Tiks atklāta Māras Skujenieces personālizstāde «Herbarium»

Ceturtdien, 4. decembrī plkst. 17.00 Rīgas Porcelāna muzejā aicinām uz mākslinieces Māras Skujenieces personālizstādes ''Herbarium'' atklāšanu. Izstāde apskatāma līdz 2015. gada 25. janvārim.

Māra Skujeniece ir izcila latviešu dizainere ar izkoptu rokrakstu – izjustu, smalku, atklātu un pārliecinošu. Dabā un apkārtējā vidē rastās ierosmes radīšanas procesā tiek apstrādātas līdz kļūst par izsmalcinātiem dizaina priekšmetiem. Māras Skujenieces vārds guvis atzinību un atpazīstamību ne tikai Latvijas, bet arī vadošo Eiropas dizaineru un dizaina vērtētāju vidū. Izstādei „Herbarium” Rīgas Porcelāna muzejā ir izvēlēti vairāki dizaina projekti – priekšmetu grupas, kas demonstrē saikni starp dabu un porcelānu. Dizainere ļaus ieskatīties arī dizaina tapšanas procesā. Ekspozīcija veidota kā daļa no darbnīcas atmosfēras, uzsverot, ka arī procesam ir vērtība. Māra Skujeniece par izstādes ieceri teic: „Es gribētu šajā izstādē parādīt, ka daļa no mana darba līdzinās selekcionāra darbam”. Izstādes eksponāti ir kā augu herbārijs, kurā rūpīgi kārtoti kāposti, lapas, ziedi, bērza stumbrs, bet tomēr nē – tās ir vāzes, karotes un citi porcelāna priekšmeti.

Māra Skujeniece dzīvo un strādā Nīderlandē. Amsterdamā vada savu dizaina studiju (Studio Mara Skujeniece) un pasniedz lekcijas Dizaina Akadēmijā Einhovenā (Design Academy Eindhoven). Studio Mara Skujeniece tiek radīti ne tikai atsevišķi priekšmeti, bet arī to sērijas jeb komplekti, radot vienotu priekšmetisko vidi. Interjera objektu un mēbeļu dizaina izstrādē Māra Skujeniece izmanto porcelānu, koku, tekstilu un citus materiālus, kā arī to kombinācijas, latviskajā identitātē smeltās idejas iemiesojot pasaules līmeņa dizainā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.80944991sec.