Nāc un uzzini jaunākos kājāmgājēju maršrutus Abavas senlejā

Izstādē "Balttour 2015" dabas mīļus iepriecinās jaunie maršruti kājāmgājējiem. Interesenti varēs saņemt plašu informāciju gan par jau esošajiem, gan atjaunotajiem, gan jaunizveidotajiem maršrutiem dabas burvības baudīšanai. Izstādē dodies uz Abavas senlejas stendu un uzzini vairāk!

Tūristi uz Abavas senleju ir braukuši jau pirms simts gadiem un gleznaino Abavas, Imulas un Amulas upju ieleju ir nosaukuši par Kurzemes Šveici. Staigā pa dabas takām un vairo gan veselību, gan prieku! Ejot pa tām var iepazīt dabas daudzveidību, dažādus biotopus, ieraudzīt Latvijai raksturīgos un arī reti sastopamos augus.

Ļoti populāra ir Mīlestības taka. Tā sākas no atpūtas kompleksa ''Zviedru cepure'' un ir ap 1.2 km gara. Taka uzved Abavas upes senajā krastā un ļauj baudīt brīnišķīgu skatu uz ieleju.

Zirgu taka. No ''Zviedru cepures'' sākas vēl viena taka, kas ved uz Sabili. Agrāk tur gar pašu Abavas upi ir vedis ceļš, bet tagad tur ir taka, kurā pa ceļam var apskatīt leģendām apvītas vietas – Krievu kapus un Sabiles Ēģipti.

No Mācītājmājas līdz Abavas upei un Vecajiem ozolājiem

Pretī Čužu purvam, Abavas labajā krastā netālu no Kandavas atrodas arhitektūras piemineklis Mācītājmāja. No tā ved pastaigu taka līdz Abavas upei un uz Vecajiem ozolājiem. Takā var apskatīt dabisko ozolu audzi un dižkokus. Takas garums ap 1.2 km.

Takas Imulas upes krastos

Imulas upes ieleja ir īpaši gleznaina, un ieleja vislabāk redzama bezlapu periodā. Gar Imulas upi izveidotas vairākas takas ar dažādu grūtības pakāpi. Tie, kas vēlas izbaudīt visas takas, pavadīs upes krastos visu dienu vai pat divas! Pārgājienus sāk no atpūtas vietas ''Vītiņi'' un pa ceļam var apskatīt gan īpaši aizsargājamās Lanksēdes klintis, gan upes vidū esošo Velnapēdas akmeni, interesantus kokus, bebru darbus un nedarbus, dziļas gravas, kalnus un lejas. Vasarā taka priecē ar daudz krāsu vizbulītēm vizbulīšu – zilas, rozā, baltas un dzeltenas. Stāvākajās nogāzēs ierīkotas trepes. Takas garums ap 4.3 km.

Pie Buses pilskalna Imulas upe met greznu loku un tur pastaigāties vienmēr ir patīkami. Vieta ir enerģētiski spēcīga un dod spēku ikvienam apmeklētājam – pat neticīgajiem. Pār Imulas upi ierīkoti divi tiltiņi – viens ved uz netālu esošo Baznīckalnu, kura pakājē ir strūklakas ar avota ūdeni un kalna virsotnē galvu reibinošas šūpoles. Pa citu tiltiņu iespējams pastaigu turpināt līdz Kauķu kalnam jeb Matkules Staburagam.

Takas spēcīgiem un ekstrēmiem ceļotājiem

Kad baudot Imulas upes takas, nonāk līdz Kauķu kalnam, tad sākas visekstrēmākais Imulas takas posms, kuru var veikt tikai fiziski labi sagatavoti gājēji. Taka ved gar stāvām nogāzēm, pāri dziļām gravām un gar bebru meistardarbnīcu. Takas garums ap 4.5 km. Šī taka viennozīmīgi patiks tieši ekstrēmo izjūtu cienītājiem!

Uzzini arī par jau iecienītiem maršrutiem!

Drubazu botānikas taka atrodas Abavas labajā krastā pretī ''Zviedru cepurei''. Tajā iespējams iepazīt dažādus biotopus, augus, baudīt ainavas un redzēt retus, bet Abavas ielejai raksturīgus augus. Savukārt Kandavas tuvumā ir dabas liegums Čužu purvs, kurā ierīkota taka un tās galā atpūtas vieta. Čužu purvs ir vienīgā vieta Latvijā, kur savvaļā aug krūmu čuža, pavasaros uzplaukst bruņcepuru dzegužpuķes, odu gimnadēnijas un bezdelīgactiņas. Te ir milzīga tauriņu sugu daudzveidība. Čužu purva takas garums ir ap 4.5 km.

Interesenti varēs uzzināt ne tikai par jauniem maršrutiem, bet arī par takās plānotajiem pasākumiem kopā ar dabas ekspertiem.

Abavas senlejas takas, izņemot Drubazu botānikas taku, ir bez maksas.

Izstādē ''Balttour 2015'' būs pieejams arī tūristiem un dabas mīļiem ļoti noderīgs izdevums, kas ietver sevī visas Abavas senlejas takas. Vairāk informāciju var iegūt Kandavas un Sabiles informācijas centros, kā arī Abavas ielejas attīstības centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55504704sec.