«Future Shorts» atklāj jauno 2015.gada īsmetrāžas kinofilmu ziemas sezonu

23.janvārī ''Qfer'' atbalstītais īsmetrāžās kinofilmu festivāls ''Future Shorts Film Festival'' savu 2015.gada ziemas porgrammu piedavās skatīt Rīgas ostas teritorijā uz kuģa ''Rīgas Pērle'', ar brīnišķīgu skatu uz Rīgu un neparastu atmosfēru, kas rezonēs ar festivāla garu.

''Šoreiz īsmetrāžās kinofilmu festivāla organizatori ir izvēlējušies vēl alternatīvāku platformu labāko īsmetrāžas filmu demonstrēšanai, kas pilnībā atbilst kinofestivālu mūsdienīgajam formātam un rosina redzēto filmu apspriešanu,'' stāsta īsmetrāžās kinofilmu festivāla producente Olga Meļņikova no ''Crea Promotion''.

Olga Meļņikova iedrošina, ka ''Future Shorts Film Festival'' ir iespēja vienkopus skatīt pārbaudītas vērtības īsmetrāžas kinofilmu žanrā. ''Arī šoreiz īsmetrāžās kinofilmu festivāla programmas ietvaros tiks demonstrētas 9 īsmetrāžās ilmas, kas bijušas iekļautas programmās un ieguvušas balvas dažādos starptautiskos kinofestivālos, to skaitā filmas no Dienvidāfrikas, ASV, Japānas, Šveices, Serbijas, Somijas, Īrijas, Kanādas, Izraēlas, Zviedrijas un Lielbritānijas,'' precizē Olga Meļņikova.

Ziemas sezonā demonstrētās filmas ir saņēmušas atzinību slavenos kinofestivālos, piemēram, Cannes International Film Festival 2014, London Film Festival 2014, New York Film Festival 2014, Sundance Film Festival 2014, San Francisco International Film Festival 2014 un citos.

Festivāla programmā iekļautās filmas tiks demonstrētas oriģinālajā valodā.

Seansu laikā skatītājiem būs lieliska iespēja nobaudīt restorāna ''Rīgas Pērle'' pavāru pagatavotos eiropeiskās virtuves ēdienus un dzērienus.

Olga Meļņikova uzskata, ka īsmetrāžas kinofilma ir ļoti interesants un joprojām perspektīvs žanrs. ''Kādreiz īsfilma bija vairāk domāta tam, lai ierobežotā budžeta ietvaros dotu iespēja savu ideju realizēt jauniem talantiem, taču mūsdienu aizņemtības apstākļos, arī skatītājs vēlas informatīvo vēstījumu saņemt pēc iespējas koncentrētākā veidā.

''Latviešu skatītājiem, visdrīzāk, pazīstamākā īsfilma ir ''Tās dullās Paulīnes dēļ''. Īss, taču ļoti koncentrēts sižets, izcili aktieri - filma, kas būs aktuāla arī pēc daudziem gadiem, un kuru arvien var skatīties ar baudu vēl un vēl,'' piebilst Olga Meļņikova.

Kinofestivāla ''Future Shorts Film Festival 2015'' ziemas sezonas programma:

1. ''STUFF RIDING''.
Režisors Marco Casino, Dienvidāfrika / 2013. gads/ 5 min./ drāma
2. ''IN AUGUST''.
Režisors Jenna Hasse, Šveice/ 2014. gads/ 9 min./ dokumentālā filma
3. ''RAINFALL - MY PANDA SHALL FLY''.
Režisors Yoshihide Sodeoka, ASV, Japāna / 2013. gads/ 4 min./ animācijas filma, muzikāla videofilma
4. ''THE LAST DAYS OF PETER BERGMANN''.
Režisors Ciaran Cassidy, Īrija / 2013. gads/ 19 min./ dokumentālā filmu
5. ''TIMBER TIMBRE – BEAT THE DRUM SLOWLY''.
Režisors Chad Vangaalen, Somija/ 2014. gads/ 4 min./ animācijas filma, muzikāla videofilma
6. ''SUBCONSCIOUS PASSWORD''.
Režisors Chris Landreth, Kanāda / 2013. gads/ 11 min./ animācijas filma
7. ''I THINK THIS IS THE CLOSEST TO HOW THE FOOTAGE LOOKED''.
Režisors Yuval Hamieri, Izraēla / 2013. gads/ 10 min./ dokumentālā filma
8. ''LIGHT MOTIF''.
Režisors Frédéric Bonpapa, Lielbritānija/ 2013. gads/ 5 min./ animācijas filma, fantastika, muzikāla videofilma
9. ''INSTEAD OF ABRACDABRA''.
Režisors Patrik Eklund, Zviedrija/ 2008. gads/ 22 min./ komēdija

Īpašais piedāvājums no Qfer:
Šogad skatītājiem tiks izveidots īpašs Qfer piedāvājums, kas ļaus iegādāties biļeti ar atlaidi visai festivāla programmai Aplikāciju ir iespējams lejuplādēt AppStore (bit.ly/qferapp) un Google Play (bit.ly/qferandroid). Īpašais piedāvājums būs spēkā līdz pasākuma sākumam, ieskaitot. Future Shorts profilu un piedāvājumu ir iespējams izveidot šeit - www.qfer.me/register

Kinofestivāla ''Future Shorts Film Festival 2015'' atbalstīji:
''Qfer'', ''Rīgas Pērle'', ''Vides Centrs'', ''WEB Embassy'', ''Riga This Week'', ''Riga Guide'', ''Robert`s book'', Kinoakadēmija, ''Coffee Inn'', ''Two Eyes Production''.
Par festivālu ''Future Shorts'':
''Future Shorts'' ir pasaulē lielākais īsmetrāžas filmu kinofestivāls, vadošais īsmetrāžas filmu un animācijas filmu izplatītājs televīzijas kanālos un mobilo sakaru tīkos, kā arī īsmetrāžas filmu DVD zīmols. Rīgā festivāls ir apliecinājis sevi kā ikgadēju kino pasākumu, un mūsu pilsēta ieņem goda vietu ''Future Shorts'' filmu demonstrāciju pasaules kartē. www.futureshorts.com
Biļešu pārdošana:
Bilesuserviss.lv festivālā nodāļā
Festivāla organizators:
SIA ''CREA Promotion''


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.29375696sec.