Salonā xcelsior skatāma Latvijas dizaina priekšmetu kolekcija «Earthworks»

Līdz 10.janvārim salonā xcelsior (Kalnciema ielā 37, Rīgā) skatāma izstāde ''Earthworks''. Tā ir Latvijas dizaina priekšmetu kolekcija ar unikālu raksturu un auru, kas veidota ar cieņu un interesi par savas zemes kultūras mantojumu, amatniecības tradīcijām, vietējo materiālu savdabību un to lietojuma iespējām. Izstādes darba laiks: darbdienās 11:00 - 19:00, sestdienās 11:00 – 16:00, svētdienās slēgts. Izstāde apskatāma bez maksas.

Izstādes moto ir: ''our past is the soil for our future'' (mūsu pagātne ir augsne mūsu nākotnei), kas norāda uz amatniecības tradīciju un etnogrāfisko vērtību saglabāšanu un turpināšanu šodien. ''Earthworks'' ir iespēja izstādes apmeklētājiem atklāt latviešu dizaineru radītus produktus - traukus, tekstilu, mēbeles un rotaļlietas.

Izstādes objekti ir izpētes rezultātā tapis tradīciju tulkojums mūsdienu dizaina valodā, ne tikai formāls agrāku paņēmienu atdarinājums vai to rekonstrukcija.  ''Earthworks'' pamatā ir parādīt, ka Latvijā tiek turpināti etnogrāfiskie motīvi mūsdienu interpretācijās, piešķirot senajām vērtībām jaunu pielietojumu. Tas ir tiešs piemērs tam, ka senais nav tikai muzejā liekams eksponāts, bet iedvesma, lai radītu, ko jaunu, nezaudējot piederību pagātnes nacionālajām vērtībām un pats svarīgākais – tiek arī lietots šodien. ''Earthworks'' eksponāti rāda nacionālajai identitātei raksturīgo kā unikālu nacionālu dizainu. Tā ir etnogrāfijas un tradicionālo amatniecības tehniku kā vērtības saglabāšana un turpinājums jaunā kontekstā.

Ekspozīcija apvieno vairāku gadu garumā tapušus dizaina darbus, no kuriem vairāki atsevišķi jau tikuši godalgoti starptautiskos un Latvijas dizaina forumos. Dizaineri darbos izmanto uzņēmuma ''April Market'' unikālu Latvijā radītu virsmu apdares materiālu, kura pamatā ir kūdra.

Projekta ''Earthworks'' autori ir dizaina studija ''Rijada'' - Rihards Funts, Zane Homka sadarbībā ar modes dizaineri Natāliju Jansoni un veikala RIIJA vadītāju Sarmīti Stabulnieci. Izstāde ''Earthworks'' šī gada septembrī bija skatāma Briselē, ''Brussels Design September 2014'' ietvaros.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72582912sec.