Atklāj Latvijas reģionu burvību izstādē «Balttour 2015»

Jau no 6. līdz 8. februārim Ķīpsalā izstādē-gadatirgū ''Balttour 2015'' visi Latvijas reģioni – Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale un Sēlija – piedāvās aizraujošas ceļojumu un atpūtas iespējas dažādām gaumēm. Ikviens ir aicināts baudīt svētkus, iepazīt Latvijas daudzveidību, smelties idejas ceļojumiem un par izdevīgām cenām iegādāties ko īsteni latvisku!

22. starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgus ''Balttour 2015'' tematiskā halle ''Apceļo Latviju!'' silti sagaidīs ikvienu izstādes apmeklētāju un iepazīstinās ar Latviju visā tās krāšņumā. Reģioni vienkopus prezentēs tik raksturīgo un tūristiem pievilcīgo kolorītu Latvijas laukos un pilsētās – jaunus tūrisma maršrutus, ceļošanas un atpūtas iespējas, dažādus apskates objektus, vēsturiskas celtnes un vietas, naktsmāju piedāvājumus, katra novada senās tradīcijas un ēdienu kultūru, pašmāju amatnieku veikumu, novadu spilgtākos koncertus un festivālus, kā arī vēl daudz ko citu!

ZEMGALE un SĒLIJA

Zemgales kopstendā tiks pārstāvēts ne tikai Zemgales reģions, bet arī Sēlija, kas ietver Aknīstes, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Neretas, Salas un Viesītes novadus.

Uzzini, kā top Bauskas rātes dzira!

Zemgales stenda Bauskas puduris aicina uz ''Rātes dziras prezentāciju'', kurā uzņēmums ''Bauskas alus'' atklās, kā pareizi darināt alu. Lai noteiktu, cik daudz Bauskas alu būtu ieteicams izdzert, ikviens interesents tiks nomērīts ar inovatīvo suvenīru čarkometru.

Fotografēšanās prieki gan maziem, gan lieliem

Kā mazie, tā arī lielie izstādes apmeklētāji fotografēšanās priekus un jaukas aktivitātes varēs izbaudīt kopā ar diviem atraktīviem tēliem – Jēriņu no Codes pagasta ''Trušu pilsētiņas'' un Lūsi no Jēkabpils novada. Arī Bauskas motormuzeja motocikls gaidīs visus, kas vēlas fotografēties! Mazākie izstādes apmeklētāji no Tērvetes meža mātes varēs uzzināt interesantas un pamācošas lietas par dabu un tās iemītniekiem. Toties Sēlijas ziepnieks Andris atklās ziepju tapšanas noslēpumus!

Ievērojami stāsti, spēles un vēdera prieki

Šogad Zemgales stendā būs dzirdami ievērojamu cilvēku stāsti – Tērvetes senvēstures muzeja īpašnieks Normunds Jērums stāstīs par Zemgales un Tērvetes senvēsturi un vadīs interesantas viduslaiku spēles. Izstādē viesosies arī Ērberģes muižas muižkungs un Zilā dāma no Neretas novada. Līdztekus dažādām aktivitātēm Zemgale lutinās arī apmeklētāju garšas kārpiņas, aicinot nobaudīt Tērvetes alu un vīnu, Tērvetē ceptu maizi, gardo medu, smiltsērkšķu labumus un citus ekoloģiskus našķus, kā arī Jelgavas mājražotāju ķiploku karameles. Ar gardu cigoriņu, miežu, ozolzīļu un burkānu kafiju cienās Viesītes novads.

KURZEME

Sirmais Žiperis brauc uz Ķīpsalu!

Izstādē ''Balttour 2015'' Kurzemes stendā apmeklētāji varēs apskatīt īpašus un netradicionālus Kurzemes meistarstiķus. Pirmo reizi uz Ķīpsalu brauks ''Sirmais Žiperis'' – no koka gatavots auto, un ikviens varēs iejusties pasažiera vai vadītāja lomā!

Romantiķiem un saldumu mīļiem

Abavas senleja romantiskā gaisotnē, apmeklētājiem baudot vīnu un sieru, iepazīstinās ar jauniem kājāmgājēju maršrutiem. Tukums ir sagatavojis īpašu rožu kokteili, turklāt izstādes laikā plānots arī atklāt šī noslēpumainā kokteiļa recepti. Jaukus un saldus mirkļus saplānot palīdzēs Šokolādes muzejs. Latvijas saldākā pilsēta Saldus, kas tiek dēvēta par ''medus pilienu Kurzemē'', ar prieku pastāstīs par brīnišķīgo Salduma svētku atgriešanos, kas vasarā priecēs gan saldeniekus, gan novada viesus!

