Galerija «Mākslas Banka» ielūdz uz izstādi «Zīmes»

No 24. novembra līdz 6. decembrim galerijā "Mākslas Banka" skatāma mākslinieku grupas KOKONS izstāde "ZĪMES''. Galerija aicina uz izstādes atklāšanu 24.novembrī plkst.18:00.

Par izstādi

Komentējot izstādes nosaukumu tās veidotāji norāda, ka izvēloties tēmu  "ZĪMES", kā vienu no uzdevumiem, līdzīgi kā tas tiek darīts citās autoru grupas KOKONS izstādēs, viņi tiecas noskaidrot spēju mākslas valodā iedzīvināt vai tikai atpazīt kādu neredzamu realitāti, kas apzināti tapina ar autoru un skatītāju mērķtiecīgi būvētas attiecības un sarunu.

Pavisam noteikti, mākslas darbs kļūst par zīmi. Bet, vai darbs var kļūt par Zīmi ar lielo burtu, kura autors nav tikai pats mākslinieks?

ZĪME ir mēmais vēstnesis, kas nav viss notikums, bet gan notikuma vienmēr atpazīstamā daļa.

Mākslinieks burtiskā nozīmē rada Zīmi ,un vairs nepastāv iespējamību virknējums - darbam kļūt vai nekļūt par Zīmi. Vai var tapt darbs, kas nav Zīme?

Un risinot tālāk - vai jebkas, kas eksistē dabā, var arī nebūt Zīme, ja pieņemam, ka dabā rodas tikai tas, kam ir apstākļi rasties īstajā vietā un mirklī?

ZĪME ir noslēpums - to nolasa vai arī nē.

Par mākslinieku grupu KOKONS:

KOKONS ir neatkarīgu autoru, domubiedru grupa, kas darbojas dažādās radošajās jomās - māksla, literatūra, dizains, pedagoģija uc. Grupas nosaukums KOKONS ataino procesu, kurā kāpurs pārtop taurenī. Ar to akcentējam ne tik daudz rezultāta, bet gan notikuma tapšanas un pārtapšanas nozīmi.

Autoru grupa rīko izstādes, meistarklases un lekcijas par tēmām, kas ir aktuālas un kurās paši autori profesionāļi pārvalda.

Autori:

Baiba Rēdere

Linda Freiberga

Gundega Strautmane

Elita Vansoviča

Signe Žeļezņaka

Ramona Pēkšēna

Māris Subačs

Armands Grundulis

Maruta Upeniece

Silja Pogule



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59489322sec.