Izstādē «Balttour 2015» prezentēs sezonas jaunumus tūrismā Jelgavas pusē

Šajā nedēļas nogalē Ķīpasalā norisinās starptautiskā tūrisma izstāde ''Balttour 2015''. Izstādē piedalās arī Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC), kas Zemgales stendā prezentēs 2015.gada tūrisma aktualitātes Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. JRTC stenda apmeklētājiem būs iespēja nodegustēt vietējo mājražotāju produkciju, piedalīties radošās nodarbībās, kā arī izmēģināt veiksmi laimes rata griešanā un iegūt balvas.

JRTC jau otro gadu izstādē ''Balttour'' savu piedāvājumu prezentē kopējā Zemgales stendā. Šogad Zemgales stends veidots kā stilizēts dižkoks, kura pakājē būs iespējams iepazīt Zemgales novada plašo tūrisma piedāvājumu. Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada stendā tiks prezentētas šī gada tūrisma aktualitātes, īpaši izceļot sezonas jaunums – vairākus jaunus informatīvos bukletus un maršrutus, pagājušā gada nogalē atklāto Pasta salu Jelgavā, kas savus apmeklētājus priecē gan ar aktīvās atpūtas iespējām, gan plašu kultūras programmu. JRTC stendā būs pieejama informācija arī par plānotajiem pasākumiem reģionā, kas šogad paredzēti īpaši svinīgi, jo Jelgavas pilsēta svin 750 gadu jubileju. Tūrisma izstādē plānotas tikšanās ar tūrisma operatoriem, tāpēc ir sagatavots piedāvājums arī potenciālajiem sadarbības partneriem.

Izstādes apmeklētāji ērti un pārskatāmi varēs iegūt interesējošo informāciju par tūrisma objektiem Jelgavas pusē, jo JRTC stendā tiks izvietots 65 collu skārienjūtīgs ekrāns ar interaktīvu karti. Karte ar tūrisma objektu attēliem un aprakstiem pieejama 5 valodās (latviešu, krievu, angļu, lietuviešu un igauņu). Izmantojot ekrānu, izstādes apmeklētājiem būs iespēja nosūtīt sveicienu tuviniekiem un draugiem - elektronisko pastkarti ar Jelgavas ainavām.

Katru dienu, noteiktos laikos JRTC stenda apmeklētāji varēs pārbaudīt savas zināšanas par Jelgavu, Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu, griežot Laimes ratu. Atbildot pareizi uz jautājumiem, būs iespējams iegūt ielūgumus uz Jelgavas ievērojamākajiem apskates objektiem, Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kā arī citas balvas.

Sestdien, no pl.14:30 līdz 16:00 un svētdien no pl. 13:00 līdz 14:30 JRTC stendā norisināsies radošā nodarbība ''Luīzes Šarlotes laika rozes aksesuāros''. Luīze Šarlote bija ievērojamā Kurzemes un Zemgales hercoga Jēkaba Ketlera dzīvesbiedre. Viņa bija guvusi savam laikam lielisku izglītību, izcēlās ar asu prātu, dotībām finanšu operācijās un izteiktu labvēlību pret apkārtējiem un zemniekiem. Ikviens stenda apmeklētājs radošajā nodarbībā tiks aicināts izgatavot kādu aksesuāru ar barokālās greznības simbolu - rozi.

Īpaši plašu piedāvājumu JRTC sarūpējis gardēžiem. Pagājušā gada nogalē Jelgavā atvērts Jelgavas novada mājražotāju veikaliņš. Stenda apmeklētāji tiks iepazīstināti ar mājražotājiem, kuru produkcija nopērkama veikaliņā. Izstādes laikā būs iespējams nodegustēt dažādu šķirņu ābolus no z/s ''Gaidas'', maizi no ceptuves ''Svētes maize'', ķiploku gardumus no SIA''Antek'', sieru no saminiecības ''Mālkalnu siers'', medu no saimniecības ''Līgas medus'', piparmētru sīrupus un citus izstrādājumus no ''Piparmētru namiņa'' Vilcē. ''Karameļu darbnīca'' stenda apmeklētājus ne tikai cienās ar saviem izstrādājumiem, bet arī atklās karameļu gatavošanas noslēpumus. Savukārt uzņēmums ''Dzintaru darbnīca'' iepazīstinās ar dabīgo kosmētiku un ziedēm no Baltijas dzintara.

Ar īpaši gatavotiem priekšnesumiem uz lielās ''Balttour 2015'' izstādes skatuves uzstāsies bērnu popgrupa no Jelgavas ''Noslēpums''.

Paralēli izstādei ''Balttour 2015'' Jelgavā, jaunizveidotajā Pasta salā norisināsies jau 17. Ledus skulptūru festivāls. Šogad festivāla tēma ir ''Ledus pasaka'' un tas aizvadīts zem pilsētas 750 gadu jubilejas zīmes. Festivāla ietvaros taps ne tikai konkursa darbi, bet arī ledus mākslas objekti - ledus bārs, demo skulptūras un foto skulptūras. Arī pie ieejas izstāžu centrā Ķīpsalā apmeklētāji varēs sajust nelielu daļiņu no festivāla īpašās noskaņas, apskatot un nofotogrāfējoties pie ledus skulptūras ''Pasaku pils''.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82656503sec.