Satiec vēl neredzētus ķepaiņus un astaiņus izstādē «Zooekspo 2014» Ķīpsalā

Profesionālās suņu un kaķu izstādes, plaša mājdzīvnieku un dekoratīvo putnu ekspozīcija, aizraujoša pasākumu programma, bagātīgs zooindustrijas preču un pakalpojumu piedāvājums – tas viss būs lielākajā un mīļākajā starptautiskajā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādē "Zooekspo 2014", kas 22. un 23. novembrī notiks Ķīpsalā.

"Īpaši domājot par ģimenēm ar bērniem, esam sarūpējuši virkni interesantu izklaides iespēju: būs gan aizraujoši teatralizēti šķirņu demonstrējumi un paklausības priekšnesumi kopā ar "komisāru Reksi", takšu skriešanās sacensības un frīstaila paraugdemonstrējumi, gan jauniešu cirka studijas priekšnesumi un kanisterapijas jautrības stafetes," stāsta Latvijas Kinoloģiskās federācijas prezidente Vija Klučniece. Savukārt "Zooekspo" projekta vadītājs Mārtiņš Refbergs piebilst: "Gan mazie, gan lielie pēc sirds patikas varēs izpriecāties LGK atrakcijās, kas visiem izstādes apmeklētājiem būs pieejamas bez maksas".

Lieli un mazi titulēti suņi

Starptautiskajā suņu izstādē Ķīpsalā divās dienās varēs redzēt vairāk nekā 2000 suņu, kuri pārstāvēs turpat 200 šķirnes. Viņu vidū būs arī Bergāmo aitusuns, Maremmas-Abruco aitusuns, Lapzemes ganusuns, slugi – retas suņu šķirnes, kuras mūsu valstī nav reģistrētas un, labākajā gadījumā, kā liels retums redzamas tikai izstādēs Ķīpsalā. Šos un visus citus suņus ringos vērtēs eksperti no 8 valstīm – Austrijas, Polijas, Krievijas, Moldovas, Spānijas, Zviedrijas, Slovākijas un Beļģijas.

Paralēli suņu novērtēšanai ringos apmeklētāji varēs sekot līdzi Starptautiskajām paklausības sacensībām – vērot gudrus suņus, kuri demonstrēs apgūtās zinības suņu treniņos, gan arī skatīties atraktīvas šķirņu prezentācijas. Ārpusē pie Ķīpsalas izstāžu centra interesentiem būs iespēja pavizināties pat suņu pajūgā, jo izstādē savu māku demonstrēs kamanu suņi un kamanu vilcēji. Katras izstādes dienas noslēgumā – gan hendleru – suņu demonstrētāju, gan audzētavu, gan kucēnu konkursi un sacensības, bet svētdienas vakarā tiks noskaidrots labākais, skaistākais un izcilākais no visiem suņiem. Kaut arī uz pjedestāla būs trīs suņi, tikai viens no viņiem būs Best of Best jeb labākais no labākajiem.

Kucēnu tirdzniecība izstādē gan nav atļauta, tā vietā ikvienam būs iespējams aprunāties ar šķirņu speciālistiem 30 kinoloģisko klubu stendos, saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem, uzzināt par esošajiem vai gaidāmajiem metieniem.

Pūkaini un bezspalvaini kaķu izstādes skaistuļi

Starptautiskā kaķu izstāde divās dienās pulcēs aptuveni 400 četrkājainus dalībniekus no kaimiņvalstīm Igaunijas un Lietuvas, kā arī Polijas un Baltkrievijas, tomēr viskuplāk pārstāvēti būs pašmāju minkas ar lepniem ciltsdokumentiem vismaz četrās paaudzēs. Apmeklētājiem būs iespēja vērot pūkainos un krāšņos Persijas un britu garspalvainos kaķus. Mazliet mazāk spalvu, toties dižāki augumā būs izstādē pārstāvētie Norvēģijas meža kaķi, Menas jenotveidīgie un Sibīrijas kaķi. "Nevienu apmeklētāju vienaldzīgu neatstās pievilcīgais Hailendas nokareno ausu un Hailendas stāvausu kaķa ģīmītis, kas tik ļoti atgādina lāčuku vai pūčuku," ir pārleicināta Vija Klučniece. Izstādē plaši pārstāvētas būs arī īsspalvaino kaķu šķirnes: britu, skotu nokareno ausu, skotu stāvausu, Abesīnijas, Burmas, Devonas un Kornvolas reksi. Būs arī pavisam plikiņie Donas un Kanādas sfinksi, kas vienaldzīgu neatstāj nevienu.