LATGALE

Satiec Latgales amatniekus un mācies no viņiem!

Latgale īpaši lepojas ar prasmīgiem mājražotājiem un amatniekiem, tāpēc izstādē būs gan gardi ēdieni un ekoloģiski produkti, gan skaisti un praktiski amatnieku rokdarbi. Apciemojot Latgales podnieku, atraktīvākie varēs ne tikai skatīties, kā top keramikas izstrādājumi, bet arī paši iemēģināt savu roku šajā arodā. Protams, būs mājās cepta maize un latgaliešu siets siers, kā arī īpašais Latgales alus, kas darināts pēc vecajām tradīcijām un tiek pasniegts koka traukos.

Interesenti ''Balttour 2015'' varēs gūt plašu informāciju par daudzveidīgām ceļošanas iespējām un visiem 33 Latgales tematiskajiem ciemiem – Muzikantu ciemu, Zirgu ciemu, Godu saimnieču ciemu un citiem. Latgalieši sola iepazīstināt arī ar jaunākajiem tematisko ciemu piedāvājumiem!

VIDZEME

Nobrauciens ar kamaniņām un labirints

Šogad izstādes apmeklētājus Vidzemes stendā sagaidīs īpaši interesantas un jautras aktivitātes. No Siguldas uz Ķīpsalu atceļos īstas olimpiešu kamaniņas, un ikviens apmeklētājs varēs iejusties kamaniņu braucēja lomā, veicot nobraucienu pa nelielu estakādi. Pēc aktīva nobrauciena ar kamaniņām apmeklētāji gida pavadībā varēs doties labirintā un apskatīt skaistākās Daugavas lejteces vietas. Lai ekskursija būtu vēl aizraujošāka, pirms došanās labirintā katram ekskursantam tiks noteikts savs personīgais ceļotāja gēna tips, kas palīdzēs izvēlēties piemērotāko maršrutu.

Rokdarbi un dažādi gardumi

Lielvārde tradicionāli izstādes apmeklētājiem ļaus apskatīt un pielaikot visdažādākā garuma un platuma Lielvārdes jostas. Pēc pielaikošanas izstādes apmeklētāji varēs apskatīt un atsaukt atmiņā visus eposa ''Lāčplēsis'' tēlus. Kad aktivitātes būs izbaudītas, arī Vidzemes stendā ikviens varēs palutināt savus vēderus ar Līgatnes mājas vīniem, priežu čiekuru ievārījumu un citiem labumiem.

Visās izstādes dienās hallē ''Apceļo Latviju!'' darbosies skatuve ar plašu koncertprogrammu, kurā ar daudzveidīgiem un atraktīviem priekšnesumiem priecēs gan Latvijas novadi, gan ārzemju nacionālo stendu dalībnieki. Apmeklētāji ir aicināti baudīt dziesmas, dejas, teātri un dažādus citus pārsteigumus!

Kā zināms, 22. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus ''Balttour 2015'' notiks no 6. līdz 8. februārim Ķīpsalā un, kā ik gadu, atklās jauno tūrisma sezonu. Izstādi rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA), savukārt nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Ēģipte – ''Balttour 2015'' partnervalsts.

Partneri: TAVA, LIVE RIGA, ''AirBaltic'', Latvijas Ilgtspējīga tūrisma klasteris (LITK), Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Diplomātiskais ekonomikas klubs (DEK), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), ''Avalon Hotel'', ''Esteria'', Krievijas Tūrisma industrijas savienība, ''Travelnews.lv'', ''RATA news'', ''Turizm i otdih'', ''Turbiznes'', ''welcome Rīga'', ''Magistrale'' u. c.

Darba laiks:

6. februāris plkst. 10.00–13.00 (profesionāļiem)

6. februāris plkst. 10.00–19.00

7. februāris plkst. 10.00–18.00

8. februāris plkst. 10.00–17.00

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem – 6,00 EUR

Skolēniem, pensionāriem – 4,00 EUR

Līdz 7 g. vecumam – bez maksas!

6. februārī 10.00–13.00 (profesionāļu laiks) – 15,00 EUR

Vairāk par izstādi: www.balttour.lv

Seko līdzi jaunumiem sociālajos tīklos:

facebook.com/balttour

twitter.com/Balttour


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40852809sec.