Rīgas Ziemassvētku koncerta glezna satricina sociālos tīklus - VIDEO

Lielu atsaucību un interesi sociālajos tīklos ir izraisījušas fotogrāfijas ar Rīgas Ziemassvētku koncerta gleznu fonā, pie kuras nu jau fotografējušies ne tikai koncerta mākslinieki, bet arī vairāki simti potenciālo koncerta apmeklētāju. Tas nav vienkāršs reklāmfoto, bet gan jaunās un talantīgās mākslinieces, Ināras Teterevas stipendiātes – Sandras Strēles lielformāta glezna.

''Jau pavisam drīz pēc Jāņiem sāk skanēt Ziemassvētku dziesmas, tādēļ man šķiet, ka mēs dzīvojam no vieniem svētkiem līdz nākamajiem," smaidot stāsta gleznotāja Sandra Strēle, kas šo gleznu radīja laikā, kad visapkārt skanēja līgo dziesmas.

Pašā vasaras viducī šī 6 x 4 metru lielā glezna ļāva sajust ziemas elpu un noskaņoties Ziemassvētku koncerta fotosesijai solistiem Elīnai Šimkus, Daumantam Kalniņam, Jānim Kurševam, diriģentiem Kasparam Ādamsonam un Andrim Veismanim, kā arī pūšamo instrumentu ansamblim "Live Brass".

''Darbam tika dots interesants uzstādījums – gleznai bija jābūt kā nelielai teātra skatuvei. Turklāt ziemas ainava piedāvā daudz vairāk nianses nekā vasaras, kad visi koki ir vienā tonī," stāsta māksliniece.

Tagad glezna izdzīvo otro dzīvi – ikviens var fotografēties pie fotosienas un nosūtīt sirsnīgus un jautrus sveicienus saviem draugiem un mīļajiem. Ja arī tu vēlies iemūžināt mirkli pie Rīgas Ziemassvētku koncerta fotosienas, tad 5., 6., vai 7. decembrī tiekamies t/c ''Spice"!

Sandra Strēle ir Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Glezniecības apakšnozares maģistra programmas studente. Viņa ERASMUS apmaiņas programmas ietvaros ir studējusi Antverpenes Karaliskajā mākslas akadēmijā Beļģijā. Jaunā māksliniece ir piedalījusies grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs, līdzdarbojusies vairākās starptautiskās meistardarbnīcās, kā arī sarīkojusi vairākas personālizstādes trīsdaļīgā cikla "MEŽS" ietvaros. Šovasar notika personālizstāde ''VIETA 57/24". 2012. gadā Sandrai tika piešķirta mecenātes Ināras Teterevas stipendija mākslā. Sandra Strēle galvenokārt veido lielformāta instalācijas, apvienojot dažādus medijus. Topošā gleznotāja izceļas ar savu individuālo redzējumu, darbu vērienību, izteikto kompozīcijas un krāsu izjūtu, kā arī ar netradicionālu izstāžu vietu izvēli, piemēram, izvēloties Kokvilnas fabriku vai Ēģiptes evaņģēliski luterisko baznīcu savām izstādēm.



Video autors: Mārtiņš Dinsbergs, RISEBA audio un vizuālo mediju mākslas programmas students

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47588205sec.