Pirmajā Adventē Rīgā tiks iedegta svētku egle un sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi

Svētdien, 30. novembrī, plkst. 18.00 Doma laukumā tiks iedegta Rīgas galvenā Ziemassvētku egle. Svinīgajā pasākumā ikvienam, bet jo īpaši bērniem par prieku, piedalīsies muzikālās programmas ''Brīnumskapis'' mākslinieki – Ingus Ulmanis, Karīna Tropa, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Roberts Rasa un Anrijs Grīnbergs. Egles iedegšanas svinībās piedalīsies arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Sagaidot Pirmo Adventi, tradicionāli  Rīgā sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi, kur rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāti īpaši svētku laikam darināti tautas lietišķās mākslas izstrādājumi, ierastie ziemas sezonas cienasti un svētku dāvanas, bet  nedēļu nogalēs tirdziņu apmeklētājus priecēs koncerti un atrakcijas. Tirdziņi kā allaž atradīsies Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē un būs atvērti no 29. novembra līdz 9. janvārim.

Svētdien svētku noskaņa būs jūtama arī koncertos. Kultūras centrā ''Mazā ģilde'' uzstāsies Rīgas pilsētas vokālie un instrumentālie ansambļi un Latvijas Universitātes kamerorķestris koncertā ''Ziemassvētku zvaigznes ceļš''. Pirmās Adventes koncerts, piedaloties profesionālajam pūtēju orķestrim ''Rīga'', Rīgas kamarkorim ''Ave Sol'', solistēm Sonorai Vaicei, Baibai Berķei un diriģentam Mārtiņam Ozoliņam, notiks Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Šajā dienā sāksies arī koncertcikls ''Adventa mūzikas svētki Rīgā'', kur Rīgas Sv. Pāvila baznīcā muzicēs Ieva Akurātere un Leons Sējāns, bet Rīgas Krusta baznīcā dziedās un spēlēs Kārlis Kazāks.

Savukārt bērni gaidīti ne tikai Ziemassvētku egles iedegšanas sarīkojumā Doma laukumā, bet arī brīvdabas pasākumā ''Rūķu gājiens'', kas notiks pie Kultūras centra ''Iļģuciems''. Šajā dienā svētku sajūtas radīšanai ikvienam būs iespēja piedalīties Gaismas laternu radošajā darbnīcā, kas notiks Kultūras centra ''Ritums'' filiālē Laimdotas ielā 42.

Adventa laika pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57680511sec.