Pārspēts pirmais filmu skatīšanās rekords Latvijā

Pirmdien, 17. novembrī, kinoteātrī "Kino Citadele" noslēdzās filmu skatīšanās sacensības, kas tika organizētas par godu kinoteātra jubilejai. Par šī gada izturīgāko kino skatītāju kļuva Agris Liepiņš, kurš, pārspējot iepriekšējā gada 45 stundurekordu un 2. vietā atstājot pirmo sacensību uzvarētāju Rūdolfu Mingu, pierādīja savu pārliecinošo izturību bez pārtraukuma skatoties filmas teju 62 stundu garumā.

"Arī šogad dalībnieki ir pierādījuši savu mīlestību pret kino, sacensību azartu un vēlmi uzvarēt. Esam gandarīti, ka mūsu kinoteātra mājā jau otro gadu norisinās gada aizraujošākais kino notikums, kurš sniedz iespēju ikvienam pierādīt savu izturību pie kino ekrāna. Augsti vērtējam šī gada dalībnieku sniegumu un ceram, ka pirmo vietu ieguvēji savus rekordlaikus aizstāvēs arī sacensībās nākamgad," aicina Normunds Labrencis, k/t "Kino Citadele" vadītājs.

Rekorda uzstādīšanā piedalījās 12 dalībnieki - seši atlases finālisti, Anna Marlēna Mekša, Evisa Usenko, Agris Liepiņš, Agris Lākutis, Kristaps Jērums un Sintija Popena, iepriekšējā gada uzvarētājs Rūdolfs Mings (Miķelsons), radio Pieci.lv atlases uzvarētāja Kristīne Eglīte, kā arī trīs kinoteātra draugi – dziedātājs Dons (Artūrs Šingirejs), vieglatlēte Laura Ikauniece un mākslinieks Kašers (Kaspars Blūms-Blūmanis).

Visizturīgākie šī gada sacensību dalībnieki bija Jurijs Getalo, kurš filmas spēja skatīties 61 stundu un 25 minūtes, Rūdolfs Mings (Miķelsons) – 61 stundu un 51 minūti, un uzvarētājs Agris Liepiņš, kurš izturīgākā Latvijas kino skatītāja titulu ieguva, pierādot savu izturību 61 stundas un 52 minūšu garumā, noskatoties pavisam 39 kino filmas. Pirmā sacensību gada rekordu, 45 stundas, pārspēja ne tikai pirmie trīs vietu ieguvēji, bet arī 4. vietas ieguvējs Agris Lākutis un 5. vietas īpašniece Sintija Popena.

Pirmo vietu ieguvēji savās pieteikumu anketās norādījuši, ka kino ir viņu aizraušanās ne tikai izklaides līmenī, bet ar to plāno saistīt arī savu nākotni un pat profesijas izvēli. Trešās vietas īpašnieks Jurijs Getalo ir Rīgas Stradiņa universitātes multimediju komunikācijas programmas students, kurš atzina, ka kino vēstures un teorijas nodarbības augstskolā ir bijis iemesls mainīt domas par kino mākslu un apdomāt iespēju ar to saistīt savu nākotnes profesiju. Arī otrās vietas ieguvējs Rūdolfs Mings (Miķelsons) ir kino režijas students un jau šobrīd Latvijā ir atpazīstams kā viens no centīgākajiem un mērķtiecīgākajiem jaunajiem kino režisoriem. Aizstāvēt iepriekšējā gada uzstādīto rekordu Rūdolfs ieradās no studijām Londonā. Savukārt sacensību uzvarētājs jau sākotnēji atzina, ka ir aizrautīgs kino skatītājs un uzvara sacensībās būtu lieliska dāvana 30 gadu jubilejā.

"Tā kā kino apmeklēju diezgan bieži un sekoju līdzi kino pasaules aktualitātēm, vislielākās grūtības sacensību laikā radīja fakts, ka lielāko daļu filmas jau biju redzējis iepriekš. Lai neaizmigtu, savu prātu centos nodarbināt arī ar citām aktivitātēm – mēģināju atpazīt filmu fona mūzikas izpildītājus un filmu uzņemšanas kļūdas jeb neprecizitātes. Ļoti palīdzēja sievas un draugu atbalsts, kuri sacensību laikā mudināja nepadoties," atzina sacensību uzvarētājs Agris Liepiņš.

Pirmās filmu sacensības Latvijā kinoteātris "Kino Citadele" organizēja 2013. gadā, kad savu izturību pie kino ekrāna pierādīja 10 azartiskākie Latvijas kino skatītāji. Pirmā kino skatīšanās sacensību uzvarētājs bija jaunais un daudzsološais kino režisors Rūdolfs Mings (Miķelsons), kurš bez aizmigšanas, ievērojot visus sacensību noteikumus, spēja izturēt 45 stundas.





KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59319186sec.