Rīgas Cirkā notiek jau 5. Starptautiskais cirka festivāls «Zelta Kārlis»

Starptautiskais cirka festivāls ''Zelta Kārlis'' Rīgas Cirkā notiek no 23.- 26. janvārim. Festivāls norisinās jau piekto gadu pēc kārtas janvārī, Rīgas cirkā ierodas profesionālie cirka mākslinieki, lai piedalītos Starptautiskajā cirka festivālā ''Zelta Kārlis- 2015''. Festivāla mērķis ir attīstīt labas cirka tradīcijas un sekmēt mākslinieku apmaiņu starp Latviju, Eiropu un citām pasaules valstīm.

Šogad dalībai festivālā ir pieteikuši mākslinieki no 14 pasaules valstīm- ASV, Krievijas, Ukrainas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Zviedrijas, Vācijas, Somijas, Meksikas, Moldovas, Baltkrievijas, Itālijas un Šveices. Kopā tie ir turpat 50 priekšnesumi dažādos cirka žanros.

Gandrīz katrs festivāla dalībnieks ir pazīstams dažādu pasaules cirku skatītājiem un var lepoties par uzvarām dažādos citos pasaulē rīkotos cirka festivālos. Piemēram, akrobātu ansamblis, kura vadītājs Igors Stynka ''Akrobāti ar krievu kārti'' (pārstav Moldovu) tikko , pērnā gada novembrī, kļuva par Wuhau (Ķīna) pasaules cirka festivāla ''Zelta balvas'' ieguvēju, savukārt Alihan Alikhanov vadītais septiņu ekvilibristu kolektīvs (slavenais Ņikuļina Cirks Maskavā) ''Zeltu'' Ķīnā izcīnīja 2013.gadā, bet pirms tam ar savu sniegumu pārsteidza Parīzes ''Rītdienas Cirks'' (Mondial du Cirque de Demaine ) un 35.Montekarlo festivāla žūriju un skatītājus...

Ik gadu festivālā piedalās arī Latvijas mākslinieki. 23.janvāra festivāla atklāšanas ierādē būs iespējams tikties ar mūsu māksliniekiem- iepriekšējo festivālu laureātiem, savukārt festivāla konkursa dienās arī šogad startēs divi mūsu mākslinieku cirka numuri. Olga priecēs ar enerģisko vingrojumu uz vertikālās virves, savukārt Ina un Kristaps startēs ar jauniestudētu kostīmtransformācijas priekšnesumu. Turēsim īkšķus!

Pērn pirmo reizi festivālā piedalījās gaisa vingrotāja no ASV, šogad, viņas iedrošināti, uz festivālu no Amerikas Savienotajām Valstīm lido jau četri dažādu cirka numuru mākslinieki. Pirmo reizi pie mums ieradīsies arī žonglieris no Meksikas!

Pašiem sava - slavenākā latviešu klauna, tautas mākslinieka Antonio (Antona Markūna) balva – šogad būs festivāla klauniem. Šīs balvas autore ir gleznotāja, mākslinieka meita Alla Koroļova.

Festivāla balvu (Grand Prix, Zelts, Sudrabs, Bronza) autors jau tradicionāli ir viens no Latvijā populārākajiem dažādu reprezentatīvu balvu dizaineriem, metāla māksliniekiem – Artūrs Endziņš.

Katra starptautiska festivāla līmeni nosaka ne vien mākslinieku kvalitāte un meistarība, bet arī žūrija, kurai uzticēts ļoti sarežģītais talantu izvērtēšanas darbs. ''Zelta Kārlī'' ieradīsies Minskas (Baltkrievija), Baku (Azerbaidžāna), Taškentas (Uzbekistāna), ''Brazil Jack'' (Zviedrija), ''Gasser Olympia'' (Šveice) cirku direktori, Kijevas Municipālās cirka un estrādes akadēmijas rektors (Ukraina), Krievijas Valsts M.Rumjanceva (Karandaša) vārdā nosauktās cirka un estrādes mākslas skolas direktore, Valsts Berlīnes baleta un cirka mākslas skolas Cirka mākslas nodaļas mākslinieciskais vadītājs (Vācija), ASV, Krievijas un Dānijas cirka mākslas aģentūru vadītāji.

Festivāla norises laikā arī skatītajiem būs iespēja izvēlēties savu favorītu, kurš festivāla noslēgumā saņems skatītāju simpātiju balvu- ''Skatītāju simpātija''.

Šogad festivāls tiek rīkots ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Rīgas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

5. Starptautiskais cirka festivāla ''Zelta Kārlis'' programma:

23.janvāris 18:00 Festivāla atklāšanas izrāde. Skatītāji tiks iepazīstināti ar festivāla dalībniekiem. Būs skatāmi gan festivāla dalībnieku cirka priekšnesumi, gan īpašo festivāla viesmākslinieku priekšnesumi.

24.janvāris 12:00 Programma A. Konkursa izrāde. Festivāla dalībnieku priekšnesumi. Arī 25.janvāris 16:00 skatītāji vērtē māksliniekus un pēc izrādes var nodot savu vērtējumu balsošanas urnā.

24.janvāris 16:00 Programma B. Konkursa izrāde. Festivāla dalībnieku priekšnesumi. Arī 25.janvāris 12:00 skatītāji vērtē māksliniekus un pēc izrādes var nodot savu vērtējumu balsošanas urnā.

26.janvāris 18:00 Festivāla Galā izrāde. Festivāla laureātu un spilgtāko mākslinieku uzstāšanās. Balvu pasniegšana.

Izrāžu garums ~ 3 stundas, starpbrīdis 15.minūtes.

Biļešu cenas no 7, 50 līdz 19, 50 EUR ( bērniem līdz 5 gadiem, bez vietas, klēpī — 1,50 EUR).

Biļetes un dāvanu kartes var iegādāties Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un www.bilesuserviss.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11434793sec.