Abās izstādes dienās būs specializēti ringi, kuru aktivitātes vadīs un par kaķu šķirnēm pastāstīs eksperti no Krievijas, Beļģijas, Zviedrijas un Polijas. Abās dienās būs arī specializētās izstādes, kurās sacentīsies kaķi, kuru kažociņš klāts ar zīmējumu un degungals noteikti ir ķieģeļu sarkans, gan pusgarspalvainie kaķi. Tāpat izstādē sacentīsies kaķi, kuru kažociņš klāts ar zīmējumu un degungals noteikti ir ķieģeļu sarkans, spēkiem mērosies arī pusgarspalvainie kaķi. Katru dienu izstāde noslēgsies ar krāšņu šovu – labākā kaķa izvēli. Uzvarētājus gaidīs gan garšīgas, gan interesantas balvas, ko sarūpējusi Latvijas felinoloģijas asociācija "Felimurs” un "Royal Canin".

Apmeklētāji varēs ieklausīties ne tikai ekspertu stāstījumā, bet arī aprunāties ar kaķu audzētājiem un noskaidrot visu interesējošo gan par šķirnes īpašībām, gan mīluļa turēšanu un kopšanu. Savukārt tie, kas jau izlēmuši iegādāties mazu, ņaudošu "kamoliņu", izstādē varēs to nolūkot un vienoties par kaķēna iegādi.

Seski, baloži, kāmji un citi zvēri

Izstāde neattaisnotu savu nosaukumu, ja tajā būtu pārstāvētas tikai kaķu un suņu šķirnes, tāpēc skatītājus priecēs vēl daudzi citi dzīvnieciņi – kāmīši, jūrascūciņas, žurciņas, garauši truši, papagaiļi un citi dekoratīvie putni. Pirmo reizi "Zooekspo" piedalīsies Latvijas Sporta un dekoratīvo baložu asociācija, kura solījusi sarūpēt visdažādāko šķirņu, izmēru un krāsu baložus. Sesku audzētāji organizēs sesku skriešanās sacensības un izstāstīs stāstu "No Čingizhana zelta ordas laikiem līdz mūsdienām", bet jūras cūciņas – lunkāriji demonstrēs savus izspūrušos kažociņus visdažādākajās krāsās. Visam tam vēl pievienojiet Pirātu kuģi, kurā žigli šiverēs Siāmas pirāti zilacainu žurciņu izskatā, par kuru izdarībām uzjautrināsies Ēģiptes smejošā ūbele, bet visu to domīgi vēros kalnu papagailis, rīsu žubītes, japāņu amadīni un vēl, un vēl...

Viss nepieciešamais tavam mīlulim

Izstādē ikviens varēs apvienot izklaidi ar lietderīgi pavadītu laiku, jo tajā piedalīsies dzīvnieku barības tirgotāji, veterinārās klīnikas un zāļu tirgotavas, aksesuāru ražotāji un tirgotāji, kas piedāvās visdažādākos dzīvniekiem nepieciešamos aksesuārus, barības un vitamīnus. Sukas un kaklasiksnas, pavadas un mētelīši, visdažādākie šampūni, barības piedevas – viss jūsu četrkājainā drauga labsajūtai būs pieejams un nopērkams Ķīpsalā. Papildu informācija un pasākumu programma: www.bt1.lv/zooekspo

Sekojiet mums sociālajos tīklos: www.facebook.com/petekspo.lv / www.twitter.com/CruftsRiga un www.draugiem.lv/petekspo/

Norises vieta un laiks:

22. un 23. novembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

Biļetes:

Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!     

Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR      

Pensionāriem, invalīdiem, studentiem – 4,00 EUR     

Pieaugušajiem – 5,50 EUR             

Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm! Ģimenes biļete – 12,50 EUR (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni; vairāk bērnu – 1,50 EUR par katru bērnu    

Visas atrakcijas (telpās) BEZ MAKSAS!

Autostāvvieta – 3,00 EUR        

Starptautisko mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādi "Zooekspo 2014" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju (LKF) un Latvijas felinoloģijas asociāciju "Felimurs". Izstādes ģenerālsponsors – "Royal Canin".



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.12948179sec.