav vairs tālu.

Kamerizrādes idejas autors, vadītājs un visa kopā salicējs ir klarnetists Egīls Šēfers. Izsmalcinātais mūziķis lielu daļu savu koncertu spēlē ar dāņu kolēģiem Skandināvijā, Vācijā, austrumu zemēs, taču viņa sniegums klasiskās mūzikas koncertos ticis novērtēts arī Latvijā - ar Lielo Mūzikas balvu, augstāko valsts apbalvojumu mūzikā.

Detalizēts koncertizrādes apraksts pieejams...šeit...

Bellaccord orķestra mājaslapa  - bellaccord.berta.me

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71383286sec.