Tūrisma izstādē «Balttour 2015» liela interese par pasākumiem Jelgavas apkārtnē

Pagājušajā nedēļas nogalē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) piedalījās starptautiskajā tūrisma izstādē ''Balttour 2015'', kas norisinājās Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē. JRTC stendā lielākā apmeklētāju interese bija par paralēli Jelgavā notiekošā Ledus skulptūru festivāla norisi un citiem plānotajiem pasākumiem Jelgavas pusē 2015.gadā, kā arī par jaunajiem drukātajiem tūrisma materiāliem – zīmēto karti, tūrisma bukletu un tūrisma avīzi.

''Balttour'' ir atzīta par plašāko tūrisma izstādi Baltijā. Šogad izstādē bija iespējams apskatīt vairāk kā 470 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēja ap 800 tūrisma uzņēmumu no 40 pasaules valstīm. Kā citus gadus, arī šogad pirmā izstādes diena – piektdiena ir profesionāļu diena, kad izstādes apmeklētāju vidū vairāk ir cilvēki, kas darbojas tūrisma jomā – gidi, tūrisma aģentūras un tūrisma pakalpojumu sniedzēji. Savukārt pārējās izstādes dienās novērojams individuālo ceļotāju pieplūdums.

JRTC Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma piedāvājumu prezentēja kopējā Zemgales stendā, kas tika veidots kā stilizēts dižkoks. JRTC saviem stenda apmeklētājiem bija sarūpējis vairākas aktivitātes, lai iepazīstinātu ar reģiona plašo tūrisma piedāvājumu, kā arī veicinātu zināšanas par Jelgavu, Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu.

JRTC stenda TOP objekts viennozīmīgi bija interaktīvais ekrāns. Izstādes apmeklētāji labprāt izmantoja iespēju nosūtīt elektronisko pastkarti saviem draugiem un ģimenēm. Kā novēroja JRTC, visbiežāk kā pastkartes attēls tika izvēlēts foto ar ledus skulptūrām. Tā kā ekrānā atrodama arī pilsētas un apkārtnes karte, tad tas bija arī liels palīgs JRTC speciālistiem, skaidrojot konkrētu objektu atrašanās vietas un piebraukšanas iespējas.

Lielu interesi izraisīja Laimes rats, kuru griežot bija jāatbild uz jautājumiem par Jelgavu, Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu. Tie, kas uz jautājumiem atbildēja pareizi, saņēma dažādus suvenīrus, ielūgumus apmeklēt ievērojamākos tūrisma objektus un Ledus skulptūru festivālu. Jāatzīmē, ka cilvēki bija ļoti zinoši un gandrīz visi uz jautājumiem atbildēja pareizi.

Atzinīgi tika novērtēta arī vietējo mājražotāju produkcija. Visas trīs izstādes dienas mājražotāji degustācijās piedāvāja nogaršot savus gardumus – ābolus, sierus, karameles, piparmētru izstrādājumus, maizītes, ķiploku produkciju un medu. Daļu no produktiem izstādē varēja arī iegādāties un apmeklētāji labprāt šo iespēju izmantoja.

No tūrisma materiāliem populārākā bija 2015.gada tūrisma avīze, kas izdota piecās valodās – latviešu, krievu, angļu, lietuviešu un igauņu. JRTC stendā bieži tika jautāts par plānotajiem pasākumiem Jelgavas pilsētā, tāpēc avīze bija noderīgs materiāls, jo tur šī informācija ir apkopota. Apmeklētāji tūrisma avīzi atzina par praktisku materiālu, jo tajā atrodama konkrēta informācija par sezonas aktualitātēm, jaunumiem tūrisma nozarē, kā arī ievietota pilsētas karte ar tūrisma maršrutu un ievērojamākajiem tūrisma objektiem. Daudzi izstādes apmeklētāji ir aizrautīgi ceļotāji un izstādi apmeklē gandrīz katru gadu, tāpēc pieprasītākie bija tieši jaunie tūrisma materiāli– jau minētā tūrisma avīze, Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma buklets un zīmētā karte. Stenda apmeklētāji bieži interesējās arī par akciju ''Garšas tūre Jelgavā''. Daudzi bija dzirdējuši par akciju un vēlējās iegūt sīkāku informāciju par tās norisi, kā arī saņemt akcijas bukletu.

Izstāde ir arī ļoti pateicīga vieta, kur nodibināt jaunus kontaktus. Tūrisma izstādē ''Balttour 2015'' JRTC iepazinies ar vairākiem potenciāliem sadarbības partneriem gan no tūrisma aģentūrām, gan tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

Šajā nedēļas nogalē (13.02. - 15.02) Tallinā norisināsies tūrisma izstāde - ''Tourest''. Uz izstādi dosies arī JRTC speciālisti, lai Tūrisma attīstības valsts aģentūras Latvijas stendā un atsevišķā Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada stendā kaimiņvalsts pārstāvjiem prezentētu tūrisma piedāvājumu Jelgavas pusē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45035791sec.