Zemgales dižkoks gatavojas tūrisma izstādei-gadatirgum Ķīpsalā

Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novads februārī pulcēsies zem Zemgales dižkoka. Tā mūsu reģions sevi gatavojas pieteikt starptautiskajam tūrisma gadatirgum Ķīpsalā «Balttour 2015»!

Bauskas tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Inese Turkupole-Zilpure «Bauskas Dzīvi» informē, ka izstādē četru novadu tūrisma speciālisti kopējā Zemgales stendā gatavojas īpaši izcelt «Bauskas pudura» tūrisma produktus un jaunumus.

Gatavojoties gadatirgum, Bauskā tikās Iecavas un Rundāles pašvaldību deleģētie speciālisti, kā arī galvenie tūrisma pakalpojumu sniedzēji. TIC darbinieki klātesošos iepazīstināja ar stenda koncepciju un dizainu, dalības noteikumiem. Tika runāts par iespējamām aktivitātēm un prezentācijām. Daudz ko no iecerētā varēs īstenot tikai sadarbībā ar tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

«Jaunums šogad būs dažādas izlozes, momentloterijas, ēdienu un dzērienu degustācijas. Tas iecerēts papildus jau ierastajai informatīvo materiālu izplatīšanai. Sadarbībā ar Zemgales tūrisma asociāciju organizēsim «Bauskas pudura» jaunumu prezentāciju-semināru tūrisma operatoriem un gidiem,» par iecerēm stāsta I. Trukupole-Zilpure.

Ir jau atsaukušies uzņēmēji, kas izstādei piedāvās savu produkciju un pakalpojumus. Loterijā varēs iegūt ielūgumus Bauskas pils muzeja apmeklējumam, maltītei viesu namā «Miķelis». Sekojot līdzi laikmetam, paredzētas arī dažādas virtuālās aktivitātes. Loterija, piemēram, iecerēta interneta vietnes facebook.com lietotājiem.

Gatavojoties jaunajai sezonai, jau pērnā gada nogalē tika izdotas jaunas četru novadu tūrisma kartes ar informāciju lietuviešu, vācu, poļu, igauņu, somu un franču valodā. Izdevniecība «Jāņa sēta» 3000 eksemplāros nodrukājusi karti igauņu, somu un franču valodā, bet otrs buklets tikpat lielā apjomā ir lietuviešu, vācu un poļu valodā.

«Tūrisma industrijā ir svarīgi apmeklētājiem vienmēr piedāvāt ko jaunu. To parasti mēs uzsveram nozares pārstāvjiem. Taču vienlaikus būtiski ir atsvaidzināt zināmas lietas, izceļot pazīstamajā kādu nebijušu akcentu. Piemēram, Bauskas pils ir daudziem zināms apskates objekts, tomēr šogad piebildīsim, ka ir atvērtas vairākas jaunas ekspozīciju zāles. Atgādināsim vēlreiz par mūsu pērn atzinīgi novērtētajiem Bauskas īpašajiem ēdieniem. Piedāvāsim informatīvos izdevumus par šajā gadā visos četros novados plānotajiem kultūras pasākumiem, īpašām aktivitātēm apskates objektos,» skaidro I. Turkupole-Zilpure.

Jaunās sezonas gaidās ir arī tūrisma pakalpojumu sniedzēji. Bauskas novada Codes pagasta viesu mājas «Nameji» īpašniece Sandra Lazda «Bauskas Dzīvei» pastāstīja, ka, sadarbojoties ar Bauskas TIC, arī viņas māja tiks pārstāvēta izstādē-gadatirgū Rīgā: «Ar Bauskas TIC līdz šim bijusi laba sadarbība. Ar viņu starpniecību pie mums nonākuši nakšņotāji, savukārt mēs saviem viesiem piedāvājam dažādus informatīvos materiālus. Jācer, ka šajā gadatirgū tūristi mūs pamanīs un atbrauks ciemos.» S. Lazda piebilda, ka jaunajai sezonai neko īpašu negatavo, galvenais esot noturēties tirgū.

Ziemai neraksturīga darbošanās rit Codes pagasta Trušu pilsētiņā. Tās saimnieks Ojārs Narvils pašlaik meistaro jaunas trušu mājas, kurās īpašas telpas būs trušu mātēm. Pilsētiņas teritorijā veikti lieli zemes pārvietošanas darbi. Pavasarī, kad zeme apžūs, tiks labiekārtots esošais un izveidots vēl otrs mašīnu stāvlaukums.

«Pilsētiņas iemītnieku skaits nav nemaz tik viegli nosaucams. Ir bariņš pīļu, tītaru, aitām pašlaik dzimst jēriņi. Trušu varētu būt ap 150. Pilnībā nav veikti visi aprēķini par pērn mūs apmeklējušo tūristu skaitu. Tas varētu būt apmēram tāds pats kā iepriekšējos gados. Tālākie viesi bijuši no Amerikas, Austrālijas, kā arī Japānas. Par pēdējiem varu pastāstīt, ka līdztekus trušu mājām viņi jūsmoja par lauka tualeti, kuru bijām izdaiļojuši ar puķu stādījumiem. Pārsteigumus tuviem un tāliem ciemiņiem gādāsim arī šogad,» sola O. Narvils.

Tāpat kā iepriekš, 2014. gada izcilākie tūrisma nozares profesionāļi saņems balvu «Gada cilvēks tūrismā». Portālā turismabizness.lv sākta aptauja. Kandidātus apbalvojumam arī no Bauskas apkārtnes iespējams pieteikt portālā īpaši izveidotajā sadaļā.

Turkupole-Zilpure aicina mūsu puses iedzīvotājus nepaslinkot, ieiet norādītajā interneta vietnē un ieteikt labākos kādā no iespējamajām nominācijām: «Mums ir daudz labu pakalpojumu sniedzēju, oriģinālu apskates objektu, interesantu stāstnieku. Nekautrēsimies un uzslavēsim savējos!»

Apbalvošana paredzēta starptautiskās izstādes «Balttour 2015» atklāšanas dienā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65993285sec.