Tapusi Latvijā pirmā 3D filma - VIDEO

Pēc saspringta darba teju visa gada garumā ir noslēdzies Latvijā pirmās 3D filmas ''Rīga-204'' uzņemšanas process. Pirmās latviešu stereoskopiskās jeb 3D filmas pirmizrāde gaidāma 29.decembrī, bet uz kinoteātru ekrāniem būs skatāma jau janvārī. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā tapusī filma vēstīs par nākotnes Rīgu un pārstāv Latvijā vēl minimāli attīstīto zinātniskās fantastikas jeb Sci-Fi žanru.

Filmas uzņemšana stereoskopiskā 3D formātā Latvijā ir jaunums, kas pašmāju kino industrijas darbiniekiem ļauj sekot pasaules kino nozares tendencēm. Filmēšanas komanda veikusi ievērojamu darbu, lai piešķirtu filmai telpiskumu un maksimāli reālistiski vizualizētu sižetu trīs dimensijās. Filma savu pirmizrādi piedzīvos Eiropas kultūras galvaspilsētas gada noslēgumā un simboliski noslēgs Eiropas kino mēnesi, kas skatītājiem un nozares profesionāliem decembrī piedāvās ārkārtīgi plašu kino notikumu klāstu. Uz lielajiem ekrāniem plašākai publikai filma ''Rīga-2041'' būs pieejama nākamā gada janvārī.

''Es ilgi gaidīju savas piecas filmēšanas dienas. Satraukuma nebija, jo profesionāļu komanda darbojās lieliski. Bija prieks būt komandā, kur visi ticēja labam rezultātam un neatkarīgi no tā, ka filmēšanas naktis ievilkās, visi neatlaidīgi turpināja darbu,” par filmas uzņemšanas process stāsta viens no ''Rīga-2041'' režisoriem Didzis Eglītis, kurš jau vairākus gadus pēta iespējas uzņemt filmas 3D formātā. ''Man pašam izdevās pārliecināties par to, ka, ja tehniski visi ir labi sagatavojušies, tad tas, ka filmēšana notiek 3D tehnoloģijā, būtiski nepagarina filmēšanas procesu. Aktieru, mākslinieku, gaismotāju, grimētāju, kostīmu mākslinieku, producentu, asistentu un visu pārējo cilvēku darbs filmēšanas laukumā un ārpus tā ir vienlīdz būtisks kā tradicionālajā kino, tā arī 3D formātā,'' atklāj Didzis Eglītis.

Kopš projekta sākumposma filmēšanas komanda ir kļuvusi plašāka, piesaistot pašmāju un starptautiska līmeņa kino industrijas lietpratējus. ''Iespēja filmēt 3D man lika pārdomāt stāsta veidošanu ne tikai tehniski, bet arī no režijas viedokļa,'' atklāj Adina Istrate, viena no ''Rīga-2041'' režisorēm, kas nāk no Rumānijas un ir pabeigusi Londonas filmu skolu, kā arī līdz šim ir uzņēmusi vairākas īsfilmas zinātniskās fantastikas žanrā. ''Skatoties 3D monitorā, es pamanīju, ka arī aktierspēle izskatās savādāk. Kustībām un žestiem jābūt mazliet atturīgākiem un labi pārdomātiem. Tā kā manā filmas posmā ir daudz fiziskas mijiedarbības starp aktieriem, bija ļoti interesanti pieņemt un izmēģināt šos jaunos likumus,'' stāsta rumāņu režisore Adina Istrate.

Jau iepriekš ziņots, ka filmas ''Rīga-2041'' uzņemšanā kopīgā darbā vienojās četri režisori, kuriem stereoskopiskais 3D formāts ir jauns izaicinājums. ''Rīga-2041'' apvienoti vairāki savstarpēji nesaistīti stāsti, kas ataino cilvēku meklējumus pēc laimes. Filmas darbība norisinās Rīgā, pilsētā, kuru ir pārņēmis laimes kults. Tiek reklamēti dažādi izgudrojumi un tehnoloģijas, kas atrisinātu ikkatra cilvēka problēmas. Filmas varoņi neatgriezeniski maina savu izskatu, projekcijas aizstāj reālus cilvēkus, laimes ''dakterīši'' ir pieprasīta profesija. Atbildēt uz jautājumu, vai nākotnē laime rodama tehnoloģiskos risinājumos vai arī tomēr jāklausa senajam ticējumam, ka katrs pats ir savas laimes kalējs, būs katra skatītāja paša rokās.

Par filmu ''Rīga-2041'':

Filmas izveidi organizē virtuālā studija ''URGA''. Filma ''Rīga-2041'' pārstāv zinātniskās fantastikas žanru, tā uzņemta 3D formātā. Filmas pirmizrāde gaidāma 2014. gada 29. decembrī programmas ''Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta'' ietvaros.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Rīga-2041, tīzeris from URGA on Vimeo.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51023698sec.